THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

01 September 2009

Menjadi Japanese Di TEPPANYAKI

Buka Puasa di suasana Jepun gitu…ni semua plan si Yani..asyik duk kempunan nak makan TEPPANYAKI…kebetulan aku pun plan nak ajak budak-budak ni gi buka pose sama…malas nak pikir tempat follow yani nya taste la…maka berjapaanese la kita berbuka puasa…hehehe..Emynz pun join sekali for the first time…sabar la ko ek melayan sengal sorang-sorang..jangan serik udah le…apapun enjoy sekali berbuka ngan diorang ni..asyik nak gelak je..motip?? macam aku buat lawak bangang sendiri jek.....hahah..


* kita berbuka puasa ala jopun di TEPPANYAKI Mid Valley…sedap gak weh selera jopun ni..

*kat eskalator pun jadi weh nak gambo…haiyooooo..sangat sengal lor..tu dia besau mata ku terbeliak…habisla ko min dah join gedik kamera gak….hahaha


* sekali lagi sebab Iqa nak masuk muka..haha..awat mata aku jadi cam tu…terpejam plak..si diana tak habis muka dia je nampak..orang tengah memang gitu

* ni picture after booking..haruslah kan gedik kamera…eh mana aku?? Aku la yang snap tu

* ha baru ada..mana boleh aku pun nak posing gak..so motip jangan pegang kamera..hehe

* sudah tidak sabar untuk menanti saat berbuka puasa…masing-masing sabar menanti Teppanyaki tengah grill..takkan nak duduk sajo kan…baik gambo sakan.. kamera ada…aii kelakar tul la..macam-macam gaya ada

* apa hal abang main asah pisau ni..cuak mak jap..heheh..sekali terpegun bebudak tu tengok mamat ni grill Teppayanki..concentrate nampak..ke nak usha brader tu …heheheh

* apa kitaorang order ada di bawah ni haaa..mai pilih macam-macam ada…rasa macam kat jepun la plak..ehhe


* kelaparan tengah makan pun sempat bersnap..sila makan kang aku habiskan baru tau


* aduh kegilaaan beb..aku kalau dah jumpa sushi sori la nak makan satu..dua-dua ni aku punya…aku tamak jap..tapi sumpah habis tau makan…sedap arrrr California roll ni..tak puas makan walupun dua..


* inilah sukiyaki yang telah di order oleh Iqa..la rupanya sup sayur je..nama punyalah gempak..macam nama orang jepun la plak…ingat hapa la…memang sesuai untuk orang yang diet…so yang diet tu pun leh makan Teppanyaki

* ha dah makan bayor jangan tak bayor..Iqa sengih macam tokey la plak..yer ar dia tunggu orang bayar balik duit…dia bayorkan dulu…diana & yani kemain belek…banyak makan banyak le bayor

* dah habis makan gi teman si yani ni ha..nak cari kasut hantaran kawen kat Charles & Keith..wah dah ada kat Mid Valley la..sangat besar dari OU &Pavilion..choice pun banyak..yang beli sorang escot ramai..tengok pic no.2 ..muka yani dah dapat kasut tak pandang kamera..

* yes akhirnya yani jumpa kasut idaman hati nak buat hantaran kawen..purple uolss..lawa gak sesuai ngan baju sanding dia nanti..dah jumpa pegi bayor kang tak der size lagi plak…hehehe..menangis lak nanti

* saja nak enterprame ngan kasut baru yani ..banyak gak kasut dah merabunkan mata aku sampai dah berpinar..tapi mak sabar je…isk tak boleh tak boleh..kena kawal nafsu sikit…










18 comments:

kella said...

err... kuar topik jap bleh? lawa tul heading kat atas tuh! ko uat pkai pe? cam best2 jer..tambah pulak tepek gmbar ko yg cun tue.. (bodek pulok...)

daela said...

wow...jepang food...aku x suka..tatau apsal..ni la yg aku paling x suka makanan jepang..tp aku tgk ko mkn cam best jer...

Anonymous said...

wahhhaa...kantoi sudah kasut hantaran ku...hehehe

busyuksayang said...

tak merasa lg berbuka di luar...mungkin minggu terakhir puasa nanti :)

Emynz said...

Haku nak original gamba nehhhhh! Eh pesal aku cam comel je kat escalator tu Lol statement perasan kan. Oh x kisah ,lantak ko nak tangkap gamba ngan tokey kedai skalipun,aku rilex jek. rase nak gelak gulinng pun ade sbb jalan snap ,jln snap. Aku rase couple sebelah haku hangen sbb kite asik gelak je x hengat lol.

Filla ~ Kasih Aleeya said...

aku ingat aku masuk blog Amber Chia tadik..hahha.. cun header!.. weh aku suker tapayaki..hahah tetiba tapa!! tp aku penah muntah2 lepas mkn tu bukak posa 7 tawun yg lps kot?hahah.. sedap..tp aku tak leh kalo perot kosong makan tu..sbb minyak.. aku muntah kuar minyak.. tingin laaaaa... laki aku tu tekak kampung sket..nanti nak heret gak dia!!!

TinTaDariHaTi said...

Hahaha... Hri tu gelak x hengat. Org lain yg bebuke skali dgn kite dh blah lama dh tp kite still lg kat situ. Gamat woh Teppanyaki hri tu disbbkn kite... Hahaha...

Mimy Hamid said...

kella : aku dh ajor photoscape tu ko jgn lupa edit gambo ko ngan laki ko ek

daela : aku rasa mcm kat jepang..ahahah..layan sushi la beb sodap

Anonymous : ala cik yani..tak reput pun ahahaha

busyuksayang : tak pela lebih elok masak untuk laki..berkat

Mimy Hamid said...

Emynz : esok aku email..kt umah..ko mmg rileksss je..muka selamba badak ko..mak sukeeeeee..lain kali wajib ikut

Filla ~ Kasih Aleeya : amber chia ke haku?? ahhaah...ko heret je pak radie..pasni sure dia cakap jopun nga ko

TinTaDariHaTi : kecoh..korang la..aku tidak bersalah yer

POSH76 said...

sodapnyer ko makan...bestla geng ko meriah gitu...hehe...ada ramadan promo ker..hehe pantang dgr org gi JJCM..sibuk jer aku ni..

psst:lawanyer kasut purple tu...baper hengget kepoci jab...hehe

Mimy Hamid said...

Emynz : esok aku email..kt umah..ko mmg rileksss je..muka selamba badak ko..mak sukeeeeee..lain kali wajib ikut

Filla ~ Kasih Aleeya : amber chia ke haku?? ahhaah...ko heret je pak radie..pasni sure dia cakap jopun nga ko

TinTaDariHaTi : kecoh..korang la..aku tidak bersalah yer

POSH76 : mmg sodap..perut aku penuhh..haha..takder ramadhan promo..
psst: kasut tu dalam RM115++..okla reasonable..apa lg beli la

Snowwhite Zone said...

MIMI, x pnh la g mkn mknan jepung ni... ok ke?

Anonymous said...

aku tak tau la restaurant ni jepun ke melayu sbb pekerja dia suma mai dr kedah...hahahaha...

Eri-chan said...

aku paling suka seafood ramen..waduh..tapi aku suka makanan jepun di restoran ichiban ramen..
aku leh layan california roll, bento..dan teh jepun semestinya

Liyanaroxx said...

teppanyaki midvalley???my fav place ok???mama kita kalo dtg MV musti sibuk nak mkn sini kalo tekak jepun dia dah mariiiii....=D

Mimy Hamid said...

Snowwhite Zone : cuba try manatau rasa macam berada di jepun..heh

Anonymous (cik yani) : org jepun dah covernt kedah la..hehe

Eri-chan : jom pegi together...ichiban aku tak rasa lg ni

Liyanaroxx : wah mama yana mmg asal jepun ke..huhu

kella said...

tima kacih yer.. cik mimy yg tomei! aku dah mengaplikasikannya di blog akuh! teruja nih! tengkiu!

Mimy Hamid said...

kella : huuhuh selamat berjaya

Google