THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

14 March 2011

Bila Ada Saman Bayar La Cepat Ye

Korang dah bayar saman ke?? banyak ke kena?? huhu sebokla tanya orang nya saman kann..aku punya sudah clear awal awal lagi key..contohila aku...huhu kembang kempis hidung jap.....hahaha...bukan apa bayar awal ..ni senang...tak yah beratur last minit ..pastu duk ngadu itu la ini lah..pantang tul aku...maap le...perintah sudah dikeluarkan awal untuk bayar kenapa kena last minit?? pastu nak salah kan orang.....sudah extend pun tetap nak bayar hari terakhir jugak...hmmm...macam macam hal...ha camtu la gak aku bebel ngan laki aku si Encik Awak tu...dia pun sama...degil...orang suh check saman..kata tak de la..dia bawa tak laju la...wah banyak ko nya tak kann...aku pun apa lagi jalankan misi isteri ala ala CSI...aku register kat MYEG, RILEKS...sekali memang ada ...ha apa kes?? telinga dia kebal la kena sound kan...mak sound manja je auwwwww

Macam biasa perangai last minit laki aku kan...esok nak tutup tarikh extend...malam sebelumnya baru nak bayar....heppp...last minit kann...tu la tak caya lagi takde saman...dia dah pegi pada siang nya..tapi no siang agak ramai...pastu bila malam kala mengambang aku la di ajaknya ajak teman...siap cepat cepat...haiyoo...sabar la bang oi...tak menyempat...risau katanya takut no takde...dah la esok nya hari terakhir...ha tu la...aku asik sebut "ha tu la "je kan..hehe..paling dekat ngan umah kitaorang kat Ibu Pejabat Polis Bukit Aman...seawal jam 8 dah terpacak kat sana...oh best tak yah amik nombor just beratur saja...nice....cepat sikit jalan daaaaaaa...


bayor di sini senang..paling dekat ngan umah...tak sampai 15 minit dah sampai...time ni orang tak ramai pun ...jam 8 malam

ini kaunter saman ...alalalaa latok jangan saman...

abang baju merah baru nak buat semakan saman...haishhh dia ni kannn...


masih di kaunter semak saman sudah bosan ke?? huhu...time ni orang tak baper ramai dan sesak..agak terkawal...kaunter pun byk...agak menyenangkan..pada aku la tak yah la pakai sistem nombor melambatkan..


ini di kaunter trafik...hehehe..motip...bosann



tengok ramai tak?? terkawal kan......ok la dari hari terakhir bayo...sapa suh bayar lambat..fadan la mukee kann..opsss maap la..aku nyampah lol org byk komplen ni



Encik Awak si celah sipi kaunter bayaran..tapi tak nampak pun muka dia hahah....4 kaunter di buka...polis trafik obertime...masyukkk



Akhirnya Encik Awak selamat membayar samannya ..tak banyak pun...ada 2 je..parking ngan speed trap...itupun hasil bebelan bini nya yang bising je..nasib bayar dalam keadaan terkawal..kalau last minit mau aku mengamuk....aku tak suke keadaan macam ni...ingat saman ingat bayar yer pasni bang....




















Important :Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.MIMY HAMID

2 comments:

Emynz said...

aku aritue baya online jek. ti-hee. settled.

Ann Ishak said...

terasa mak...mak pun berambat bayar last minit tapi nasib dekat je dengan pos malaysia. betul babe dekat kalu lagi lambat nak membayau nya

Google