THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

19 August 2013

My Baju Raya Di Hari Raya - Edisi Wajib Tayang Syawal

Hehehe tajuk tak menahan...seperti biasa tetiap tahun blog ni mesti ada edisi tayang baju raya oleh akak yang gemuk dempol ni...ahhhhhhh ada aku kesah gemok dempol....yang penting aku tak pernah kisah...nak kurus tak dapat dapat...pakai aje la apa yang boleh di pakai....jadi wanita gems ni satu je la...ketrampilan diri kena berani...tak berani serius ko memang takat tu je..berbanding orang kurus yang ada kelebihan ramping....orang mengata dah tentu....even ko kurus pun tak kena gaya orang kutuk...serius telinga aku ni memang kebal orang duk kata gems dari dulu....ye sampai sekarang akak gems ko....tak de hal...untuk yang rasa down berbadan gems...jangan la rendah diri malu ...rilekssss...positif ..tukar perseption orang ramai...walau gems tapi bergaya ..hokayyyyyyyyyyy

Hari tu aku dah story mory kan...baju raya aku tahun ni all readymade....tak seperti tahun sebelum sebelum mostly tempah tailor...mesti ada je drama tetiap tahun...aku dah jumpa jenama dan baju yang suit dengan badan gems ni....so tak payah bimbang nak beli readymade...dah tersedia disarung....i like....aku beli kat ZUCO Fashion....Zuco ni selalu buka booth kat Menara TM...kebetulan raya hari tu banyak gak la yang sale...so grab la...beli sikit sikit...baju limited edition ni tau aje la...harga dia mahal sikit...tapi kalau kira balik sama je kos beli kain + tempah....so tahun ni peruntukan kat baju baju raya memang ada nak tambah...lepas tu boleh bawa gi opis buat baju keje...so takde istilah membazir disitu....



Baju tema hitam itu menawan untuk tema sedondon pagi raya....ala ala peplum tapi labuh ke bawah...i likeee


Baju raya kedua...ala ala ultraman ada butang di tengah dada....hahaha...color purple terang selesa di pakai sebab potongan mcm nak nampak slim tapi tak hehehe...tahan napas nak tutup perut buncit gems akak...heheh

Baju ala ala star wars laki aku panggil...erkkkkkk tadi ultraman ni macam star wars...apa apa je la...dress kembang ala jubah...sila perhati si kenit mencelah nak posing gak tepi tu hihi

Baju Raya Ke 4....baju beli tak sengaja...terpikat dek kombinasi biru turqoise n pink...nasib baik harga clearance....ehh pink ...camana aku leh suka pink lak ni

Baju raya errrrr....bukan dah masuk opis...aku masih mood raya sudah nya aku mix match je jadi color block

Edisi beraya adik beradik KL....nak gi wedding time ni..aku berkenan baju oren dira pakai tu...berebut masam muka gak ar nak beli kain ...hahaha at last mengalah bagi dira....geramsssssssss...

Raya open house 2 beranak...kategori baju raya gak la....hehehe...berduaan ngan Fayel ke open house sana sini sebab papa EA asik keje je...takpe...ok je ada peneman si kecik

Raya lagi...tak habis habis open house...baju dah tak de ulang tayang pakai mix match saja.....huhuhu...




SEKIAN EDISI MELARAM KAKAK GEMUKS....HEHEHE







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

27 comments:

salwana nordin @ che'wa said...

cantik je awak pakai apa pun kita tgk :)

tp mmg betul la, utk yg bertubuh besar mmg kena berani mencuba tp tidaklah over..

seriously..semua baju dan cara awak menbajukn kt diri mmg sesuai dan cantik!!!

Chekgu Azrine said...

Haha..blh je kurus sis mimy yg pntg usaha tu..try la makan herbalife..kwn2 akk mmg kurusla makan herbalife tp kena banyak minum.air la..

aThidEaN said...

comey je kita tgk akak.
tak kisah la gems ke kurus ke, janji sihat kan.
tu yg penting. demi nak jaga anak2 ye dak..

apepun, suka bju raya pertama tu.
baju pink biru tu pon cun tp bunga dia besor sgt. heheh

Ayu sukatiakula said...

pandai bergaya wpun berisi..
selalu nampak confident dgn apa cara sekalipun

Deqna said...

byk nya baju raya ko... kemain lagi mama fayel nie yer.. aku tahun ni baju raya selai jer yg siap, hari raya pertama jer aku berbaju kurung.. raya kedua pakai skirt, raya ketiga skirt lagi, raya keempat duk rumah jer.. raya kelima dah kerja... ni baru nak tuntut balance baju raya aku kat taylor... dah siap ke belom nie...

Allene said...

melaram abis ye kak... kelasss...

D Yatie said...

Mimy mg gojez n berani. Sy x pndai n xberani. X yakin hoi! =_='

Diana Aziz said...

mimy, ayat gems tu kes sentap dgn kata2 megat ari tu ke? kihkihkih.....

nana said...

Salam.... Cantik.... U inspired me la!... he3... Share tailor buleh tak? :)

yUmiE AzuRa said...

yes i loike!!
bior le gems pn,tp tetap stylo n konpiden.itu penting.hehe

Emy Tak Kecik said...

xsemua badan gems cantik n kene gaya....

mcm badan kamu ni sedang elok je...
badan kami??sedih huhuhu

rina mazlan said...

Yang turqoise tu sweet sangat....

rina mazlan said...

Yang turqoise tu sweet sangat....

MimahAjil said...

Gemuk ke kurus kalau pandai bergaya memang nampak cantik.iols pun terpaku dan kagum tgk kak mimy smlm tau.cantik...iols jenis tk pandai bergaya.bermekap.huhu

Ann Ishak said...

cantik2 baju walaupun gems hiksss...ikut istilah hang :)

Queen said...

amboii.. sakan mak nye beraya..

berkaler2 siap ada tema2..haha


nik satu je.. jubah.. sekian..

beli plak warna hitam.. pakai yg lain2 puntak nampak =P

Nurul Aziz said...

tapi cantik.. stylo. kalah org yang kurus.


kak mimy pakai syria terletak cun je.. kenapa eh bila pakai kat muka sendiri rasa macam apa je.. huh! muka bulat ke apa taktahu la.. -__-

Mommy_Cha said...

takde maknanya gemok kak hoi. dah sedang molek sesuwei ngan abe megat awak dah tu. huhuhu. akak mmg pandai bergaya dan yg penting ahkak ku ini beranniiiiiiii berpesyen. love u kakak... :)

malynd_anggun said...

akak memang terbaek!!
berani berfesyen..
suka tengok akak update pasal baju2 dan gaya2 akak yg sempoi tu..hehe..

ina khairina said...

Ko mmg pandai bergaya nok,x mcm aku....semua baju cantik2 belaka,plg cun baju biru pink tu....nampak ko ayu kemain dgn baju tu

NeenaAnuar said...

cantik2 baju raya ko beb! nice... ;)

Softtouch [Hanim] said...

sy suka mimy punya dressing...stylo....berani...cantuk sgt...sy xberani....mgkin kena jd berani....

damia huda said...

suka tengok kak mimy punya baju kurung ngan blouse...cantik jer bila kak mimy pakai..nanti share2 la kebanyakan baju kurung ngan blaus akak beli kat mana...huhuhu disebabkan saya terlalu gems xde baju raya thn ni sebab yg berkenan dihati xder saiz

ariana8733 said...

cantik2 baju akak...yg paling ana suke baju yg abg megat kate baju star wars tu...shantikkk..

anis abdullah said...

Baju ko cantik..manis....

Mr & Mrs Sallehudin said...

amboii.. banyaknyer baju raya.. hee.. :)

Fauzan Flowzer said...

Nmpk besor nenen akak pakai purple murple tewwww hehe

Google