THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

24 February 2010

Ke ASTRO FEST - Macam-Macam Ada !!!!

Today no citer pasal tunang yang sah basi tu...nanti ada gambo tak tunjuk aku citer balik hahaha..sampai la semua muntah geli geleman...mak tak kesahh janji memori aku dalam blog ni di abadikan...cehhhhhhh wahhhhhh...i loike...aku nak citer pasal tak de kena mengena langsung ngan tunang...citer pasal jalan-jalan berpanas terik...huhuh....last week sabtu ASTRO ada buat ASTRO FEST for staff & family......ala senang citer lebih kurang FAMILY DAY le...nama je bunyik sedap skit...aku staff ASTRO ke?? oh tidak...adik aku si Ekin tu keje ASTRO maka di ajak nya satu family mai sekali join...gambar banyak ni...hmmmmmm citer one by one by the peektures ar...maleh nak intro bebanyak..bukan korang baca pun kannn..tengok gambar sukalah...




** ok giler kentang panas terik kitaorg sampai..kul 3 dah terpacak...memang panas hotttttt...datang awal parking senang...nanti tak la tercari-cari ..dah la aku drebar kan..kalau Encik Awak aku ada takpelah..dia drive aku leh membuta ....dia pun masih kat kg tak jumpa jalan pulang KL...ngeee..tu ekin tgh pasang tag pink pass masuk..tak de tak leh masuk

** dah start dah berposing pakai...nak berjimba apa tengah panas buta terik...merengsa kulit aku..habis la kedut kulit mak nanti..auwww...ala biasa ar nk tunjuk "kami berada di ASTRO FEST"..poyo kannnnn..uihh aku ngan ekin macam langit & bumi...hahaha

** jumpa maskot je snap..apa da...saja mengedik terlampau..bukan aku je abah pun sama...hahaha...terberjangkit ngan anak-anak....

** the goodies bag ASTRO...macam-macam ada...banyak la macam-macam..hekk lu...nanti sat gi aku reveal...


** masuk2 je nampak banyak booth ni..lapang je..orang tak ramai lagiii...aku & family je yang poyo kemain datang awal ...semangat nak masuk astro weh...eeheh


** ada show malam tu..biasa ar kalau dah ASTRO mesti la ada show2 artis...sori aku tak tunggu pun....malas ar kepanasan kepenatan..tapi aku sempat jumpa Black & Meet Uncle Hussein ..diorang duk berlegar...time aku nak snap la..kamera tak de bateri kannnnnn.....siottttttt..


** kakak borek adik rintik.....berspek mato hitam bagai...tak leh bukak wehhhh...adeh panas mato denn...

** okeh okeh la aku buka...ha berpeluh kesat muka..mencikkkkk...kita minum dulu pls....

** aku reveal apa ada dalam goodies...ni ha bantal leher...leh ar buat tido-tido ayam di kala sakit tengkuk...oren color macam color TM lak..


** percubaan testing...jadi model bantal tengah orang ramai....peduli apa...kepala sakit panas nak mamp...


** terliur aku nengok jagung ni.....gerai makanan buka kul 5..aku dh la lapar...panas lak tu...jagung pun jadikkk...kita lite lite dulu la....sekali amik 5 cawan..apa barang 1 cup...sekali suap dah habis...tp perut aku le..perut orang lain ok je...hahah

** uii herot spek aku...tetiba semut hinggap...opps maklum la aku kan MANIS.....hohoho

** belum kul 5....gerai satay dah bukak.....cecepat je orang beratur...kalau satay semua kemain..cakap orang aku pun sama....aku sanggup sebab laparrrrrrrrr
** bang jangan berebut satay....ingat orang belakang sikit....satay ada banyak tuuuuu...makan sampai muntah semuaaaaa

** berbaloi beratur tunggu satay...tengok ar....selonggok aku amik...mentang2 ar makan apa saja ...okeh okeh gua lapar pls
** ewahh ada gaya kak nam kepoci je aku makan...sambil makan ada gosip...tak sabo nak melahap satay..


** kekanda mak aku iaitu abah aku payung kan isterinya aje....aku?? sebok menyelit...sigh muka aku sipi ..sapa snap ni?????? dengki tul aku nak bermanja

** one word....cam SENGAL....panas +boring


** mak aku tak sempat makan aku dah snap...lapau benar tuu...yang lain tu tak yah citer la...nyampah nampak kamera je dah macam hapa......oh adik adik akuuuuuuuuuu...



** mak is ibuku vs makk nok...amik ko...dua2 berebut nak bahasa mak kannnnnn...fofonan la sgt


** abah gambar muka romeo sangat...huhuhu...terselit aku antara 3 beranak...ekin, dira..kamu jangan jeles....mak & abah sayang aku lebih sebab aku MANISSSSSSSS


** ni kalau anak buah aku si Boboy nampak ni habis lahh....memang kena kejar la batman spiderman ni....hahah..nasib tak de ultraman...yang tenga tu acam perasan dia kanak2 ribena je...lebammmmmm


** ting tong..aku merindui mu...eeeeee plsssssss...tak kose kan...mak ingat Encik Awak ..apa la dia buat kat KG..tido celah ketiak mak dia la tu...huhuhu....aku mood mata biru..cehh nak tunjuk gak mata tuuuuuuuu


** tetiba aku sengal leh lak gi join SCREAMING GAME...konpiden je sore ko kuat kan...aku try ar...aku cakap kan cam halilintar...syaratnya kena jerit kat satu mic sampai cecah 123....wakaka...memang lepas la dr target....WINNER okehhh.....tak tau sore aku kan macam harimau mengaum..test sini kt telinga korang...



** korek jangan tak korekk...kena cabut nak hadiah...bersemangat waja aku sampai ke celah bawah aku pilih....hmmmmmmmm

** hahahaha....keciwa dakuu....sekali MAGGI sebungkus daaaaaaaa....punya la aku kuarkan sore anak tekak aku sampai pecah telinga ...hmmmmmm....habiskan boreh..nasib tak sakit tekak....



** mau main apa lagi?? macam-macam ada.....sampai takat ni je la gambarr..habis je bateri dah kosong terus...bencikkkkkk....oklah since bateri habis...aku nak balik la..tak gune sakan tapi tak bergambo...sighh





17 comments:

Nadine said...

comellah u and ur family! :)
terhibur baca entry ni esp dgn gambar2 yg lucu tu..

POSH76 said...

korang mmg kelass sumer pun suker beer bergambo mesti ko pembwa virus hehe

Eida said...

Mimi,mana idaknya semut suka sampai ke spek tu,bukan takat orgnya manis sejak dah jadi tonangan org ni kan tengah darah manis :)

Ms AiReEn MoHd said...

weh mkn free ker...apsal tak roger aku ko ni pun nok saje arr nak membuntal sowangg aku pun nak ..lenkali amik tepon miskol aku la...

JuJue said...

wahhh pegi astro nyer family day..dah macam masuk disney land plak gaya nyer.

yang pentinggggg hati mau soka! tak gitu?

NeenaAnuar said...

betoi2.. tak kisah lar basi ker lemau ker.. yg penting ianyer diabadikan dlm blog kite kan!

anyway... memang meriah lah family day tu! huhuhu..

Mimy Hamid said...

Nadine = luahan perasaan i kat blog ni..hehe

Mimy Hamid said...

POSH76 = virus beb...bahaya

Mimy Hamid said...

Eida = tingin nak rasa darah itu manis ke?? hehe

Mimy Hamid said...

Ms AiReEn MoHd = banyak la ko roger..tag pass pink ada baper kerat je

Mimy Hamid said...

JuJue = aku berangan disneyland jue

Mimy Hamid said...

NeenaAnuar = kan kan...abadi gitu...thanks babe ..

fabulous.farah said...

pemurah betul astro.siap bg food free

Mimy Hamid said...

fabulous.farah = enak bangat..free pun berebut makan weh

eynda said...

Penat je jerit sampai nak terkeluar anak tekak...dapat maggi jek? kekekekke...tapi winner tuuuu :-D

Mimy Hamid said...

eynda = mmg pun kak...jerit sekuat hati macam harimau mengaumm..sekalikkkkk maggi jekkk,..hampeh

kella said...

beb cantik plak aku tengok ko dengan rambut yang terurai dan spek mate itam yang mengancam! cam anggun2 je..
En Awak tak sertai jugak ke?

Google