THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

05 July 2011

Sudah 9 Minggu La Si Tiny Dots

Semalam selepas test sendiri UPT ada 2 line tu..tak terhagak hagak petang tu gak time opis aku gi klinik..malas nak tunggu Encik Awak...lambat benar...janji petang ...ke malam pulok hehe...lagi pun budak opis aku advise suh pegi klinik panel bawah opis ni...apa apa hal senang...nak backup vitamin ke...nak follow up check up ke ..tak yah gi jejauh...ok baiklah menurut perintah...aku pun pegi turun lif ke klinik ground floor...macam biasa checkup..scan perut...oh aku last period 1 May 2011...so baru detect dah almost 9 weeks...pehhh doc cakap lambat nya aku check...hihihi...yer sebab nya period aku adalah tak regular so tak expect langsung pregnant...ingat kan period pain je...tapi beberapa simptom dah mengiyakan aku macam pregnant...tu pasal pegi check...



Mengikut kiraan ...aku sudah masuk 9 minggu pertama...tiny dot kecik sgt ...kecik je...tak baper clear...so next appointment scan on 25 July ni...oh cant wait...rasa nya time tu dah ada heart beat kot....dijangka bersalin pada 15 February 2012...oh dekat ngan tarikh lahir Encik Awak...heheh...Insya Allah ....tiny dots sekarang masih kecik lagi....panjang lagi masa ni nak bersama tiny dots...hopefully tiny dots okey yer dalam perut Mama...eh mama ke...alahai like dreaming now...huhuhu touching la...semalam selepas confirm diri ku ini pregnant...mengigil mengeletar satu badan...nak buat apa pun tak boleh....jumpa doc pun kaki tangan gigil...doc tegur la..awak kenapa ni...huhuuh...aku takut sesangat napa ek...dalam pikiran aku macam macam...kang kena inject la...kena rodok  la...hehe..doc cakap rilekss... cool...dont be stress...stress lain tak de la...stress takut amik darah je...itu yang cuak...huhuh...ok setakat ni je citer ni...to me welcome to the mum to be club...:))....next nanti aku citer eh simptom pregnant..



TERIMA KASIH WISH DAN DOA SEMUA...AKU BUKAN LA HOVER EXCITED RIAK TAPI TERUJA BERKONGSI KEGEMBIRAAN...DOAKU MENGIRINGI KALIAN JUA...SELAMAT SEMUANYA





29 comments:

SURIA AMANDA said...

ALHAMDULILLAH TAHNIAH..REZEKI DARI ALLAH..

eynda said...

Takpe la mimy... ini kan blog mimy.. buat journal dlm blog ni pasal pregnancy... nanti2 mimy baca balik mesti tersenyum..take care..

PinKy MoMMa said...

nok ko meletop dulu la camni..
aku mungkin awal bulan 3 huhu..

take care ya! ;)

Shu Shinju said...

alhamdulillah...take a good care kak mimy...hepi sesangat ni....

mamyharraz said...

kira2 nak masuk 2 bulan kan..

sy dulu 3 minggu dah mabuk mengadung teruk 3 bulan pertama asyiklah terbaring..

sy doakan agar di permudahkan segalanya. TAHNIAH :D

-oP_ida- said...

wahhh dh 9minggu..lebh kurg dua bulan suda...TAHNIAH akak......^__^

sok tahun depan kita pakat berpantang besama..ehehhehehe =)

MOGA ALLAH permudahkan segalanya....insya'allah

TAKE CARE ya

Ieda Al-Habsyi said...

uhhuhu! tahniah comel! :)

Kyra said...

tahniah jga diri baik2..baru lagi ni..jgn makn benda cam ayaq gas,mkan pedas,nenas..benda tajam2 la..jga diri ye dear..best nyer tak lma lagi leh tengok pewot muncit

mekchu said...

mekchu mmg tunggu2 ko update.. alhamdulillah.. terus 9 minggu erk.. harap2 semua dipermudahkan.. dan pls take a good care..

Softtouch [Hanim] said...

mimyyyyyyyyyy tahniah...sy hepy sgt n excited tau..melompat2 sy kat umah ni tau...sy suka!dpt anak sedara baru, yeay! yeay!

mimy, jg diri tau, jgn lasak2 sgt ok...bykkan berehat n jgn stress2..enjoy ur pregnancy,...best tau, apun ada mabuk2 tp itu semua kenangan...hepy 4 u mimy....tahniah

Gieyana said...

Laling..tahniah2..semoga semuanya selamat k..n take care yer! Time uols due date nieyhm we all tgh sibuk bjimba2 holiday..jgn mak terpreggy time tdekat nieyh sudah nok!

Pepel BoNda AmaNi said...

yeah..enjoy ur pregnancy k....sesungguh satu pengalaman paling indah...masa preegy nie...macam2 kita rasa....besar pengorbanan seorang ibu...welcome to the club...taun depan kita celebrate sama2 k...

Queen said...

waaahh....congratz deaaarrr,....

alhamdulillah.....

sukur banyak2...

senyum mek sampai tinge...

tahniah utk mimy and hubby...

enjoy beb ..enjoy....

TiNie said...

hai baru follow blog mimy..cpt la citer simptom mengandung..nak tahu jugak...saya pun nak mengandung tp blum ada rezeki lagi la..doakan sy yer...

liyana said...

alhamdulillah.. congratss kak.. doakan utk sy jgk.. :)

Reen Tart Nenas said...

alhamdulillah. rezeki dari Allah swt. semoga baby dan mummy juga sihat nanti :)

yellowie roses said...

tahniah sis =D

NeenaAnuar said...

once again... big congrats dear! so jaga diri elok2.. pemakakan dan jugak kesihatan demi your tiny dots ok! semoga semuanyer selamat buat ko... aku doakan.. take care beb! *hugs*

PynGees said...

Salam...

Hi Mimi!...

as a mom..as a lady like u...TAHNIAH! akak ucapkan...just t8 care..don't be too xcited.. bnykkan doa moga dipermudahkan segala2nya...

(akak nie kwn si suliana)...CONGRATS AGAIN TO BOTH OF U...

Nailah Azman said...

Assalamualaikum.

Tahniah Kak Mimy & Abang Megat!
Semoga segalanya dipermudahkan!
InshaAllah. ;))

Dylan Sanders said...

Hopefully semuanya selamat :)

intandayani said...

congrats weyh...hehe sukenye aku membacenye...bile plak turn aku nih...aishhh sabo

estee_8980 said...

tahniah mimi...semoga selamat melahirkan baby yg sihat..ameen...

Mia-Ina said...

welcome to be mom kak mimy....:-)

Riri Yoorin said...

alhamdulillah kak.. murah rezeki akk ya dpt bby insyaallah selamat sampai 9bulan..

hembus2 kat riri di sini skit yea >>

Eri-chan said...

yay! pasni kalau rasa tak boleh lewat malam lepak dgn aku n the geng cakapla ek..takde paksaan....aku melepak dgn ann pulak..hahah..tahniah..

mummysyafie said...

alhamdulilah..jaga kesihatan awak dan baby elok².

Liyanaroxx said...

Tahniah kak mimy....semoga semuanya berjalan dengan lancar~

Eida said...

congrats Mimy, tak mo lasak2 sgt early stage biarpun ko mmg jenis tak reti diam kan.

Google