THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

04 May 2012

Main Urut Urut..

Rentetan kes dari kes tragedi jatuh tangga 2 beranak tu...selepas segalanya dah pulih sediakala...aku amik keputusan untuk berurut satu badan...lagipun aku kan masih lepas pantang...100 hari pun belum ...yuhuuu...hamboi dengar 100 hari pantang gatal bebenor...hiks...maklumla...badan baru post natal ni dah jatuh sana sini...mak aku suh berurut semula badan untuk 3 hari berturut...memang kena buat la...jatuh tangga 9 tingkat beb...nasib tak patah riuk...cuma selepas 2-3 hari kejadian..badan mula bersengal sana sini...

Panggil mak bidan kasi urut..kasi longgar urat badan yang ketat...pehh sedapp ..aku ni pantang berurut....memang sukeeeeeee....tak leh amal selalu...ketagih weh...mau setiap bulan aku nak...selepas bersalin..sepanjang tempoh pantang...aku dah urut banyak kali gak la...3 hari selepas bersalin...then 30 hari lepas bersalin...44 hari lepas bersalin..cuma 60 hari je aku tak buat sebab dah keje kan...tup tup kebetulan jatuh tangga tu sekali la untuk 60 hari...i tell u memang best wooo badan orang urut...sudah gian maaaaa....

Bukan aku je yang berurut..Fayel pun kena join berurut gak..berurut budak kecik bukan la macam orang dewasa yer...Fayel diurut oleh mak bidan ..ingatkan Fayel akan menangis...sangkaan meleset...Fayel suka badan dia kena urut...muka syok je...cuma ada satu part belah kanan kat tangan celah ketiak...bila mak bidan pegang situ dia menangis...hahhh tu la mak bidan cakap...dia sakit kat bahagian sini ni..pegang je dia nangis..yer la baby mana boleh cakap kan part mana dia sakit...macam kita orang besar ni...sakit celah mana pun terasa mula la mulut bising kan..adoi adoi sakit...Fayel pun kena urut 3 hari gak...hamboi anak bujang aku sorang ni...kecik kecik dah bermassage eh...serius massage is good terapi..apa taknya..tiap kali lepas urut...malam tu Fayel akan tido lena...kot kot Fayel gian habis la nak kena urut dia lak selalu hhuhuhu...



Fayel bersabar menunggu giliran untuk di urut..sabar yerrr....

Hai ready kena urut yer...mulakan dengan kaki yer

Dah start nangis kalau pegang belah kanan tangan...mak biadan kata tangan ni sakit kot..ada angin katanya

Dah kena buka baju baru best urut urut

Tercengang nengok mak bidan...hehehe

Ini hari kedua berurut...

Muka dah pasrah berurut..best la tu

Kasi pusing belakang pulak...

urutan dari belakang pulak...hihihi kecik kecik dah macam kena runding ek..hihi


ALHAMDULILLAH SETELAH 3 HARI BERTURUT BERURUT HILANG SENGAL SENDI URAT ...LEGAA..BADAN DAH BIASA KENA URUT GINILA...TAK URUT SEMACAM JE...GIAN




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

9 comments:

Shu Shinju said...

ala..fayel..bestnye urut...meh sini acu nk tolong urutkan...:)

ratusiput said...

sedangkan kite berurut pun syok...apa lagi budak kan...bestt ooo...lega badan rasa...dpt tetiap bulan lg syok kalau umo2 cam kita ni...

mia-ina said...

dah lama gak mia x berurut...bagusla berurut kak...kurankan tempt terseliuh tu ..cian fayel

D Yatie said...

lama tunggu mama fayel update...hehehehe....geram tengok fayel..rasa nak cubit2.. :D

cikin said...

salam, blh bg taw tk ngan sape awk ber urut? anythg blh email kt sy anggun_cikin@yahoo.co.uk


salam
shikin.

Ina Khairina said...

ank2 ina dulu jenis yg susah tido,kalu tido pun x jerap pastu ada org petua urutkan tangan,bdan n kaki bb dgn minyak jonsen,mmg berkesan...tido sampai ke pg tanpa gangguan

Ann Ishak said...

fayel urut pakai minyak apa...?!!!

mamyharraz said...

bila mimy citer pasal berurut baru sedar lamanya diri ini tak berurut..
comelnya fayel..geram tgk dok tergedang camtu

Bitt (double IS) said...

terkujut i baca kesah korang jatuh tuh...huh fayel baby lagi tulang dia lembut so memang boleh melentur punya tapi risau tang kepala...alhamdulillah xde ape2 berlaku...so jgn risau sangat hokeh...berhati2 jek lepas nih...btw...mimy selalu la urut dia jugak hehehhe dulu iskandar suka berurut..ismeth suka bila besar jek ni..masa kecik haram sensitif bila org lain pegang..aekkekee good boy fayel nih...

Google