THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

17 March 2011

Sekadar Hiasan Tu Yang Mahal...

Kalau tengok hidangan macam bawah ni...kalau tak sedap pun rasa sedap kannn....ini lauk ..suami aku yang masak bukan isteri...aku takde makna la nak berhias bagai ni...tak gheti...tau siap sudah....aku kalau cam ni nya hiasan mak mentua lalu belakang pun tak pasan kannnn....apa tak nya melahap 2 pinggan pun tak sedar...jalannn daaaa....
Petang selasa hari tu...masa dalam kete balik keje...Encik Awak sound nak masak...errkk...betulkah?? aku kalau Encik Awak nak masak aku rasa tak best...malu sangat...sebab rasa macam aku ni tak buat keje..haha baru tau ke...sedor diri nampaknya....tapi kalau dia dah volunteer...takpe mak rela nak...rileks skit sambil goyang kaki bersilang...sampai je umah tak sempat aku nak buat air...dia kata jangan kacau dia kat dapur...ohh ini macam ada harapan aku marathon tv petang nengok drama...eh korang nengok tak drama tv3 Begitukah Cinta..macam best lak kan...tengok tengah tengah blur terus camner mamat tu leh buta...stop pasal drama..smbg balik...aku try intai apa la laki aku ni nak masak..minta ini minta itu...aku nk tgk tv pun tak senang...baik aku gi je dapur...tapi dia tak kasi lak...kejap minta halia..kejap tanya tomato kat ne....iskkkk bang...lain kali well prepared please...peninggg aku...ok sambung balik tengok drama...


Drama habis...orang dapur tak habis lagi...nak join tak boleh kan...baiklah aku gi urus diri dulu..baru balik keje kan...aku sibuk urus diri nak mandi sumer...tetiba orang dapur pun sibuk nak urus diri...maklumlah badan dah bau ashemmm....hahaha... sempat sound aku tu jangan jenguk dapur yer...tunggu nanti makan sesama....baiklah Encik Awak..perintah di patuhi...nah ko sekali nak makan...siap terhidang...cepatlah aku lapo ni...tahap lapar nak gigit orang...kang ada yang kena gigit...dan bila hidangan tersedia.......nah amik ko ...hiasan hebat bagai.....pehhh...lauk simple je...IKAN KEMBUNG 3 RASA...jangan tanya aku resepi sebab bukan aku yang buat...so tak tau...dia masak pun aku kena halau...

Hidangan dimakan satu keluarga...maklumlah duduk ngan keluarga kann.....kena la masak banyak....ada cili padi semua Encik Awak punye...Sup Cendawan mak aku yang buat...pastu ada lauk Ikan Kembung kicap lak...itu Encik Awak masak gak....aku wat pe?? wat bodo je ...haha....Alhamdulillah satu keluarga makan ngan penuh kekenyangan...sampai nak angkat bontot pun berat...tengok penangan sekadar hiasan semata punya pasal...berpinggan pinggan melantak kan...Encik Awak jangan masak selalu macam ni...mau obesiti satu umah...













Important :Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.MIMY HAMID

7 comments:

liyana said...

akak, bakal hasben kite pun rajin msk mcm hasben akak. rjn tlg mak die kt dapur, haha aww! habisla besa tong sy nt, haha
mntk resepi kak, nak try gak :D

ratusiput said...

untungnya bdan nok...cik kitol pun ble tahan gak masak tp siapla pastu aku jd bibik kat dapur.habissssssss sume berkecah!

Kaseh said...

bertuah ko beb.. dapat hubby pandai masak..rajin.. mana nak carik lagi camtuh beb..aku nak sorang..hehehe

Softtouch [Hanim] said...

bestnya mimi...en awak pndai masak n mengihas food...mmg berselera je tgk tau...lapar balik nie....untung mimi...

noradzlina.kamdani said...

pandainye en awak msk...

Zallyna said...

akibat terliur ikan masak kicap..hari bawak bekal ikan masak kicap...hehehehhehe

Ann Ishak said...

tu kalu tambah buat cecah budu lagi terangkat babe

Google