THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

27 July 2011

Kat GE Mall ada Alexis Bistro

Hari tu citer melepak starbucks...actually agenda sebenar adalah melepak Alexis, GE Mall, Ampang...ada apa GE Mall...jawapan ..takde apa...sunyi sepi...agak tak menarik...dulu masa keje opis lama..tengahari suka ke sini sebab dekat...pastu leh lunch kat Cozy Corner...Cozy Corner je la best kot nak makan...mengapa ke Alexis lak..sebab aku adalah jakun tak pernah gi sini...dah bff aku asik sebuk duk sebut brownies aiskrim sini sedap melampau...agak agak ko tahan ke tekak dengar...aku tak tahan beb...lalu girl talk of the month harus diadakan di sini.......melepak di Alexis adalah santai ...kalau malam lagi happening siap ada live band...time tu aku terjah tengahari so lepaking santai di tengahari la.....tengok tempat very the kelasss uolls...memang pun...harga usah ditanya...sorang kena bayor RM55 hengget...average 1 dish around RM20++....tak termasuk air.....ada service charge + gov tax...nak rasa orang kaya sila lah kesini..muahahahahaha.....

kalau pegi GE Mall nampak Alexis kat Ground Floor sila la terjah

Menu Alexis....sila menelaah menu ..apa mau order

senarai harga pizza....walau mahal..sedap terangkat......

senarai air air sedap belaka..

Anis eksyen ngan air raspberry soda..mentang mentang aku tak leh minum kann

orange juice saja ku mampu minum..hukhuk

order pertama dari Ann...sedap weh..Garlic Bread with Soup

Aku tetiba nak makan Hummus...tekak arab la pulakk

Pepperoni Pizza si Reen order...sedap giler

tuan punye blog jakun baru terjah Alexis

waiter jadi mangsa...bil mahal kena charge ni kot..hahaha

bukan sekali ..tapi 2 kali...memang patut service charge hover harganya

yang ditunggu...brownies ice cream...sssssssssssedappp...RM15

mari makan....pehhhhh

pavlova versi Alexis...sedappp...tak manis sgt..cer try..RM15

pavlova ni Ann punyee....tapi aku nak juga merasai nyaaa

hari itu juga berlangsung acara bagi hadiah dari Ann to Anis

Anis terlampau sukee...sengih tak leh tutup mulut...

hadiah dipaksa rela suh buka waktu tu juga...nah hamik ko...lipgloss dan eyeliner Estee Lauder...huwaaa nak jugak...lambatnya besday aku ni

sebelum berangkat pulang....gedik santai petang hari...tapi pakai timer...panggil waiter service charge tinggi pulok

tak cukup satu....dua la...berlaga apa yang patut..hehehe...enjoy the great moment kala petang..yehaaaaa



 KOT KOT TANYA TOTAL KESELURUHAN.....RM228.00...SERVICE CHARGE YANG AKU INGAT 19++.....RESIT TAK DAPAT DISNAP...BARU NAK TENGOK DAH KENA HANGKUT..CHOI ARR






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

9 comments:

farahfatihah said...

wahhhh sedapnya pavlova tuh!

cik xxx said...

mimy,

aku tgk ko ni dah mcm maria tunku sabri. jalan jalan carik makan..

hah, pe lagi, boleh ar buat blog makan2 lepas nie :D

:X :X love love

liyana said...

huhu mahal giler kot kak. adalah x sanggup :D

ratusiput said...

mak oi harga...gigil... :)

Pepel BoNda AmaNi said...

aku terliur tengok pavlova tue nok....

Dylan Sanders said...

pavlova tu sungguh menawan hati...*yummylicous!

Shu Shinju said...

wahhhh...sedapnyee...& mahalnyeee.. hihihi..

Softtouch [Hanim] said...

xpernah mkn pavlova tu..teringin nk rasa..pernha dgr org ckp alexis+pavlova...

mahal tp sedap xpekan mimy..jgn mahal tp hampeh...

Bitt (double IS) said...

perghh pavlova rm15 sepotong....ampunnn akekekke dgn cost rm15 rasa saya boleh dapat 3 keping diameter pinggan tuh..akekekke tapi memang sedap la situ ponya..hehe pernah lepak dekat alexis great eastern mall

Google