THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

14 May 2012

Makna Hari Ibu Buat Diri Sendiri

Semalam Hari Ibu kan...banya jugak dengar kata kata leh pasal hari ibu ini...pada aku berbalik pada niat asal kita...tak salah nak meraikan hari istimewa ini asalkan tak menyalahi akidah...sebenarnya hari hari adalah hari ibu...hari hari jugak sebenarnya secara tak langsung hidup kita di samping ibu...yer la apa tak nya kita di bentuk dari dalam perut ibu kita ..lahir je dah di belai ibu..di jaga ibu siang malam..itulah kasih ibu sejati tiada tandingan....abadi kekal ke syurga..amin..selagi ada hayat umur ibu kita...raikan lah beliau dengan cara apa sekalipun...doa dan ucapan juga sudah membuatkan ibu kita akan tersenyum sepanjang hari...

Tahun ni adalah bermakna buat diri aku sendiri...tahun pertama nak merasai apa itu Hari Ibu...selama ni asik duk wish kat orang je...tahun ni diri sendiri dapat wish...wish pertama dari mak aku ...then Encik Awak dan Fayel (dia mengagah je la)...seterusnya dari kawan kawan, tv jugak...meremang bulu roma tau ..terpacak naik bila sana sini duk wish Selamat Hari Ibu...ucapan tu meresap dalam diri.....terasa rasa dalam hati....oh aku ibu sekarang...Alhamdulilah...ku kecapi jua nikmat besar ini...semoga aku tak leka dan alpa dalam menjalankan tanggungjawab sebagai ibu kelak....amin..

Bergelar MAMA adalah satu pengalaman indah yang tidak dapat di jual beli..perasaan indah itu tak dapat di gambarkan....bersyukur ke hadrat Ilahi diberi kan kesempatan untuk aku merasai nikmat menjadi ibu...yer aku kini Mama kepada anak ku Megat Nufail Anaqi....inilah hadiah indah menawan hatiku..sesuai dengan maksud nama nya...macam mana dulu mak aku menjaga, mendidik, membesarkan aku dan berkorban segalanya untuk anak...kini aku akan melalui jugak detik fasa ibu...terima kasih mak atas segala pengorbanan, doa doa yang diberikan sehingga aku dewasa kini...kelak aku akan mendidik, menjaga , membesarkan zuriat sendiri,Fayel jua sepertimana yang pernah dilakukan oleh mak ku satu ketika dulu...hidup adalah satu pusingan...oleh yang demikian...sayangilah kasihila ibu bapa anda ...jangan menderhaka pada ibu bapa key...




"SELAMAT HARI IBU, MAK....muah"



Mak sudah bergelar Tok Mak kepada cucu nya Fayel...


Aku kini bergelar Mama Fayel ..syukur dengan kurniaan rezeki diberikan ini...hadiah terbesar buat aku di Hari Ibu


Ucapan dari Fayel mencairkan hati mamanya melalui baju nya semalam "MY HEART BELONGS TO MOMMY" auwwww






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

10 comments:

Girl Girl said...

SELAMAT HARI IBU, Mimy..... seronok kan jadi ibu.. haiiii, bile la nana leh rse pengalaman jd ibu pulak ni...... hmm

POSH76 said...

Happy mother's day beb....seronokkan dapat jadi mummy......

D Yatie said...

syahdu hati nih baca.. :)

~ NANA ~ said...

rasa tak percaya dah jadi IBU tahun ni...sedih + gembira ^_^

farah keifli said...

selamat hari ibu mama fayel :)

memang setiap hari hari ibu, tapi kita nak jugak dala setahun tu ada hari istimewa sebagai ibu kan..bergantung pd niat kita la..

Liyana said...

slmt hari ibu mama fayel :)
sy x pnh smbut pn hr ibu.. hihi

rina mazlan said...

Semoga tabah menjadi ibu, memang banyak sangat dugaan jadi ibu ni..

aTy _faRed~ said...

selamat hari ibu..tahun pertama sambut sebagai ibu..besh perasaanyer..:)

Mrs. Norrie said...

first time sambut hari ibu sebagai ibu seronokkan...mesti dpt suprise....

Bitt (double IS) said...

selamat hari ibu, mimy :)

Google