THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

28 September 2009

Baju Raya ke Baju Guni??

Back to work sana sini citer bab kisah raya....kisah raya aku nanti yer...ala rileks ar beb raya sebulan...maka citer bab raya harus lah sebulan pasal raya saja walaupun kisah raya pertama, kedua, ketiga dan seterusnya sudah lapok...ah tak kisah lah ...mood raya masih membara sehangat api ni...konpom yang baca terus menguap 20 kali sebab bosan nya pasal...belasah je la...janji mak hapdate....

Hangat-hangat gak...tapi mak hangin ok ...baju raya idaman mak di pagi raya..tak seindah ciptaan rekaan yang aku imagine....last minit siap lak tu...itupun asyik kena duk sms selalu...memang suhu badan naik mencanak la kan...hari khamis sebelum 2 hari nak raya barulah baju aku siap..padahal aku dah hantar seawal bulan 7....lama okeh..baru la last minit ko nak buat...pastu buat baju aku tak senonoh kan...dah serupa baju guni aku rasa...walaunpun material dari linen tapi bkn ke boleh di loose kan sikit jangan bagi sang debab ni bertambah debab??? ke aku kengkonon kurus gara-gara puasa?? ah tak de makna..aku tau la aku pemakainya....memang baju ni lobos aku pakai....isk rasa kembang setaman.....oht ak sedar badan dah mmg bolatt...ahh tidakkkkkkkkkkkkk


**mak bergambo terpaksa meletakkan tangan disisi tepi montot untuk tidak menampakkan kelebaran bumper ...cover baek pun nampak juga...nak wat camner...dah besau besau jugakk** hari raya bersama bunga raya baru raya....tapi tang selipar abaikan...walawehhhh kembang nya baju tu ..tak sesuai ok...semakin debab yg opcos debab aku ni...tangan tu siap mak dah tarik lebihan kain ke montot gara-gara tak nak nampak lebauuuuuu..tapi nampak jugakkkkkkk
Alkisah si tailor aku ni...tak tau la pasal apa tahun ni dia buat macam tak sudah..agaknya baju tempahan banyak sangat kot...selalu dia buat sangat best..tak de problem pun...tapi kot yer pun jangan la buat baju aku rhopa itu...aku suh buat kurung moden bukan kurung pesak ....dah le kain aku lain aku suh buat belah..belah lain dia potong nya...dah la kain labuh dan besar giler...aku kena lipat berdouble2.....pulak tu tempahan dah naik harga...berbaloi la skit kak oi ngan hasilnya.....ni ada harapan tahun depan aku tak hantar dah....jangan menangis aku tak hantar wahai kak tailor kalau gini la gaya ko buat baju aku...cik diva gedevas rasa jatuh saham tau di pagi raya...sapa nak jawab tu..??? mak jugakkkkk!!...



** aku nak cutting macam ni la.....fit sikit...kira tak nampak la kegemukan tang montot yang melampau...rasa konpiden je pakai...boleh pulak kak tailor ko buat perfecto kannnn...ni baju hari raya ke -2 yang dah lama siap dr bulan 6.....



19 comments:

Emynz said...

Ko mesti hampir bertuka jadi naga yg vogue kan time dpt baju tu hahahah! Tailor tu stress kot byk sgt tempahan ,alas dia lepas geram kat baju ko. pesal ko x backhand sedas.

Emynz said...
This comment has been removed by the author.
POSH76 said...

beb aku suker baju kaler kuning ko tu...kelassss..takper ko tetap dabommm devasss...

Ms AiReEn MoHd said...

wah gitu.....lagik lagik baju raya ko...ade sebulan ni nok..ayuh pamerkan...

en.awak said...

alaa klu ayg...OPPPPPP
heheeh
pakai baju ape pun nampak cantik...
walaupun dah terang2 salah buat tak per laa tetap gah n menawan hehehehe

Mimy Hamid said...

Emynz : stress aku weh nengok baju lagu tu...hmpr nk jd naga

POSH76 : kaler kuning tu la ok..yg first raya debab aku

Ms AiReEn MoHd : hape ko ingat smpi sebulan aku nk pakai bj baru je ke....tak kose weh

en.awak : kemain ek bodek...ada apa2 ke ni...heheh

en.awak said...

cik mimi oii tak main laa bodek2 nieee. tu zaman p.ramlee laa main bodek2 hehehehe
skrg nie zaman moden tak de maknenyee
hehehehe
tp tetap syg hehehehe kakakaka

aRaBeLLa said...

haah la sis, terkurang glem bile pakai baju tuh..baik pakai jubah je terus..ekekek

chipsmore said...

perghhhh..beraya sakan akak ni ye..da macam model peraga baju raya da ni


btw.samat ari raya kak ;)

Mimy Hamid said...

en.awak : ye awak bodek...mestila kena sayang..nama pun dah sayang..

aRaBeLLa : tu ar baik akak ko ni pakai jubah..ya arabian

chipsmore : adik cute cik epal menjengah...suka kamu..akak ko kan perasan model wannabe tak jadi...hehe

rina is pink is sugitani said...

anta je tailor lain, kateku menghasut..hahaha

samat ari raye mimy..

TinTaDariHaTi said...

Mimie, tu baju raya ke baju hape? Besar gedabak nana tgk.. Baju tu cam bleh masuk untuk 2orang je..

Liyanaroxx said...

kak..kalo yana pun BENGANG...pi lah author balik...mmg nampak besar giler baju tuh!

Mimy Hamid said...

rina is pink is sugitani : mmg pun tailor lain aku hantor..sakit hati tul

TinTaDariHaTi : sudah na..mak dah tak sanggup nk nengok baju guni ni


Liyanaroxx : hangin jap satu badan..dia ingat aku gemuk benau ke

Eri-chan said...

kesianla kat ko....ape pun baju kuning gaks yg cun..
udahle jgn nangis..aku pun ade pglmn baju tak srupe yg diidam..ceh..

yaya said...

wah baju kuning tu meletop cantik okeh!

Nadine said...

wah..gamba dgn bunga tu, tak tahan...mcm model gituew ;)

Mimy Hamid said...

Eri-chan : kuning tu mmg gedebom..tp raya ke 2 lol

yaya : nasib tak hangus sebab meletop

Nadine : ye model baju guni..hehe

eKiN said...

xcung ar bj guni tu...xsuke tgk kau pkai bj tu...xcntek!xmnrik!gedoboh lak tu..g anta author..

Google