THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

19 January 2011

Makan Malam Suami Kite Masak...Yeayyyyy


Selalu balik keje penat kena la makan kan...dulu bujang senang la balik je buka tudung saji makan apa ada tersedia...pehh heavenn nya rasa....oh sekarang sudah ada suami turn aku pulak nak bagi perut suami makan....perut aku kasi hold dulu yang penting suami kenyang suka hati boleh bergurau senda...opppsss...selalu menu hari biasa sempoi je.....paling sempoi nasi goreng,mee goreng sudah....kalau lauk...satu jenis pun takpe...tapi feberet Tom Yam la...hari hari pun takpe...Encik Awak ni dia tak memilih sangat bab makan...semua dia makan...senang aku...janji masakan melayu jangan western kena tolak mentah mentah..adusssss gawat mak...dah la penggemar makanan omputih....huhuhu...

Semalam sambil tengok TIRAMISU TV3....wajib tetiap petang....berkejaran balik cepat kami nak kejar citer ni...hehe...nasib sempat...memang ar sempat Encik Awak balik sharp time 5.30 ptg dah terpacak depan lobi opis...wah sekarang pegi balik ada orang hantar la...phewitttt....sementara Encik Awak kena keje site projek kat KL ni je la..pasni dia balik HQ balik...hah amik ko terkedek kedek kena bawa kete.....hukhuk tetiba rasa bengang ngan jalan jem...ahh tidak...jem tetap ada tapi biasa ar aku apa lagi krok krok membuta la...hihihi...tension Encik Awak ngan aku...masuk kete takde keje lain selain tido..


Ehh panjang nya starter ko...ni makan malam semalam telah di masak oleh Suami aku sapa lagi Encik Awak le...hihihi...pantang dia offer nak masak aku terus cargas....Encik Awak masak sedap seh...errkk tetiba teringat menu laki mak masak semalam..adehh...walaupun masak sempoi je...ala AYAM GORENG KUNYIT....tapi aku makan wowwwww bertambah tambah...panas panas sodappppppp....eh lama tau Encik Awak tak masak untuk aku...dulu bercinta request je nak makan apa..siap terhidang...dah kawen ni...tanggungjawab bini la kan sedia makan kasi kenyang untuk suami...tapi semalam nya hal...laki aku yang volunteer sukarela okey dan maka nya....aku senang hati lalalala....tido dengan senyuman....terima kasih Suami kita,Encik Awak...kalau rasa angin rajin datang masak lagi ehhh....




Ayam Goreng Kunyit versi Suamiku


tengok tangan sapa yang potong la...hehehe...uihh dia ni bab potong lajuu oooo...malukk binikkk



tumbuhan sayuran yang di guna kan untuk makan...ada carrot, kacang panjang, cili merah...potong saja...

bahan bahan isi ayam yang di gaul ngan kunyit di goreng...garing sket masuk tumbuhan sayuran gaul rata sekali

hasil masakan suami kitee untuk kiteee...eeee yerr gedik la ko bahasa kiteee pulak....siap!! jom makan panas panas....tengs suami kite...ahak ahaksss.....










Important :Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.MIMY HAMID

14 comments:

Kaseh said...

sangat bertuah anda mendapat suami yg rajin masak.. hehehe..ber anda lak ni..terikut ko berkite.. harinih menu apa babe..

Queen said...

ni lauk kalau nik mlaas + takde idea...memang sedap dan bertambah2 makan..kadang ang simple2 giniyangsedap kan..lagi sedap kalau laki kita masak dan kite duk depan tgk tv,,,..waaah..syorgaaa..hahhahaha

Shu Shinju said...

aduh...x menahan tengok ayam goreng kunyit tu... sedap nye...

SURIA AMANDA said...

best nya en somi masakkan...

Nadine said...

one of my favourite ni. makan dgn nasi panas2...fuh terangkat!

bertuahnya dpt suami pandai n rajin memasak :)

farahfatihah said...

wahhhh sgt menyelerakan!!!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

bertuah badan...dapat laki rajin masak nok....laki mak...nak kena tunggu mak mengandong lagi la kot nok baru dapat rasa masakan dia..uwaaaaaaa

kella said...

bertuahnya ko ni mimy oiiii...

suaminya pandai sungguh masaknya...
hmm... aku? muka aku je la... hehehe.. bbab2 nolong buleh ler.. buleh tolong...

daela said...

Mimy,sedapnya...ai mengidam nak makan gini tapi nak suruh Sayam masak...mungkin tidak..sayam i x reti kedapur mcm Megat...

ratusiput said...

terrer bang megat masak ni...nok ko dh ble bukak tomyam restoren ni nok...ehehe...kl kalau bukak kedai makan laku oo...

Liyanaroxx said...

trus lapo tgk ayam tuh~ haish!!!untung kak mimy dapat hubby pandai masak~ ;)

POSH76 said...

lepas ni leh bukak restoran tomyam...nampak sedapla...hehe

liyana said...

oh sgt bertuah ye kak mimy. hehe

Ann Ishak said...

bestnye nok...laki mak tau order nak makan ape jer. nak masuk dapur nan adonya jugak huhuhuhu

Google