THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

09 May 2012

Mama vs Fayel Demam Serentak..

Semalam aku cuti...kira cuti paksa sempena cuti ganti peristiwa Wesak Day...paksa pun paksa la janji cuti kann....tapi kenapa paksa lak....sebab biasa kalau cuti ganti peristiwa terpulang pada staff nak pilih hari apa cuti dalam sebulan tapi sebab selasa dipilih sempena kat opis aku ni ada AGM Meeting untuk pelabur pelabur saham TM...tak nak sesak kan keadaan semua kena cuti hari selasa tapi sapa yang keje area situ je...yang kawasan lain masih boleh pilih option hari lain...kebetulan cuti semalam ingat plan nak gi Jakel beli baju raya...dah ready aku bangun awal pagi...walaupun malam tu Fayel demam panas...demam lagi anak mama ni...gi klinik 24 jam ubat masuk bontot...so rutin malam hari memang tak tido la duk jaga dia...walau demam Fayel agak aktif tengah malam...dia ggod by tak menangis pun...aku mama nya yang menangis..hihih

Esoknya plan nak gi Jakel konon terus cancel...mujur la laki aku Encik Awak pun MC...dia sakit pinggang...kebetulan dia nak care anak bujang manja dia sorang tu...siang tu aku dah rasa seram sejuk...kaki sakit sendi dah berat...aku jarang demam..rasa last demam sebelum pregnant...aku kalau demam teruk sikit...sian Fayel aku tak leh handle langsung...semua papa Fayel buat...asalnya nak jaga  anak sakit tapi at last kena jaga bini sakit jugak...huhuhu terima kasih kat EA sebab banyak tolong jagakan Fayel...aku dah tak larat langsung...nak angkat kepala, kaki tangan dah mengigil...dalam pada mengigil satu badan tetap gagah juga breastfeed kan Fayel...itu pun Fayel kurang minum susu...tekak dia bengkak..tonsil...aku pun kalau boleh tak nak makan sebarang ubat kesian kat Fayel nnati susu effect lak...effect kah?? sesapa leh advice...dah anak nak ..takkan kita nak tolak pulak..sayang air susu aku...

Bila mama dan anak sakit...apa pun tak boleh...kalau la EA keje tak tau la apa jadi...memang tak terjaga la dua beranak ni...aku sakit tengok Fayel pun sakit aduhai sedih sangat...apakan daya aku tak terdaya nak jaga dia jugak...mama demam dik...semua papa urus...mama minta maaf yer...meh kita sayang papa sesama...muahhhhh...mama mampu terlantar aje nengok Fayel di balut papa kain lembap basah...kejap papa pegi kat Fayel ..kejap nanti pulak kat mama pulak...opps tetiba terharu mama...dalam kadang EA tu hati batu keras sentap tapi jiwa dia penyayang....Fayel pun reti bahasa gak..dia macam tau mama dia tak sihat...dia tak berapa merengek tak tentu pasal...behave sangat...i love u baby...nak susu pun tak menangis...itu pun mama kesian mama dukung gak nak menyusukan...

Alhamdulillah hasil penjagaan penuh rapi dari papa Fayel...Fayel dah sihat hari ni..cuma aku je yang tak berapa sihat lagi..badan kejap panas...makan ubat kurang..tak makan demam balik...walau demam datang keje gak...ada keje tak siap...takpe la konsep nya biar la aku sakit jangan anak sakit berlarutan...kesian tengok baby sakit..dia bukan leh cakap apa pun macam kita orang dewasa...macam kita ni leh la bunyi bisng hadoi hadoi...orang kata anak dan mama serentak demam katanya dari darah yang sama...aku tak tau darah Fayel apa....maybe la kot...sehati sejiwa la kata...kata anak mama....sekali lagi terima kasih my EA....:))...


Fayel tengah malam...buka baju ..ceria pulak budak demam malam tu

Tangan mengepak ngepak...ntah apa gembira pun tak tau...tengok perut bulat dia tu hihih...

Siangnya terdampar baring aje...shian nengok...muka sakit terserlah

Sempat papa snap mama tido eh...tak tahan wooo badan gigil

Ni tunggu turn nak gi klinik...serah diri akhirnya ke klinik...tak tahan badan makin gigil mengeletar..panas meresap

Walau sakit breastfeed tetap ku gagahi jugak..walau pun semalam tak berdaya nak jaga Fayel..

Ubat ubatan mama dan anak...makan jangan tak makan habiskan...Fayel dah 2 kali demam senang pulak makan ubat tapi itu pun kena papa dia bagi..orang lain dia kemam mulut...




SUSAH HATI ANAK DEMAM...NASIB LA KEBETULAN SEMALAM MEMANG CUTI...KALAU TAK MEMANG EL LA...JANGAN DEMAM LAGI YER SAYANG...MAMA DEMAM LAGI NI TILL HARI NI...





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

22 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

alaaa,ciannye die demam
take care sis

PUAN SUE said...

take care tau kak mimi

Mrs. Norrie said...

UBAT MASUK BONTOT KO KENE ADA STOK KAT UMAH...IF PANAS BB DAH CECAH 38'c SUMBAT JER....TAKUT KENE SAWAN. UBAT BONTOT TAK PERNAH PUTUS KAT UMAH AKU, SEJAK ANAK2 AKU KECIK...MEMANG SPARE TAKUT2 TETIBA MLM2 BUTA BADAN PANAS NAIK MENDADAK.

Kella said...

lama tak singgah sini kan mimy.. sorry beb.. lama tak berupdate
alaaa.. sianya aku tengok fayel demam.. semoga kau dan fayel cepat sembuh ya!!
tengok muka fayel tengah tido tu.. sebijik muka kau kan miy.. =)

Ina Khairina said...

alala siannya dua beranak ni...mmg susah hati kan kalu ank x sihat....semoga mama n fayel cpt2 sembuh ye

Girl Girl said...

olololo... siannye Fayel demam... budak2 demam buat kite risau je manjang... ubat bontot mmg elok mimy. mase nana kecik2 dulu pon selalu gak kena pakai ubat kat bontot... kes takut makan ubat pil punye psl... nk cpt sembuh, daddy belikan ubat bontot tu. heheh... kantoi sudaa..

LoVEaQshA said...

ala ciannya fayel demam yer,skli ngn mama..cpt sembuh yer fayel cyg ngn mama fayel skli..
Betul la kak,bla tgk ank demam kta isau kan..cam zura bla tgk adelia salu berak2 pas nyusu zura yg nangis sb ase cam ksiannya ank msti skt ngn lapa sb br isi perot tetbe kua blk..(mamanya mmg da cengeng orgnya)

eLLy said...

mesti ko terlalu letih tu dik ... semoga cepat sembuh.. take care laling

mamyharraz said...

cepat sembuh ya mimy dan baby fayel.
nampak sgt muka tak sihat fayel tu.
kalau kita demam mmg tak mampu buat apapun..syukur suami boleh bantu kan mimy.

nnt dah pulih boleh kita jumpa-an ya.take care dear :)

amal said...

huu semoga akak n fayel cepat2 sembuh ye.. risau jugak kan klu anak kecik ni demam. mak ni takpe lagi. bolehla tahan sendiri kalu masih bleh bertahan. yg kecik ni dahla xreti pape huhuhu...

SURIA AMANDA said...

sama la kita demam..x kebah2..along ni jumaat sok kena refer specialist..

Nadine said...

alhamdulillah Fayel dah sihat. Mimy take care and have a good rest k, I doakan u cpt sembuh. Ameen.

nUR_rOsALiNdA said...

anak Papa ni..
Get well soon Fayel & mama

Emynz said...

get well soon beb...geram aku tgk fayel kemam mulut pic atas tu. omey

♥ ROS ♥ said...

cepat sembuh yer kak mimi.. cian dua2 demam. mungkin da hikmahnya.. kalau dah sama2 demam leh je truskan breastfed :)

ariana8733 said...

alololo..cian nye..dua2 demam, nasib baik EA ade..

take care ye kak mimy, moge cpt sembuh..

fayel yg comel mmg anak yg baik..^_^

MamaIcha said...

get well soon my both darlingssss

MamaIcha said...

get well soon my both darlingssss

Eri-chan said...

comel la w/pun demam

aku maksudkan fayel yerk..

Alin Marlini said...

kekekeke..style mama n anak tidur sama :)

aTy _faRed~ said...

adeyy lah...tang anak demam ni yang susah hati dibuatnyer..pulak tu 'dokter peribadi' si anak demam sekali..hurrmm...gigih ar ko kan..aku nanti macamane la pulak..

Softtouch [Hanim] said...

tgk mimypun sy tau mimy demam teruk n lemah...sian mimy n fayel..skrg dah ok kan?take care yer..

Google