THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

01 August 2013

Sessi Mekap Cepat Siap Hari Hari Pegi Keje Guna Miyami Kosmetik

Lama aku tak buat sessi bermekap kan...muahahaha bajet sangat la ko reti mekap...aku tak reti mekap tapi aku suka mekap....belasah aje la....orang kata orang suka mekap ni orang tak konfiden...ehhhhhh...gitu pulak...pada aku yang bukan natural beauty ni dengan bantuan mekap sedikit sebanyak membantu la naik kan konfiden aku....bila habis mekap...aku rasa cool giler ....sampai boleh hilangkan mengantuk ar....dasat tak input mekap pada aku..hehehe...

Sebenarnya dah lama aku tak beli mekap...since aku last memborong mengila mekap STAGE..tak silap last tahun 2011...boleh baca kat sini ye entry Stage Mekap ...macam macam la aku borong...sampai tak habis pakai la...lipstick ada sebatang lagi...eyeshadow pun ada tak terluak....time tu menggila la suka mekap mata bagai...sekarang aku malas ...nak ringkas cepat aje...yang penting eyelinerdan eyebrow  mesti ada...wajib..tak leh tinggal...

Now aku terjebak mekap Miyami dari Cosway pulak dah...ramai yang pakai compact powder brand ni kan...aku pun suka...best la rasa flawless muka....aku konon gi Cosway nak tambah stok bedak compact la dah licin..nak beli tunggu ada less baru beli...jimat ...tapi terbeli lain...saja nak cuba bedak Face powder dia...ala ala  loose powder gitu...harga beza sikit...kalau compact RM22...kalau yang face loose powder ni RM14.50 jekk..pastu nampak lak lipstick merah menyala trend zaman sekarang...nyampah tau try test kat bibir eh nice...rembat ..nasib la murah RM12.50 sajo...dah ada anak murah murah aje ye...huhuhuhu

Dah beli barang baru tu gedik la nak mentry bermekap baru....so pada yang tanya camana aku mekap gi keje tetiap hari....aku tak amik masa yang lama mekap...sekejap aje...5 minit siap..biasa aku dah sampai parking baru la aku mekap then naik ke opis semula...tapi sebab hari ni nak tunjuk cara mekap sebenar ke opis di pagi hari...aku mekap kat opis...hehehe...ok check it out bebeh....akak jemah muka pucat lesi nak bermekap segar bugar pengubat ngantuksssssss




Memula tuan puan sediakan bahan mekap...eh macam nak masak pulak hahaha...bahan utama lipstick dan bedak baru...Miyami Cosway

Ni mekap lama jugak tapi best di pakai...eyeliner n eyebrow Maybelline...Blusher je mahal sikit MAC tapi berbaloi tahan lama...tak habis habis

Memula rasmi guna bedak baru...sapu ngan berus Kabuki

Dimulakan dengan pakai benda wajib aku...eyeliner kasi hitam pekat...sebab mata aku sepet

Pastu ni pun wajib alis kening...aku tak ada kening yang lebat dan tebal...tak pernah trim pun...natural botak hehe

Pastu buat lekuk pakai blusher  sebab nak bagi nampak shading pipi...sikit sikit je letak nak nampak natural

Finally rasmi lipstick baru merah menyala.....

Dah macam makcik makcik sudahhhhh....memang makcik pun

 Muncung sikit bibir merah aummmmmmmmm

 Taraaa siap....lega hilang ngantuk....senang hati nak buat keje dengan segar bugar...pftt hoverrrr










Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

19 comments:

ayahmamilisa said...

mamilisa now dah tak mekap gi mamane..dulu rajin sangat..bukan ape sejak ada budak kecik lisa memang tak sempat amik masa nak bermekap..kite mekap lama..huhu..

intandayani said...

Jarang da mekap skrg lg2 bhgn mata.Mata ni kerap berair.Tapi setuju mmg pas kite mekap tu rse confident tu lain je

Aeen said...

lawa....skang nie gi jalan je make up..gi keje tepek bedak je...hehe

MimahAjil said...

lame betul tak bermekap.sampai now muka berjerawat abis.tktau nk watpe dh..sobsob~~lawa gincu kale merah.kena la ngan kak mimy.agak2 kalau mimah yg pakai ape rupe la...adoyai..huhu

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

saya tak pandai pakai eyeliner pensil tu, mesti menangis.. sensitif tul tang mata. hee

erin said...

tak reti la nk buat kening, after buat mesti rasa diri sendiri macam shinchan..bnci ahhh. merah menyala la cantik kak, dulu sblum kawen kemain segan nk pakai lipstik merah, lepas kawen hubby suka, terus confident nak pakai.

Allene said...

wah... macam tutorial je... hiihih bgus mimi, self confident tinggi. klu lin, biasa2 je.. =D

Haslinda Sadiken said...

wahhh..mokcikk..melaram ehh..tp comel :)

Diana Aziz said...

Nana pon x blh kalau tak mekap. paling simple pun pakai bedak + lipstik... :)

Chekgu Azrine said...

kalau gi ngaja akk tak makeup sesangat..pakaila eyeliner je kadang2..hehehe..tapi kalau kluar ngn hubs make up la lelebih sikit..

ameris said...

kannn mimy, bila dah ada anak, brg2 kite cari yg murah2 jek kannn...
kdg2 tu tak kisah pun kalu xde, yg penting utk anak lengkap..

PinKy MoMMa said...

suka la bedak miyami...kena cari jg ni..kalau tak pucat aa muka pagi raya hahaha

Aty_Fared said...

Aku masih ber make up lg smpai skr..nak cover bekas jerawat..hahaha....tp lama gak tak mmbeli brg2 makeup ni sume...

mamyharraz said...

Kerana entry stage lah kita start berkenalan :)
Sy pun masih pakai baki mekap stage yg sy borong dulu tu smp skrg :)

ZalinZalina said...

Salam kenal awak...kak ina pun suka mekap :)

UMIE SUE said...

su langsung xde brg makeup ..hihi..last makeup mase kawen dulu..hihi
teringin gak nak belajorrr

Qhaifa Nur said...

lepas dapat anak no. 3..kurang bermake up..pakai simple saja

kalau cantik pun untuk hubby kita juga kan..kan..

Cik Eka said...

auwwwww merah makngah. hehehehehehe

Perunding unit amanah said...

wow cantik gak miyami ni..i ni jenis yang muka byk jerawat, parut..pastu kene pulak keje yg selalu keluar jumpe orang ramai..so memg hilang confident gak kdg2...
pastu one day kwn i introduce kat i naturactor foundation memg best, sume problem kat muka i ni kurang.. i malas nak cite lebih2, u all tgk sendiri kat website yg i order naturactor foundation ni htpp://riasanggunbeautyconcepts.blogspot.com

Google