THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

17 May 2012

Duit Bonus Tahun Ni..2012

Duit bonus dah pun dapat..macam biasa ever year end April sure konpom Bonus Masyukkk...cuma berbeza tiap tahun berapa bulan dapat je...sikit ke banyak terima aje ..rezeki Alhamdulillah...so di kala hujung bulan April...orang orang opis warga TM memang penghuni tetap ATM la...penuh aje ATM ...sampai mesin penat...duit pun kehabisan...itu la penangan setahun sekali bonus masyuk...bukan bonus masyuk je..kenaikan gaji prestasi pun masuk bulan yang sama...memang meriah la...ada stail la...ni sayang lelebih ngan TM ni...muahh...walau bonus tetiap tahun tak semasyuk company yang dapat bonus 12 bulan tapi tetap ada peruntukan jugak kan untuk staff...maka berapa dapat tu terima saja la dengan hati yang terbuka...semoga tahun depan lebih berlipat ganda la ...harapan ni ..kot kot tahun akan datang bakal mencecah jugak 12 bulan bonus...yahooo...takpe berangan tak salah..kadang kenyataan...

Setiap tahun bonus aku ada je peruntukan yang telah di plan kan...berkat 5 tahun keje dan hasil duit bonus merasa la jugak apa teringin hajat di hati..merasa la bercuti jugak dan dapat la jugak merasakan parent duit bonus jugak...merasa jugak la duit bonus untuk ke tujuan perkahwinan..selamat jadi bini orang pun aku...berkat bonus jugak simpan peruntukan untuk bersalin..Alhamdulilah dah selamat jadi mak orang pun....dan tahun ni nya bonus dah ada anak..peruntukan memang ke anak la ...untuk aku takpelah ..tak kisah sangat dah....pakai je apa ada dalam almari....semua untuk Fayel....

Dan satu benda yang aku memang nak beli dengan duit bonus adalah breastpump....nak yang double punya....huii tak nak kalah...hahaha...masa pregnant tak sempat beli sebab terlalu dengar sangat cakap orang jangan beli lagi...takut susu tak ada...sudahnya aku rasa menyesal pulak sebab breastpump ada lah benda terpenting utama...dah duit ke arah lain....susu badan sentiasa ada...sebab itu lah kena rajin mengepam...before ni aku pakai Avent Manual....good pump jugak....tapi tangan penat la...tak tahan...hasil tenusu ku banyak melimpah ruah..rezeki Fayel...tu aku terpikir kan bagus dari awal aku beli elektrik..sure banyak leh buat stok...rasa nyesal tak payah ungkit la...nah nak beli Medela mahal sangat....cari punya cari nak double pump gak kan...jumpa la keluaran terbaru Autumnz Ultimare Double Pump...harga?? tak semahal Medela tapi mampu milik..RM490...boleh la janji senang aku nak dapat susu banyak setiap sessi mengepam..dah la Fayel tu kuat menyusu..memang kena pulun la...


Hasil bonus 2012..ku kini memiliki Autumnz Ultimate Double Pump..memula pakai tak best...rasa lambat je..dah try cuba selalu ok lak...dulu satu session dapat la 5-6 oz ....now dah boleh dapat 7-9 oz...okla tu kan....Balik umah bawa stok susu untuk Fayel...jimat la duit laki aku tak beli susu...huhu




BUKAN ENTRY BERLAGAK EHHH....APALAH SANGAT BARANG AKU BELI PUN KANN.....PLEASEE JANGAN NAK SPEKU LELEBIH.....OK BYE...









Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

20 comments:

GreenJade said...

nowdays breast pump ni mmg dh benda wajib ada kan sis..sy ni walopon baby nak keluar bln 10 tp dok gegatai dah usha2 breast pump ni..thx kasi info ni ya.

Liyana said...

sy pun same kak, duit bonus labur utk beli breastpump.. huhu

e k i n ♥ y u s r i said...

nak beli breastpump,kene wat OT hr2....bru dpt beli...huhu
biaselah keje gomen
mane dpt bonus...

Qhaifa Nur said...

rezeki 2012....
semua untuk baby comel tu...

Mommy_Cha said...

bila nak amik chu-chu fayel kak?

Nadine said...

bestnye dapat bonus!

sket ke banyak, tetap rezeki kn. bkn slalu nak dpt :)

Aida78 said...

bagus mimi fikir mcm 2...memg bagus...sokong mimi bagi bf kat fayel

Mrs. Norrie said...

rezeki fayel.....bonus2 nih biasa abis kat anak jelah....utk diri sendiri biasanya dah tak nampak dah.

Mrs. Norrie said...

rezeki fayel.....bonus2 nih biasa abis kat anak jelah....utk diri sendiri biasanya dah tak nampak dah.

~ NANA ~ said...

alhamdulillah rezeki...beli breastpump ni satu pelaburan yg berbaloi sbnrnya :)

farahfatihah said...

i dah update blog siap ada link mulberry tuh

nUR_rOsALiNdA said...

Aku cam pernah dgr jeks nok bonus 12 bulan tu...Hahahaha~

mia-ina said...

wah best dh memiliki breastpump double...mia pn baru beli yg manual dulu kak...nanti la dok kumpul duit nk beli BP yg double

imhana said...

rezeki kita bila di kongsi bersama yg tersayang tu yg paling best ..hehe

Gieyana said...

ahamdulillah beb..dpt juga idamanhati...mcmme gak..tiap2 kali dpt profit share surbeli apayg di hajati di hati..:-)

mamyharraz said...

bestnya dpt bonus.
bermakna sgt duit bonus mimy kali ni sbb dpt beli benda penting.sy doakan fayel dpt susu dr mama berlipat kali ganda :D

Ann Ishak said...

ai nak speku jugak muahahahaha

ariana8733 said...

best nye dpt bonus..bile r cmpny ni nak bg bonus kat kami gak..huhuhuhu..

mmg rezeki fayel tu kak..makin bambam r si fayel pasni, stok susu mama nye dh makin byk..^_^

Bitt (double IS) said...

ni benda wajib utk ibu yg bekerja..hehehe no worries yg penting fayel pakai susu u jugak ;)

intandayani said...

ape yg pntg syukur ngn ape yg dptkn...ble da de ank brg sndri msti bukan priority lg kan...hehe

Google