THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

21 August 2013

Preparation Open House Audit Raya 2013

Entry kira live update la..huhuhu selalu entry basi kebelakang kan....hari ni opis aku ada buat open house....open house yang kira bertungkus lumus semua staff audit kena kerjasama macam wonderpets..ala ala berkenduri...special sikit open house audit...kitaorang tak hire catering ...our big boss lebih suka homemade...dan dia berkemahiran untuk memasak...macam last year open house dia masak Mee Rebus, Mee Bandung, Laksa Sarawak....hah ko dasat tak ....so tahun ni awal awal dia dah bagitau no catering ...dia akan masak...

So tahun ni menu utama adalah Nasi Ulam...big boss minta kerjasama semua beli ulam ulaman dan potong beramai ramai...menu menumis dia akan prepared...huhuhu...rasa macam keje gile pun ada tapi bila kerjasama ramai fun la pulak....dah macam pasar borong pulak bilik mesyuarat aku penuh sayur sayur ulam...yang beli pun budak opis gak ...gi beli kat chow kit tengah malam...sebab bos nak yang segar...huhuhu...aku stayback malam gak ar nak siap kan bahan bahan meracik...tak sempat siap semalam aku bawa balik rumah...sebab aku tau kat rumah aku pun ada masterchef oh my man...sapa lagi EA la...suami aku kan terror bab meracik memotong ni....kejap je siap ko sambil tengok bola malam tadi...erkkkk...bini terkial sudahnya dia buat semua...macih bang...muahh

Hari ni jap lagi majlis dah nak start...presentation deco adalah tema Artistik Raya Black Silver...big boss aku ni urban moden sikit..tak nak ada unsur tradisional..berlemang ketupat bagai....no no...so deco ni pun team SAU yang prepare...aku pun tak tau camana hasil nya..tapi tengok teaser...wow mengancam gak....baru sikit siap tu..dasat tul team deko deko memerah idea nak buat something moden ikut tema.....huhuh tetiba aku lak neves gak ni...apa respon tetamu datang...makan cukup ke tak..eh dah macam tuan rumah pulak...hhuhuhu....so kawan kawan yang kat menara TM tu...moh la jemput ke open house raya Audit deparment...sila...makanan limited..so lambat habis..hehehe...bye...nak prepare makanaan



Ulam ulam yang kena basuh , tos masuk dalam bilik mesyuarat bau ulam oii

Kerjasama wonderpets meracik racik ulam...huhuhu...

Bawak sampai ke rumah....my man masterchef tolong bantu meracik...EA memang pakar kejap siap...huhu

Dan sambil dibantu pembantu masterchef cilik yang sibuk bantu...dia sibuk konon buang daun tengok aku buang daun dari batang...sibuk tauuuu

Siappp!!...tak sampai sejam dah siap ko ...hasil keje tangan my man....oh my man tumbuk dada....huhuhuhu

Teaser backdrop...wowwwwwww....team SAU buat...good job diana n team

menu board yang kreatif habis ala ala wondermilk...kreatip tulll team deko

balang balang kuih semua deko bereben ikut tema black n grey...balang kuih tu aku punya....balang besar tu nak letak bunga bekas popcorn...oh nice...nak rembat satu heheh








Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

15 comments:

Ayu sukatiakula said...

bestnye boss yg masak.. opis sy selalu wat potluck jerr. x kesah le janji boss ulur duit utk tambah menu

Liyana said...

bagusnye bos akk. waaa nk dtg serbuuuu! kikiki

erin said...

bestnya ada open house, office rin semua chinese, apa pun xdo..hehe

yUmiE AzuRa said...

hebat!!sedapnye nasi ulam.huhu

e k i n ♥ y u s r i said...

waaaa....
meriah!

::puan ungu:: said...

Wah bestnye...mesti meriah=)

D Yatie said...

best nya!! Nasi ulam cam sodap je. Iols peminat sayur!

intandayani said...

ape yang penting kerjasama...

intandayani said...

ape yang penting kerjasama...

Allene said...

amboi.. meriahnya...

ameris said...

rajin semua.
kt opis kita xde nya nak buat sendrik...

~ Huda Qamar~ said...

kalau saya guna gunting untuk kegunaan dapur tu je kot. senang & pantas =)

ariana8733 said...

wowww..best nye kak...tlg mkn kan utk ana ye...hehehehe..

sis, miss u too..mood mls hapdet status & mls komen sudah lama mari..jd SR aje..

Softtouch [Hanim] said...

bestnya gotong royong n bos masak.....mesti sedap n meriah....dpt bygkan bau ulam2 tu.....,xsbar nk tggu cerita mimy kat blog ni pasal open opis....mesti meriah giler

Chekgu Azrine said...

Rasa best je dgr citer sis..sure meriah!

Google