THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

25 July 2011

Selamat Datang 3 Bulan

Alhamdulillah hari ini genap usia kandungan aku yang ke 3 bulan...semoga kandungan ini terpelihara dari sebarang kemungkinan yang tak diingini...amin.....so far sepanjang tempoh 3 bulan ini..aku mengambil langkah berjaga jaga dari segi makan, dan terhadkan aktiviti...yerlah bukan senang nak dapat rezeki nan satu ni kan...lagi pulak anak pertama yang dinantikan...anak tak putus doa siang dan malam.....disertakan dengan pening lalat tiap masa....muntah mual meloya ada waktu ketika...kadang makan sikit rasa nak muntah...bawa bersabar yer hatiku...ini lah pengorbanan seorang ibu...yer aku hargai pengorbanan emak aku...terharu

Dari segi makan aku tak de masalah..semua bedal...semua suka kat tekak...boleh dikatakan selera amat tinggi...aku suka makanan berunsurkan cheese...suka giler...hari hari mau...tapi harus kena kawal...baru 3 bulan tapi aku dah agak mengah dan pancit...kudrat dah tak larat nak jalan banyak ...solat pun duduk...kaki agak lenguh kalau terlalu banyak berjalan...aduhai...risaunya tak aktif ni....tapi apakan daya mengandung badan besar gini la...pastu ada penyakit lain pulak...takpe harus kuat ...caiyok caiyok

Baru 3 bulan tapi  tak nampak sangat pun..yerlah aku kan gemuk...orang tak baper perasan la...tapi menghairankan aku semua kain baju kurung  sudah diubahsuai tambah extension...seluar dah tak boleh pakai berbutang...senak...pakai maternity pants...baru la selesa...pehh aku rasa aku kini agak selekeh..jangan tak tau dah kena tegur ngan bos pasal penampilan yang tak kemas...yer maklum la secretary kan....dah la muka selebet tak mekap...bukan aku sengaja...tapi mood memang ke laut...dah la ngan baju yang aku rasa dah ketat...terhad tau nak pakai baju...sampai aku tak tau nak pakai baju apa setiap hari...boss aku suh pakai maternity dress...hadoyaiii segan la baru lagi..perut pun tak membesar ngan jaya nya. pun......nanti otang kata aku ni hover!!!...konpius aku...tapi dah bos yang request camno...dah la tak tau aku nak cakap...malu menebal ni...acanerrr..patutkahhh


nah perutku 3 bulan...tak la besor mana kan...yang lebih tu lelemak je....patut ke tak aku nak pakai maternity dress ni??

kecik lagi kann....tak perlu kot....lantak la....pakai je la apa ada...kang orang cop hover



BELUM LEPAS 1ST TRIMESTER LAGI...DOAKAN YANG BAIK BAIK YER...







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

14 comments:

Mrs. Norrie said...

kat giant gombak ader kiosk jual baju maternity, cantik2...suar ngan kain maternity pun ader....ko pkailah kameja maternity ngan skrt labuh...comel wat!!!!

Shu Shinju said...

doakan yg terbaik tuk kamu kak mimy sayang...:)

mamyharraz said...

moga Allah lindungi mimy&baby aminn

4 bulan nnt sure perut naik mendadak..tiba2 je rasa mcm belon hmm bestnya pengalaman mengandung ni :)

SURIA AMANDA said...

alhamdulillah..hope mimi akan success menghadapi dugaan pregnancy...along yakin mimi kuat..nak pulak hubby syg kan?

PinKy MoMMa said...

nok..jaga diri ya..jaga makan..
ku doakan kamu sihat sentiasa nok :)

farahfatihah said...

babe, i yg 4 bulan pun belum pakai baju pregnant, apatah lagi memebelinya hahaha malas giler nak g beli

mekchu said...

a ahh.. kalo ikutkan kecik je tu.. tp utk keselesaan, apa salahnya sbb org pegnen ni mmg cpt rasa lemas dan rimas.. rasa nak pakai bj kelawar je dtg opis.. hehehe

mimy, naik ko dress up gile2 time pegnen.. cayo lah cakap den.. nnti kan bila dah deliver, rasa cam "alaaa, ruginya tak pakai bj itu.. tak pakai bj ini" mcm mekchu ni laaa.. pas tu amek gmbr byk2 smpai muntah pun x pe..

mekchu dulu pun suka kemain makan cheese.. tu pasal mi-cah keluar2 je dah gebu.. hehehe..

Pepel BoNda AmaNi said...

aku suka baca pasal preggy nie...pengalaman orang lain2 kan..bestkan nok...tue lah besarnya pengorbanan seorang ibu....xterbalas kita kan...

ratusiput said...

ha'ah nok pakai je maternity tu...kalau ko segan bli la suo maternity dulu...cun...skang byk dah jual yg lawa2 n murah2...

iyan shazlind said...

semoga selamat semuanya..tumpang happy...jaga diri baik2 :)

NeenaAnuar said...

pakai jerk apa yg selesa... tak sabar nak tengok perot ko dah besar nanti.. mesti lagi bertambah comey! jaga diri ko elok2 diawal pregnancy nie yer beb!

Nadine said...

alhamdulillah, dah masuk 3 bulan. take good care of urself mimy.

pakai je you ape yg you selesa. mcm i masa ngandung haritu tak minat maternity clothing ni. cuma beli maternity pants je :)

Softtouch [Hanim] said...

ALhamdulillah 3 bulan sudah...boleh je mimy kalu nk pakai bj maternity..sy pun awl pakai maternity dress ni..mmg selesa..yelah sy pun mcm mimy, awal2 bj semua dah xmuat..nak xnk mmg kena pakai maternity dress...atau mimy boleh cube pakai jubah ker?

Bitt (double IS) said...

mimy jgn beli pants banyak sangat lagi elok beli dress walaupon xpakai sekarang tapi sangat berguna masa pertengahan dan akhir...pants buat perut senak dan dapat pakai sekejup jek

Google