THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

23 August 2013

Minggu Open House Opis Setiap Minggu Makan Free

Entry raya tak sempat nak habis citer...dah caca marba citer blog aku ni hahaha...masuk citer rumah terbuka opis la...sebab gambar tak banyak melampau sangat....selepas warga kota pulang ke KL balik untuk bekerja...bila dah comeback tu sana sini la memanggil jemputan open house kan....weekend tu memang aku tak ada rumah...rumah tertutup....bila la nak terbuka ni...satu hari jemputan sampai 5-6 tempat mau tak lunyai duk atas jalan raya aje....huhuhu citer beraya baraan open rumah ke rumah nanti la...eh baraan tu apa..bere bere bara api...huhuuh...baraan tu bahasa jawa beraya ...aku pun baru tau ...sedap la sebut baraan raya...lagi sebut lagi membara beraya...gitewww 

Paling best gak bila keje mood beraya masih on....sana sini jemputan makan beraya....disebabkan TM ni banyak nau unit/bahagian sana sini...maka jemputan memang tak menang tangan...dalam seminggu ni kalendar adalah penuh kena booking....bila jemput boss harus la PA kena jemput kan...dah kata yang menghantar jemputan pun kalangan PA PA gak...mari la kita beraya menjenguk kawan kawan unit/bahagian lain gak ...sambil boleh eratkan sialturahim...dan penting jimat poket duit lunch...memang tak jejak la food court tingkat 3 ...faham aje la lepas raya poket nipis ..tu yang bila orang jemput laju ko pergi serbu kan hehehe...menu menu macam biasa la...semua menu raya...dah kata bulan raya...ala makan aje...janji kenyang....ok next week dapat banyak jemputan lagi hadoi la...bila nak start puasa 6 ni...huhu...



Jemputan pertama hari Isnin dari unit Mass Market..unit ramai buat dewan besar

geng PA suka makan muahahaha
Giler sedap makanan huhuh
Paling terharu aku jumpa ketupat daun...sampai nak nangis...byangkan la dari hari raya pertama tak makan lagi

Jemputan hari selasa unit Business Finance ITNT jiran sebelah opis je...

Muka PA ni lagi la asik ngadap makanan heheh
Dap dap ada menu western
Hari Rabu lak unit aku lak jadi tuan rumah buat open house....tema hitam kelabu artistik raya

Geng secretary dan admin ....

Ruangan desert
open air juadah menu utama Nasi Ulam, Laksa Johor
Jemputan Hari Khamis ke Unit Managed Account ....biasa unit besar buat dewan la sbb staff ramai
muka geng geng ni lagi ye

terbaekkkk ada hidangan durian...melantak tak hengat ..sudah nya balik aku tekak panas...nasib ada suara ...
Jemputan Jumaat last hari ini dari Unit Leadership HR & Global Marketing...huhuu dah tak pakai baju raya ...
Semngat bila jumpa geng geng BAMS ku...geng masa training secretary..yang jemput ni unit diorang la
Apalagi makan la...huhuhu jimat lunch weh...lalalala..byee jumpa minggu depan edisi makan lagi












Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

8 comments:

ameris said...

fuhh... meriahh sakan

ayahmamilisa said...

mimy, gambar 2nd last hujung sebelah kiri kawan dd..nama dia azlina kan? classmate sama blaja sama kat POLISAS dulu :)
neway meriahnya jamuan raya kat TM..UiTM buat skali harung je besar-besaran arini..sedih tak dapat pegi..takde kenderaan..sedihnyeee..kena jaga ofis..huwaaa ;(

Chekgu Azrine said...

sakannya mimynya open house..tu yg seronok bila kerja ofis banyak departmentkan??

cikpingu said...

best giler ade makan2.... nak duriannnnn tu

Softtouch [Hanim] said...

fuh seminggi tu ada jemputan raya...bestnya....sy sukala mcm ni......meriah....betul jimat duit lunch

♥ ROS ♥ said...

Bestnyer mkn2 n jalan2.. Ni xlama nak g kl plak, harusla berjumpa..hahahha.. Insyaallah ade rezeki :)

Queen said...

suka tema unit mimy.. memang kerlas

Ann Ishak said...

ngeri tengok makanan, sila check kolesterol ye hiksss

Google