THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

14 June 2012

BerCameron Highland SeFamilia - Destinasi DiTeruskan Jua Bersama Van Sewa

Membosankan kannn asik citer CH yang tak habis ni...aku menaip pun menyampah apatah orang nak baca....huhu disebabkan nak mengabadikan kenangan kat blog....suka tak suka....rileks rileks...sikit je lagi nak habis...tapi chapter ni bukan penghabisan...huhuuh..aduyai nya pon lebammmmm...kali ni nak sambung selepas dapat van sewa...walau hati spoilt mood yilekpoci..jalan tetap kena diteruskan..dah alang alang drebar van nak bawa gak jalan...mak aku dia ingat nak balik aje...EA cool kan dia suh jangan pikir sangat pasal kete...yang penting...dah setel...ni nak setel teruskan destinasi ...dah kebetulan memang ke sini...moh lenjan la kite..

Destinasi utama kitaorg sebenarnya nak pegi ladang stoberi nak petik petik buah ..fresh gitu...pastu nak memborong sayur...tak sah la kalau ke sini tak beli sayu kan...dan juga nak ke Sg Palas Boh Tea...hasrat nak ke destinasi tersebut berjaya juga direalisasikan...peh ayat aku..huhuhu...terima kasih pada pak cik drebar Van Natasya Resort sangat baik...serius weh...baik pakcik ni...sebut je mana nak pegi...dia bawa kan...bila ada van pengangkutan bawa ke hulu ke hilir lagi la more fefeeling macam pelancong gitu...duk belakang sajo...kesempatan dah naik van ni...lagi galak le nak memborong sakan...tak gitu....beli beli sumabt aje dalam van...kalau kete konpom padat...

Pakcik drebar Van bawa ke EQ Strawberry Farm...mana lalu aje..dah tak sempat sempat nak pilih tempat mana best...ini pun laluan satu jalan...boleh dari takde...cepatt semua pegi beli stoberi fresh dari ladang....datan CH tak beli stoberi adalah rugi...wakakaka..eh pada pencinta makan stoberi macam aku memang best la berbaloi...aku suka stoberi...lagi yang besor....cicah garam..peh....masam masin...sedapp wooo...kat pasar malam ada gak jual stoberi 3 for RM18 pun leh dapat...tapi bagi aku tetap tak sama berbanding stoberi fresh petik...rasa lain...lagi sedap petik...dah la merah ranum...aummmm...gerammm...isk citer stoberi buat aku teringat terliur la...haishhh


Ini Van sewa kami...Natasya Resort punye....kau mampu gi CH jadi pelancong huhuhu...tengok tu mem besar...

Setia menunggu abg drebar van sewa....kami semua nak jejak ladang stoberi

EQ straberry farm banner...nun jauh dah nampak...lokasi dekat sebelah hotel Equatorial

Ready semua nak petik stoberi....

yang masuk 3 orang ni aje boleh yang lin duk luar...kena bayor RM25 untuk 1/2 kg 

Amik gambo dari luar aje la...woww geram aku..nak sebijik

petik ni petik ni aku jerit dari luar...

tu dia hasil mengutp stoberi...cukupkan 1/2 kg yer

Lama sangat nak tunggu ..Fayel haus nak susu...maka aku nak merasa aiskrim stoberi gak

budak kehausan....

sepanjang jalan CH memang jadi kangaroo la papa dan Fayel...berkendong aje...

Fayel di kendong papa nya...suka lak tu dia duk dalam tu...diam aje

Yang ni pulak Zufar tukang bawa beg diapers baby...huhuuh bagussssss.....aku gak lenggang kangkung

Papa Fayel yang tak boleh dipisahkan...kemana saja bersama carrier

Lepak lepak tunggu Van sewa...mana ni...nak ke destinasi ladang teh pulak....





NASIB ADA VAN NI KAN...DAPAT LA JUGAK BERJALAN JALAN SEKITAR CH NI...NEXT NAK KE LADANG TEH BOH PULAK....TEMPAT YANG NAK SANGAT MAK  ABAH JEJAK....SAMPAI JUGAK KE SITU...WALAUPUNNN











Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

15 comments:

Deqna said...

lama sgt tak menjejaki cameron highland ni... rasa cam tingin jer nak petik2 stoberi kat sana..

Mommy_Cha said...

hahahaha..aik lengkang kangkung mak ilai-ilai nampok? hehehehe :)

Siti Shuhadah said...

alamak..hati ni meronta2 nak gi CH bila baca entry kak mimy ni..huhuhu...

nUR_rOsALiNdA said...

Nok.....Buat pengetahuan ko kan...Aku tak pernah lg sampai CH..Hehehehe~ Sila lah percaya...Best tak nok???

Liyana said...

sy x jejak pun ladang teh boh palas tu... huhu rugi giler... sile cite kak :D

Girl Girl said...

Geram tgk stoberi. nasib baik kne bayor... kalu free, nak petik smua smpai abes.. haha

~ NANA ~ said...

one day nk bawak farish kat sini gak la...hehe

tp bagus la fayel, xde meragam pulak ek?

Kella said...

memang panjang giler citer ko beb...
nak kena baca dari awal kalo nak tahu citer..
=)

mamyharraz said...

tak kisahlah naik apapun janji dpt jln2 kt CH.

sgt baik hati pak drebar tu kan mimy :)
sy belum pernah sampailah tempat EQ ni..hmm nampaknya kena jejak CH lg sekali.

atoyis said...

waaupunnnn jeng..jeng..jeng suspen jek..kat sni ke kete rosak tu

imhana said...

tgk org gi CH cam best jek ek..bila la nak sampai sini..

Emynz said...

cepat sambung! aritue aku pegi tak peti pun stobery cesh

ratu siput said...

cantik merah stobery tu kan.kalau buh atas kek tu mmg berseri2 kek :) beb jemput umah baru ni ye :)

aTy _faRed~ said...

anak aku tak suker duduk dalam carrier tu..rimas agaknyer..may be sebab die kecik lagi..tak nampak sekeliling..kalau masuk..tak sampai 5 minit dah merengek..

Bitt (double IS) said...

best dapat main petik2...hehe dulu tak sempat la nak masuk situ...

Google