THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

28 May 2012

Ini "Milk Boolster" Sayeeeeee

Hari ni nak sambung sikit pasal kisah tenusu...cuma today tak tayang susu..jangan risau...huhu bukan apa tayang tenusu ni kalau orang sensitip senang sentap hokeh...mak takut nok...jangan marah iols...iols just sharing aje...bukan menayang apa tak patut pun..sekurang kurang nya sumber tenusu menjadi sumber inspirasi pada yang tengah gigih berbreastfeeding...wahh inspirasi tu tak tahan...muahahahaha...macam la susu aku banyak sangat kennnnn....kenn la sangat....

"Milk Booster" oooo milk booster....atau Pengalak Susu...yer bagi mengalakkan lagi susu meriah...susu badan aku  ni penyegan...maksudnya nak meriah lelebih memang kena ada sub..aku dah boleh kenal pasti dah..apa benda yang aku patut dan hide makan...sehari pasti kena amik jugak.....dah kemestian...bila buat buat lupa nak hah mula la susu agak penyegan...sekarang banyak sumber supplement as pengalak susu...contoh macam vitamin Shaklee...aku pernah try pek trial je..tapi hasil biasa je...so sayang pulak nak continue beli mahal mahal tapi tak konsisten ke cara aku makan salah...oppss maaf pada penjual Shaklee...aku tak berniat nak kondem..tapi produk ni tak serasi dengan aku...pada orang lain maybe it works...ya ampun...

Pada yang tanya minta share apa benda aku makan untuk pengalak susu ni...selain sayur sawi, lobak putih....air masak berliter liter....ada beberapa makanan yang aku mesti makan tiap hari untuk pengalak susu...dah tak boleh tinggal dah ...tak makan sehari dah leh rasa kekurangan sikit...bukan kurang tak de langsung ..tapi susu jadi penyegan tak meriah...aku nak meriah meriah..jadi maka nya bermodal sikit la...sumber yang kita makan pun untuk baby kita jugak....nah ini dia makanan pengalak susu sayee....so korang punya pengalak susu apa?? maybe leh kongsi sesama ....meh meh



Ho Ho Ho Horlicks Panas kaw...minum 3x sehari...sumber malt dalam nya pengalak susu...memang terbaik...tak minum susu penyegan lol

Pil Asi ya ibuk ibuk...murah aje RM10 saje...aku sesuai..perut Fayel tak meragam so bisa di makan....5 biji sekali telan 2 x sehari...

Biji Habatussauda...amik secubit genggam masuk mulut selawat kunyah kunyah ...penuh gigi berbiji hitam...hehehe...aku suka sesangat...dah serasi sebagai penggalak susu....terus kunyak 3x sehari...

Minuman setiap tengahari...Air Kurma Longan....aku beli instant je dari Incomix...aku pemalas nak rebus rebus...segera aje...biasa serbuk macam ni manis giler...apa aku buat...aku bancuh dalam gelas jumbo 1 liter punya...tawar la sikit kann...air yagn diyakini ramai pengalak susu

Aku tak lupa Quaker Oats...tiap kali nak minum horlicks campur sikit dengan oats...letak sekali 4 sudu...meriah meriah...i like...



SELAIN MAKANAN DI ATAS...SATU LAGI MILK BOOSTER UTAMA AKU ADALAH NASI MAKANAN RUJI RAKYAT MALAYSIA....MEMANG TAK LEH NAK DIET...NASI NASI NASI ALL THE TIME





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

25 comments:

Liyana said...

wah tq kak, kena masuk list ni.. hihi

Shu Shinju said...

takyah diet la kak mimy... demi fayel yg tercinta..

kak mimy dah gorjes to da max.. ikhlas tak tipu ok...

PUAN SUE said...

su xjumpe pn lg MILK BOOSTER sue...huaaaa...mcm2 dah ni

POSH76 said...

bagus info ni...tapi bagus gak utk healthy diet...

Jen Jen Izaicun said...

terbaek... klu ada maintain bf nanti berat trun natural & ++ cantik....

♥ ROS ♥ said...

Byknyer.. Ros byk minum air suam ja.. Alhamdulillah susu byk.. Ingt bdan besar mmg susu byk... Hihihi.. Lpas ni kna buat list mcm kak jgak.. :)

sueshe said...

seme senarai di atas not my milkbooster..jus doa n tawakal je..alhamdulillah da setahun 2 bulan fully bf my doter..so jeles hokey bile mom bf ade milkbooster..hukhukhuk..

Mrs. Norrie said...

aku sekarang telah kurma jer bertimbun2...hehehhe

LoVEaQshA said...

alahai bestnya leh mnum horlicks,zura xleh telan lak msti sembelit pas2 xkna ngn tekak..huhu
owh akk mkn habatussauda yg jns nie erk zura yg jnis mnumnya..
Tp nie da 2ari xwat syok susu ptutla breast asik bgkak wlpn adelia kerap nenen sejam skli..
Agakny susu bykla tue..kihkih

Ann Ishak said...

makan kurma pun boleh banyakkan air susu, cubalah

ana liyana said...

kak mimie beli habatus tu kat mane erk?? ade ke jual kat malaysia n?? ana memang dah lame mkn habatus 1 hari 9 biji. stok pon dah nak habis.. tu yg mengelupur je ni..

elanie*Q said...

kak mimi! Byk gak milk b0oster akak ye..nanie pn mkn shaklee tp susu same je byk xdela meriah sgt. Tp nanie still g0 0n mkn jugak sbb sbgai supplement diri sdri sbb ada vitc,vitb,multivit sume :)akak bli mane ye biji habbatussauda tu. Huhu,lama dh mcari xdpt jugak ;(

ReYNa said...

oh,sy pon minum horlicks!huhu/agak meriah gak la.kalo x minum macam hasil kureng cket.ni baru cuba shaklee.blum nmpk lg kesan.nnti nk cuba gak air kurma longan tu

Nadine said...

bagusnya you makan habatussaudah! tabik ok!

yes mimy, bila bfeed mmg tak boleh diet. especially nasi. mmg takleh tinggal you! :)

Qhaifa Nur said...

alhamdulillah, ia serasi dengan mimi dan fayel...teruskan

~ NANA ~ said...

betol2, horlicks & nasi sgt2 membantu susu i! hehe

btw pasal botol susu yg u tny hari tu, i beli kat kedai pengantin kat kemaman ni....dia jual rm6 for 12pcs

safiyyah osman said...

akak,klu dh mkn alfafa shaklee tue bleh g ka mkn pil asik tue?..tq share..nk p beli oat dgn horlick...

Eri-chan said...

aku nampak oat tu terus pitams ok. aku sanggup makan biskut oat jek. hadoiii

noradzlina.kamdani said...

thank you mimy sbb share info yg sgt2 berguna ni...

Bitt (double IS) said...

yesss agree!!! saya dulu pon mcm tu :) nasi lagi banyak susu ;)

Softtouch [Hanim] said...

kat mana ye nk beli red dates longan instant tu..menatiklah xpernah tgk..1st time...

kayrul-shah said...

semua mimy senaraikan tue semua dah try...kekadang meriah susu nie, kekadang sedih sangat...

Azman Rosman said...

Assalamualaikum semua,

Jika sesiapa perlukan set menyusu baby daripada shaklee, saya sedia membantu.

Semoga kita semua beroleh kehidupan yang lebih baik.

Boleh whatsapp/call/sms/telegram ke nombor phone isteri saya,

Nor Hayaty : 013-3139016

Terima kasih semua!

[ http://azmanhayaty.blogspot.com ]

Azman Rosman said...

Sambungan.... sesiapa perlukan biji habbatus sauda boleh hubungi saya by sms/call/whatsapp/telegram di

Azman: 010-5185983

Sekadar membantu mudahkan orang lain yang memerlukan.

Di tempat saya mudah nak dapatkan habbatus sauda. sebotol rm10 je. Saya boleh tolong poskan. Bagi duit pos cukuplah.

Terima kasih semua.

[ http://azmanhayaty.blogspot.com ]

athirah said...

wahh best info..saya tertarik dgn oat dan red dates tuh..nk cubala

Google