THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

24 May 2018

Buffet Ramadhan 2018 'Selera Warisan Desa" Pilihan Di 9 Kedondong, Jalan Ampang KL

Salam Ramadhan uols semua....



Holla...hari ni excited nak share kat korang semua...tempat berbuka paling best kat KL ni...dah la murah, sedap, banyak pilihan makanan...mana nak cari weh di tahun 2018 ni...details mana aku dah share kat bawah ni.....yes lokasi strategik....korang kena jugak try berbuka puasa kat sini....bawa family besar terutama mak ayah...confirm suka senang nak solat...ala sebut Jalan Ampang semua kata jem jem...haippp korang ni...tak pegi lagi dah bunyi...9Kedondong ni belah area Jalan Ampang yang area kedutaan tu...belah sini tak jem okay..dont worry pastu korang tak payah pening kepala pikir susah parking..sini parking free dan senang depan rumah je...ada anak kecik?? no problem sini child friendly..kids bebas nak berlari...tak de ruang yang bahaya 




9Kedondong ni special sebab venue dia adalah sebuah rumah banglo yang di sewa kan untuk event especially wedding..cantik tau deko sini.....datang sini korang akan rasa suasana yang best sebab ala ala bertandang rumah sedara mara gituu...hehehe..kalau dah macam rumah harus la ruang solat nya selesa...solat berjemaah dalam rumah tau...best kan siap ada imam...sambil makan beribadat tak lupa...gitu konsep nya...solat maghrib, isyak sampai tarawikh...terbaik kan...mana nak cari konsep buffet menarik ni...so jangan lupa berbuka puasa di sini..details seperti di bawah :




Buffet Ramadhan 2018 "Selera Warisan Desa" 9 Kedondong, Jalan Ampang KL


TARIKH
18 Mei sehingga 10 Jun 2018

MASA
 6.00pm - 10.00pm

LOKASI
9, Jalan Kedondong
Off Jalan Ampang
55000. Kuala Lumpur

HARGA
RM55 
nett dewasa (13-59 tahun)
RM28 nett kanak2 ( 7- 12 tahun)
RM28 nett Warga Emas ( 60 keatas)
F.O.C nett Kanak- kanak ( 0-6 tahun)

SPECIAL PROMOTION
BUY 10 GET 1 FREE 1 for 1 table
Kod Diskaun 10 % from total bill- just mention surayax9kedondong 

FOR BOOKING
Contact : 016 – 886 8311 (Miss Rabia) / 017 – 2250705 (Mr Haziq)
Facebook:  9Kedondong FB
Instagram:  9kedondong





Ok tadi kita cerita tempat ni kita cerita makanan...ok ini penting...attraction kenapa sini jadi pilihan...sebab ada lebih kurang 55 juadah pilihan untuk berbuka puasa daripada masakan Melayu....banyak lauk lauk disediakan..meh nak ajak korang tengok bersama makanan makanan yang yang disajikan..pendek kata overall berbaloi dan sedap....jujur review...SEDAP !!!!




MAIN DISHES
Main dish terdiri daripada juadah nasi dan lauk pauk yang pelbagai... paling menarik ada Kambing Bakar....ini favourite ramai....ramai je beratur sebab kambing...hehhee... Jom tengok apa yang dihidangkan masa hari akak buat review...ada lauk pauk yang menyelerakan Sambal Udang Petai, Brocoli Mushroom, Keli Berlado, Daging Blackpeper, 












ULAM ULAMAN 


SIDE DISH

Kalau tak suka makan nasi..ada juga makanan lain Yong Tau Foo, Laksa Johor, Murtabak, Mee Goreng 








GRILL SECTION 
yeayy yang penting ada kambing bakar !! best wooo tak suka kambing ada pilihan lain ayam, udang...mashed potato, coeslaw....western uolls




DESSERT


















 With Suraya Sulatin...sapa tak kenal dia...i pun kenal dia haha..i kenal dia lama ...ingat lagi i stalk blog dia ...sbb nk tgk wedding dia...i sebenarnya nak cari idea camana nak posing wedding...hahaha banyak2 blog..blog dia nya pic wedding posing memang rare...dan kini orang aku stalk tu jadi kawan dah hahah...thanks for everything sue...




with the one & only Kak Moon...pun lagi sorang kawan blog i sayang....kenal kan akak tokey langsir globe...




and the final ketemu geng geng blogger yang lain ...mereka ni semua masih aktif belaka..blog review tak putus2.. ....ada yang i dah lama tak jumpa...hi nova, hi ayue, hi kak ayu, hai anil, hai chomel, hai SA, hi syafiqah


















































No comments:

Google