THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

11 April 2014

Blogger dan Stalker

Hi …hari ni entry bebel sikit hari Jumaat….nak bebel sikit pasal stalker…..stalker stalker…dimana mana ada stalker…stalker dan silent reader adalah dua benda yang sama…mungkin pada belah negative jadi la stalker…pada positif jadi la silent reader..sama je dua perkara ni…jadi blogger ada stalker ada silent reader adalah normal…kalau tak nak ada dua benda ni ko hadap tutup blog…tak payah ko nak susah payah gi detect sapa stalker la silent reader la…check komen tak komen..sapa tak komen kena cop stalker…apa ke boooo sangat …malu la…pastu kononnya ada pendetect rahsia boleh tau sapa stalker nya..apakah….eh aku ada ip detect gak …nama nya stats ip.nnati bawah aku tunjuk kat orang yang nak tau sangat…tak yah nak rahsia sangat la kononnya ...puii la….satu lagi .jangan main serkap jarang je…kang tak memasal jadi fitnah stalker….

Aku ni blogging dari zaman 2007…bukan la nak kata aku ni pioneer sangat…tapi aku dah hadap banyak kes stalker ramai ni...stalker stalker aku lagi la...aku panggil stalker puaka…aku pernah kena kutuk keji maki…terang terangan bahagian komentar…itu belum yang stalk mengadu domba…melibatkan persekitaran…contoh nya.mana laki aku pegi…nampak laki aku…aku gi memana pun nak report laki aku eh…apakah ini…macam retis dah aku….hahaha…eh macam macam la…aku dah malas nak pikir pasal stalker… menstalker berniat nak kucar kacir kan kehidupan aku…kalau itu yang kau nak …hmmm fine..kesian…get a life la…loser…itu yang aku cakap kalau setakat stalker ko tengok blog tak komen tak payah la annoying sgt…”hi thanks tau visit blog kitew..kitew leh detect readers  yang masuk kitew”…hoi nyampahla…ok nanti aku tunjuk gak eh orang baca tak jejak komen…pffft

Terpulang la pada niat stalker ke silent reader ke… Atas tu mukadimah je….sebenarnya entry ni terpanggil atas rasa sesuatu perkara yang tengah berlaku ni…aku perasan la kan ada sorang blogger ni dah lama aku perati …tapi hari ni terpanggil nak meluah..selama ni aku tak pernah sebarang ketidakpuasan dalam blog aku ni..blog aku ni suci…mengata orang pun takde..selain  mengata diri sendirii…dah lama aku pendam …bermula dengan entry peril memerli aku…yang rupanya memang dituju khas untuk aku rupanya…ko dah kenapa..orang lain nya hal aku n dia ko lak sibuk nak jd pendengar kononnya...pastu duk mengata ngata....ok fine…tak mengapa memang aku tak percaya dah dia sampai bebila.....dari rasa ada perasaan tak kisah apa jadi aku jd kisah sangat dengan ko sorang ni…sangat annoying

Nampak macam gaya bebudak je kan…gaduh bodo ngan blogger hahaha..tapi sebenarnya sapa yang budak tak matang sebenarnya….sapa yang cari pasal dulu..sapa yang mulakan dulu…jangan nak berlagak suci…dari mulut manis kata kata positif manis..tapi sebaliknya tak seiring dengan perbuatan..…yer memang aku ni tak positif macam ko …tak keje bagus macam ko…kalau kerajaan katanya D41…tapi aku tak hipokrit sebenarnya macam ko…tolong tolong sedar la diri tengok cermin tolong tengok dalam diri sebenar …apa yang terjadi pada diri ko…kenapa…kenapa…jangan selalu rasa diri hebat tak buat salah..tolong la muhasabah balik perangai...kenapa orang blocked ko..mesti ada sebab kan.........kenapa kenapa ..sila la cari jawapan...




Untuk yang tertanya selain nuffnang apa leh detect..kat tepi tu ada nama stats


Ni dia rupa link statcounter..sila la buka www.statcounter,com..sign up..kita boleh nampak macam macam aktiviti kat blog


Ni contohnya konon nak detect dari mana readers baca blog kita..hmmm sebenarnya trafic tu menunjukkan tak semestinya kaseh aleeya ni yang always buka my blog..tp secara tak langsung link dari mana berkaitan kaseh aleeya..tu je...so tak semestinya kaseh aleeya ni baca blog aku ni ha....so jangan jadi bodoh menuduh orang visit ko ye ...kang tak memasal jadi fitnah stalker


18 comments:

Allene said...

kakmi... knp ni???
aduh... sorang2 up entry marah2 ni... T___T lin je tak tahu sapa...

Nurul Aziz said...

sy salah seorang yang kenal blog ni dari kasehaleeya.. :D masuk2 blog ni time tu kak mimy tengah gila makeup stage.. pastu folow, tak lama pastu pregnant kan fayel, sama2 pregnant so memang tak miss la bukak blog ni kalau ada update.. :) so boleh jugak dikatakan stalker yang tegar. kikiki.



err kadang-kadang org yg terlebih positif ni memang annoying.. peaceee.. v(-_-)





ieza ashaari said...

Ohmai..knp pg ni ada blog mrh2 psl stalker dgn silent reader ni? Siapakah? Apakah? Bilakah?

Aeen said...

hak individu nak komen or xnak komen...xperlu nak memaksa supaya perlu komen kan kak..sampai nak kene inform org yg bace blog dia ckp mcm tu...haih..mcm2 ragam..

aznor ibrahim said...

jangan jadi bodoh menuduh orang visit ko ye..ini terbaek kakmi.

aznor ibrahim said...
This comment has been removed by the author.
aznor ibrahim said...
This comment has been removed by the author.
safiyyah osman said...

apa kes ni kak mimi?hehehehe..

Chekgu Azrine said...

Akk setuju sis..mcm akk mmg tak kisah pun sesapa dtg baca blog ahkak..xkomen pun xpe la .no a big deal la..xsemestinya org dtg baca tu kita cap dia stalker kot..mgkn dia nk jd org yg humble kan..so dia hnya jd silent reader je..akk pun byk je msk blog org tp xkomen..sbb segan..cth blogger2 yg hebatla..klu jz blogger2 biasa je rsanya xd apa kot nk segan..mcm..eh ko sapa nk ckp aku stalk blog ko??hehe..mcm2kan..

ctmah said...

sayam kak my!
lap lap lap tap tap tap uuu!!!

diana aziz said...

Nape ni mimy? roger2...

Yana Ujang said...

herm herm...mcm makin parah je isu ni...adeyy lepas satu satu isu..

setahu sy yg referral kita tgk tu kdg bkn org tu klik blog kita pun..kdg pembaca yg baca blog dia pastu tgk sidebar mcm nk klik blog org lain...tu yg jd referral dr blog kita..akk paham kot maksud sy kan? kot org len x paham..ngee~ :)

missayu said...

what happeng???ayu pun selalu masuk blog org,tp xkomen..baca jer...salah ker kalau tak komen???ohh myyy

Mommy_Cha said...

Kak Senduk pon pelik.
macam-macam perangai manusia loni.
Pelik-pelik-pelik.

balik main ngan laki eh...anak lagi best lah.
Pikior pasal org terlebih positip ni payah.

Itu pon kak senduk still sabo.
kalo kak senduk tak sabo.
Eiiiii...sabo jela.
Malas nak layan.

so sesape nak printscreen komen kak senduk.
dipersilakan dgn segala hormatnye.
:)

bye ols.
kak senduk nak kemas habuk atas meja opis.
bersepah.

Miss Moon said...

yg pasti mak tetap slalu masuk blog u mimy oooiiiiiiiiii

Felis Domestica said...

terpanggil nak komen plak..
saya mmg selalu je masuk mana-mana blog yg ada cerita n baca. selalunya masuk dari blog kasih aleya tu, kenkadang dari blog izaicun,... gi kiri, tgok sapa update, n klik baca..

mcm tu kira mcm tu jer la kan...tak salah kan.... kan tulis nak dibaca...

konfius jap...

sheila arshad said...

saya letak diri saya as silent reader bukan stalker sbb baca entry2 dr bloggers utk dptkan info...tambah knowledge. tp kalo sibuk nak merepot laki kor kluar ngan sapa bagai mmg ko hempuk jelah manusia tu

ZazaMyMoon said...

ayokkk mcm kes berat je ni babe
tulah kan.. kita x dpt nk puaskan hati org.. buat baik pn org x puas hati.. sabar je lah ye..

Google