THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

10 January 2011

AJL 25 Tak Best..


Secara rumusan aku semalam…adalah di maklum kan …AJL ke – 25 adalah tak best…..lagu sedap tapi entah napa ek cam kureng la…ke sebab aku tengah tension ngan hal lain….hmmm..nanti story ekkk….pembukaan ajl agak gempak..suka sore orang veteran so powerfull…artis jemputan 3 diva tu pun ok gak…ziana zain maintain malatopmantap..kak pah powerrrrrrr nya..dah pakai tudung Alhamdulillah…ct cam biasa je…sebab aku kureng ngan dia…hahaha..walau camner hebat pun dia tetap aku rasa biasa…huhuhu….persembahan semua best la..opcos best Faizal Tahir…aku kan fan dia…apa dia buat semua aku suka hahaha..walau terjun bangunan sekalipun..huhu..stacy macam cun li…hafiz kena tembak tu menjadikk…adira cantik comel…lagu dia besttttttttt…..paling teruja dan suka..A.P.i…aku mmg suka lagu pelita ni..sebelum femes aku mmg suka…dan harap diorang memang something kat ajl..tapi nan hadoooo…frust…yang lain lain..biasa aje macam tgk sure heboh…huhuh…ana rafali? Sapa dia…ceh poyo tetiba tak kenal…yang pasti tak suka dia menang…yerla juri pun mmg suka taste lagu gitu…tau sapa kan ketua nya..redha je la…huhuhu.. keputusan dah ada tak payah ragu key…


Tahniah pada pemenang AJL ke -25  tahun 2010

1st- Ana Rafali ...what theeee??? hmmmmmmm..semua tak best...tak suke tak suke...suara macam hapa...tolong ingatkan aku sapa dia ni...ngeeeeeeee

2nd- Meet Uncle Husin &Black ...dah agak...menepati ramalan aku dapat no.2....walau suara agak ke laut tp tak tenggelam sangat sbb lagu ni sedap...catchy ganas..sedap dengar

3rd - Hafiz AF ....setuju....suara ada kelas ko dikk..akak sukaaaaaa....nyanyi bersungguh sungguh..lagu sedap giler...sukeeeeeeee...

Vocal - Hafiz AF....setuju lagi sekali..memang patut dapat...berbakat

Persembahan - Faizal Tahir...lagu hanyut mmg buat FT hanyut la dlm air...caya lah...aksi berani FT..tetiap tahun ada je.unik..selamat malam pun best..touching..tapi aku tetap tak puas hati...tak menang AJL..dah aku frust..hidup FT


Favourite - A.P.I...aku suka ..teruja...lagu PELITA terbaik...aku vote diorang menang...tapi tak de sistem vote pun....apapun lagu PELITA best...siap buat ringtone tuuuuuuuu....hehehehe...

A.P.I. - Pelita

Tak pernah sesaat daku meragui
Apa yang telah daku temui selama ini
Tak pernah sesaat daku menyesali
Apa yang telah aku nikmati
Apa ku alami

Selagi hayat dikandung badan

(korus)
Takkan ku menyerah kalah walau mimpiku musnah
Harapanku hancur sayapku patah
Kan ku pancarkan cahaya seperti pelita
Ke serata dunia yang gelap gelita
Sehingga hembusan nafas yang terakhir

Tak pernah sesaat aku mencurigai
Apa yang telah aku kecapi setakat ini
Tiba saatnya kan ku tangisi
Pada yang pergi takkan kembali
Kembali lagi

Selagi hayat dikandung badan

(korus)
Takkan ku menyerah kalah walau mimpiku musnah
Harapanku hancur sayapku patah
Kan ku pancarkan cahaya seperti pelita
Ke serata dunia yang gelap gelita
Sehingga hembusan nafas yang terakhir

Selagi jasadku belum terkubur
Selagi tubuhku belum ditimpa uzur
Pantang datuk nenek moyangku berundur

(korus)
Takkan ku menyerah kalah walau mimpiku musnah
Harapanku hancur sayapku patah
Akan ku pancar cahaya seperti pelita ke seluruh dunia
Akan ku pancar cahaya seperti pelita ke serata dunia
Seperti cahaya






14 comments:

Kaseh said...

saya sokong anda 95%, hehe aku tak penah dgr lagu si ana tuh, semlm baru 1st time layan..kira ok la.. tapi mmg tak sangka dia memang..even lagu api tu pun aku tak penah dgr..ehh kira byk gak la lagu aku tak penah dgr.. apa2pun aku puas hati gak Faizal tahir menang..aku suka dia lemas2 gitu..seksi..haha..si hafiz kiut tu pun dah mmg agak menang vokal..

Softtouch [Hanim] said...

xsuka AR tu memang..paling setuju yg hafiz menang tu..sgt berkesan dia bwk noktah cinta smalam....sy pun suka FT..sy igt dia menang....

liyana said...

ana raffali - "tolong ingatkan aku sapa dia ni..ngeee" wahaha suke statement akk ni.. :D

Ieda Al-Habsyi said...

haaa!! aku sokong ko yang amat 100%, sama perasaan aku ngan ko, memang hampes je semalam kan :)

Eida said...

frust gielr FT tak menang...

Liyanaroxx said...

Ntah pape ntah si "slang mat salleh" tuh leh menang?WTFish????

Dahler suara cam tersekat-sekat!!!

Hello?Yuna lagik best kot dari dia?

pendek kata banyak agi leh menang...
Especially FAIZAL TAHIR!!!

Bunkface best...A.P.I best...Yuna Best!!!

BOOOOOOOOOO ANA RAFFALI!!!

Mia-Ina said...

mmg dh disangka ana raffali akan menang....hafiz mmg class vokalnya

cik xxx said...

mimy,
aku tak fans anna rafali. tapi bila dengar lagu tu kat rodia. oh, serius smpi jantung aku. wlu pun imej nampak plastik dan what-so-ever. aku rasa lagu ni berhak menang.

juri lagi mengetahui, sudut mana dia pilih lagu tu juara. tv3 nak lahir bakat2 pelapis yg boleh buat lagu dan nyanyi sendiri.

:) peace y'all... jgn gaduh2 :D

pearls.. said...

setuju ngan ko mimi..

ana rafali menang??? aku pun.. what the dot.. dot.. dot.. dot..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ye nok..tension aku...sakit jiwa aku..si AR tue menang...sangat xpuas hati..pendapat aku sama cam ko..sebabkan ketua juri tue..adalah sifu makanya memang lagu2 cam dia la yang menjadi pilihan...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Eri-chan said...

giler bosan AJL 25..tah hape2..
mula2 fran nyanyi aku sukala...sekali sampai yuna nyanyi je aku dah start nyampah..

POSH76 said...

sebab tu masa ana tu menang siap ada yang boo...aku seronok tang FT & MC jer hehe

Nadine said...

Thank you for updating dear. I tak tgk pun AJL thn ni. Tp since ramai ckp x best, okla I tak tgk..xde la rasa rugi. Hehe..

NeenaAnuar said...

aku pun rasa AJL busann giler tahun nie... tak macam tahun lepas kann!

Google