THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

16 February 2010

Di Sebalik : Apa Yang Penting Kerjasama...

Uihhh penat nya tak henggat..majlis dah 2 hari settle..tapi aku yang tak settle lagi...penat giler...adoiii terbaring terlentang aksi 360 darjah semua ada....sangat penat okeh ni belum lagi majlis besar yang sebenar mau pengsan...aku lak last minit br dapat cuti...nak cuti khamis payah lak...opis tengah sibuk ngan board meeting..jadik aku amik je la jumaat...hah amik ko...udahnya dari pagi hingga malam ada di atas jalan raya tak jumpa jalan pulang...huhuuh...yer ar macam2 nak arrange..nak amik kek, facial, manicure, maik selendang, beli barang skit2 untuk door gift...sapa lagi nak buat semua benda ni selain tak aku je yang hafal jalan di jalan raya ....kiranya sama je macam perjalanan encik awak balik kg Terengganu...dia dah sampai ngan selamat aku yang tak sampai2 umah...memenatkan...thanks finally malam hari jumaat tu sedara mara aku dah datang...so leh ar tolong sikit2 apa yang patut...oh !! do not forget my BFF , Suzie datang teman tido ...hahaha leh ar jadi puteri raja ...tima kasih bebanyak suzie...banyak tolong aku..jasamu dikenang...


Gong Xi Fa Chai woooo...sempena CNY..door gift aku pun ada limau mandarin...saja untuk prosperity...huhuhu ingat MCD je ada burger...hehehe...pasni berrry cirit limau jangan salahkan aku lak ...hohooh

tu ha dia...seangkatan makcik makcik aku tolong...eh nenek aku pandang kamera...pandai nenek ekkkk...kemain pose...alert kamera...bagus..sambil tu yang lelain sibuk nak mengerjakan singgahsana mini pelamin...semua tolong2 okeh...masukkan gula sweet, limau n handkerchief dalam beg hijau....best gak erkkk..aku inga tak sempat siap..gabra la jap....bila reramai tolong...memang la...apa yang penting kerjasama...cayalahhh

bakal perantin..opssss perasan okeh..baru nak bertunang...walawehhh aku pun turun padang gak la tolong..apa ingat aku golek kat bilik sambil berangan esok sarung cincin ke?? uhuhuh..tak de makna...kena jerit lolong la ngan semua nanti


** hahhh apa kes ngan aku tu?? tetiba jekkk kuar muka real AYAM kt tv..ala iklan KFC kot...terperanjat mak nok....dah tu apalagi..bercucuran air mata membasahi pipi...ntah apa2 aku ni...dah nenek aku pn terkejut sama....memang havoc tul laa

** ada gak muka bff aku si suzie..punyalah payah nk snap...tima kasih byk le suzie ko byk tolong aku...kalau tak memang tak siap le aku...semua suzie handle aku...wahhh dah macam puteri raja okehhh...minta la apa je semua ditunaikan...ini sudah bagus...suzieeeeeee...kawennn aku cop kauuuu....jangan serik okkkk..luv u frennn

** kak ann (bertudung) pun datang jenguk gak ....lewat2 pun datang yee..kul 11 mlm beb....bersama abg tunang nya Bujal...thanks kak tolong sama2 membungkus gula yang menimbun..takpe sambil buat kita ngap satu masuk mulut...baru bestttttttttt...


** tengok dah siap skit...legaaaa....kalau tak hati aku risau je..takut tak sempat buat door gift nak bagi orang esoknya...dah siap banyak ni..aku mengarah je la...hehehe suzie yang byk buat semua...aku tukang masuk je dalam goodies besg tu...opsss si boboy menyibuk tolong..yer tolong makannnnnn gegula..sampai kena jerit la.....heppppp
** Siap!!!!!!!! goodies beg dah settle...hijau color wehhh...seiring tema...hah pasni leh goang kaki jap sebab dah siap..oh tak de makna..keje berlambak tak siap...jangan malassssssss

** Auntie Paul aku tgh sibuk siap kan aku nya buah nak letak dalam bakul...aku kalut weh duk risau...camner ni ..sekali Auntie aku buat cool jeee...sekejap siap..motip jangan banyak bunyi...buat diam kejap je siappp

** Mak su aku yang sangat kreatippp orangnya...dia maekover guna pakai reben lebihan hias halwa hantarlah disponsor oleh kawan mak aku, Cik Anum...aku pening pikir camne la nak masuk dlam kotak hantaran yang dah siap tuuuu...sekali ngaqn idea yg bernas..menjadi wehhhhh....thanks mak su

** mak aku mana??? ha tu dia sibuk kemas depan umah..mop segala bagai....ehheeh pis pis...orang kuat ni...tima kasih bebanyak mak...susah payah handle majlis kenduri..muahhhhhhh

** abah aku spotcheck kanopi yang dah siap pasang...hijau color opcos...wahh aku pasan abah pakai color hijau gak baju....heheheh...demam hijau ke semua....(dah suasana pagi ni...aku masih membuta tak sedar lagiii)


** oh lapangnyaaaaaa....kalau lah begini umah aku hari2 kn besttttt...leh ar aku golek2 tak bangun...oh heaven siot....i loikeeee....siap sedia mandi semuaaaaaaaa...hehehe








6 comments:

Mia-Ina said...

wah interestingnya persiapan...belum nikah lg2 kak mimy...lps ni lg penat la...tp betul kata akak..yg ptg kerjasama..mcm mia pun jenis gabra...last minute mujur byk sepupu yg cekap & kreatif menolong..klu x,mau nak nangis...

fabulous.farah said...

bila dah lepas lega kan..
ok mimy
dah boleh ready untuk nak kawen dah tu.kusus kawen dah pergi?

kella said...

memang betul yang penting kerjasama!
waahhh.. ko siap bagai kan? ini belum lagi nikah ni... kalo nikah mau lagi havoc kan...
tahniah fren!

Nadine said...

meriahnya persiapan...penat tp seronok kan. tunggu time kawin plak Mimy...penat sebulan pun x hilang tau. Tp berbaloi sbb its the most beautiful phase in ur life :)

sue said...

Selamat bertunag Mimie..
Thanks ye..btw salam perkenalan..

POSH76 said...

beb tahniah selamat dah hang...bila nak langsungnyer...hehe

mesti ko penat gilerkan nasib baik ramai yg menolong...hehe

Google