THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

31 May 2012

Berbaju Raya Ini Tahun Bersama Fayel

Yeayy tahun ni aku beraya bersama orang baru ...tahun lepas Fayel dalam perut lagi...huhu ...tahun ni budget raya kitaorg akan ke budak kecik sorang ni...errr mama nya jugak hover berpasang helai baju raya duk beli...aku lepas geram weh...pasal tahun lepas aku tak dapat nak pakai baju raya...perut sudah naik...pregnant la katakan...last year raya beli baju segera aje....tahun ni apa lagi...nak melaram sedondon bertiga anak beranak...yippie,,,

Aku serbu Jakel ngan adik beradik mak aku semua...aku dah lama tak jenguk kedai kain ni...sejak sejak pregnant...memang langsung takde kain pasang nak buat baju...stok baju kena banyak gak ..berguna nak gi wedding...dan nak pegi keje jugak....bosan nengok almari baju kurung lama aje...dasar....sampai Jakel harus la jadi sawan...murah murah uols...itu nak ini nak...giler giler....konon nak 2 pasang je...boleh caya ke...terlajak jugak...murah nya pasal dan rabun corak warna gak la aku...haisshhh bankrap tengah bulan minum air kosong je...

Adalah beberapa pasang aku beli....beli banyak pun bukan semua semua nak buat raya...buat raya 3 helai je cukup...yang lebih tu amik lepas raya...matik la nak bayar tailor...baju lepas raya akan buat untuk baju ke opis.....1 helai akan jadi color tema...color apa...biar lah rahsia...tunggu...yang pasti semestinya Fayel akan berbaju melayu...harusla sedondon ikut mama papa nya ....color pilihan oleh aku...lalalala...semua kena follow eh....ewah anak aku berbaju melayu la tahun ni...jadi anak bujang la Fayel....Insya Allah raya ni Fayel akan 7 bulan...:))..mari mari ke tailor tempah baju melayu Fayel...ewah kemain...orang baru nak beraya kennnn


Pemborongan Jakel lepas geram ....makan kain la bulan ni.....dah belanja lunch air kosong aje...bankrap...

Fayel ready tempah ke tailor....ukur lilit dada tak tahan tu

Sabar sabar...penempah baju paling kecik

Amik ukur lilit celah kangkang  buat seluar baju melayu....

Fayel pasrah je muka...hahaha apa la semua ni duk buat ni...

eh tertayang pulak....ini bukan color tema yer..color tema sorok sikit....ini baju sedondon anak beranak raya ke 2 kot...tungguuu





WAHH DAH BUKAK CITER PASAL RAYA LA...PUASA DAH GANTI BELUM LAST YEAR PUNYA....DAH ALA AKU BANYAK TINGGAL NI...KEJAR YOP KEJAR...WAJIB GANTI..BAEK LAHHHH







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

19 comments:

noradzlina.kamdani said...

nsb bek tailor msh nk amik tempahan ko yek mimy..aku last week br nk terkedek2 dok cari tailor utk yg bujang 3 org dgn ayahnye...
puas aku dok merayu kt tailor tu utk jahit n=baju diorg 4 org nih...almaklumlah..baju org lelaki kn leceh jd dia xmo...aku dok pujuk ckp aku nk yg SIMPLE (basic giler) baru akk tailor tu nk jahit...len kali kene tempah awal...

mamyharraz said...

bestnya mimy tgk hasil shoping-an raya awk.
mesti comel fayel berbaju melayu kan.tak sabar nak tgk :)

♥ ROS ♥ said...

Wah ros sabtu ni bru nak shupping bju... Hihihi... Msti cute pakai bju mlayu, kna pbesar skit nnt sendat lak nk tggu raya... Hihihi

Girl Girl said...

Wahh... borong sakan. best2... :D

e k i n ♥ y u s r i said...

raya thun nie ekin bru abis pantang....
huhuhuhuhu
baju utk mommy dan papa jelah
baby x sempat nak buat
huhuhuhu

Liyana said...

sy pun same cam ekin raye thn ni baru abis pantang.. huhu bby baru 2 bulan kot, pakai ape ade yolah.. hee

D Yatie said...

wahhhhh!!! dah beli...kite belum lagi~~! nak p beli hjg mgu nih jugak! arissa nak baju sedondon ngn mak ayah dia macam fayel ngn mama papa dia...hoyeah!

Mrs. Norrie said...

BAJU FAYEL KO KENE BESARKAN SKIT TUH, ADA CHANCE NAIK LAGI 2-3 KILO NAK SAMPAI UMUR 7BLN....KANG TAK MUAT PULAK

Eri-chan said...

best la kan thn ni raya ek..

POSH76 said...

wah sedondon la tahun ni...santek beb ur baju raya color...

Riri Yoorin said...

halo2 comel yeeee :)

youramirah said...

haha tergelak saya tengok tailor amek ukuran celah kangkang. kiut! baju acad aritu adik saya jahit ikut baju tido dia je. hehe. sebab kompius bleh ke nak ukur budak kenit tu. hihihi. selamat hari raya! eh? =D

Wawa said...

Tak sabar gak nk beli baju raye..weee~ pdhal pose pub tk abeh ganti lg..hikhik

Nadine said...

wow! banyaknya borong kat Jakel. Raya sakanla korang tahun ni eh? Dahla meriah now ada anak..leh kutip duit raya..hehehe

Ann Ishak said...

mesti comel si fayel berbaju melayu nanti

Nur Hareza said...

minta izin letak link di blog ye.. (tak apa ke, da letak pun hi3)

Bitt (double IS) said...

hahahahhaa comel fayel kena ukur...tak sabar nk tengok dia pakai baju melayu! ehhehe

NeenaAnuar said...

hahaha.. cute giler gambar2 fayel kene ukur tuh! :D

bestt nyaaa lah haii dah prepare baju raya! :)

Softtouch [Hanim] said...

ensemla fayel pkai bj melayu..sy xbeli lg kain mimy....tailor xpe dah tmpah dah suh dia spare utk kita

Google