THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

18 January 2011

Masihkah Kau Ingat....



Ini adalah dari segmen BEN ASHAARI ! MASIHKAH KAU INGAT …hmmm aku memang tak link ngan tuan blogger ni…aku tulis kat sini pun bukan sebab nak masuk contest ke hapa….Cuma aku sukakan tajuk nya mengenai blog aku…dah lama tak citer apa pasal blog ni…dalam segmen ni…dia suh ceritakan

"Mengimbas kembali saat saat kali pertama korang berblog .. Pahit getir korang buat blog .. Susah senang ... Suka duka ... Mereka yang datang dan pergi ... Blogger pertama yang meninggalkan komen .. Kutukan serta kejian .. Bagaimana korang mendapat inspirasi serta semangat untuk bangkit kembali .. Mereka yang sering memotivasikan korang .. Dan macam macam lagi"


Owhh how nice...teruja suka....menarik sesangat....aku berminat nak sharing je bukan nak masuk contest maka ngan itu tak payah la aku susah payah link blog ke hapa ekkkk....aku baca kat KASEH nya blog...terus rasa minat gak nak sharing...i love my blog...huhuhu..


Buat pertama kali nya aku berblogging pada JULY 2008...kenapa aku buat blog?? Sebab time tu aku boring giler....tak pernah tau apa itu blogspot...yang tau blog friendster ngan multiply.....ntah camana aku perasan ada link blogspot pulak....searching goggle nya pasal la ni.....memula aku tak tau apa nak sharing.....diari ke....erkk....pastu rasa cam tak best pulak bagi orang baca...hahaha...tapi gedik gak nak buat kannn.....ahh belasah la....dan aku telah berjaya membuat entry pertama 9/7/2008 tajuk ini...sila la klik -->holaaaaaaa macam skema je aku rasa...maklum la blur kannn...hahaha....aku buat blog ngan hati sendiri bertujuan untuk luahan rasa...bukan publisiti gila glamer....sedikit sebanyak blog ini membantu aku hilangkan stress tekanan perasaan dan keboringan melanda....haihh


Tetiba rasa blog ni best giler...memula blog aku takde sapa pun nak baca...sumpah tak menarik ...aku nak suh kawan kawan baca pun bukan ada hasil...citer hal sendiri je kan...pastu camna la pulak leh jelajah blog blog lain...ntah la aku pun tak ingat..aku tak aktif menulis entry memang sikit je...tetiba angin rajin menaip datang bermula JANUARY 2009 tetiba je aku rajin...konon tekad la 2009 nak aktif...time ni dah nampak apa fungsi blog sebenar...maka apa lagi sudah tunjuk taring perangai sebenar..ngeh ngeh.....camner korang baca ayat tunggang langgang aku...gitu jugak la aku kat luar...secara tak langsung aku kenal banyak kawan kawan blogger till now terus close...bukan


Blogger pertama yang mengomen aku dari dulu hingga sekarang...yer tak syak lagi ..NADINE . .....yesszzaaa dia antara paling awal dan terawal ...meh baca komen pertamanya di sini...

nadia said...
bila giliran awak pulak..cpt2 la ye
Wednesday, July 09, 2008

Aku kenal dia skoolmatte aku...what a miracle...kat sekolah tak tegur...tapi alam maya merapatkan kami...kan kan ....oh ni nak pecah rahsia...aku sebenarnya adalah penggemar abca blog friendster dia satu ketika dulu...since dia bercinta cinta . kahwin sampai la beranak...dia sweet okeyyyyy....


Kena Kutuk?? Oh sudah biasa...adat berblogging...biasa la kalau citer life kita dah didedahkan...macam macam bentuk tak puas hati...nak buat camner kan...suka or tak ..sudah berlaku...teruskan apa yang ada di depan..wahh bajet cam artis gitu...hahaha..ada la sket...kutukan terhebat yang pernah aku alami...hmm aku rasa ramai yang tau kot...masih ingat kah?? Ok mari kita selak semua entry flash back ini...nak baca klik yer...
pehhhhhhh memang bikin panas...tapi semua ada hikmah nya...sebab blog ini la aku baru tau aku ada pembaca..follower..kawan kawan yang banyak nasihat dorongan...walau hanya kenal alam maya...tapi kesan nya pada aku sangat kuat dari aku give up sampai la aku bangkit......terima kasih yer...korang tau sapa korang...sayanggg korang


Aku bukan hebat sangat dalam berblog....mencari publisiti pun tidak...blog ini hanyalah jurnal life aku untuk ditatapi sehingga ke akhir hayat...blog aku adalah suka duka hidup aku…banyak kisah telah di paparkan....semoga blog ini dapta ditatapi untuk anak cucu....terima kasih yang sudi membaca sehingga ke hari ini..

13 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

yearr..i luv blogging too..sebab dapat kenal kawan2 yang hapening cam ko.....

Kaseh said...

aku suka baca entry ni..aku pun bersyukur sgt dapat join dunia blog ni..kalau tak aku takkan dapat kawan cam ko.. cam iena...cam eryn..dan ramai lagi la.. korang mmg betul2 ikhlas dalam bersahabat la beb..kita bleh kenal n rasa org tu ikhlas ke tak.. so far selagi aku sihat.. da takde masalah apa2..aku akan terus berblogging..insyaALLAH...

Softtouch [Hanim] said...

sy pun suka bebrlog jugak tp sy xkira tegarlah...bila teringat balik mcm na berblog mcm klaka sbb formal giler...

kwn2 alam maya ni rase lebih rapat plak wpun xpernha jumpe...

Nadine said...

Awwwh, babe I'm touched :)

Masa kat school dulu I kan pemalu, pastu..pastu I takut nak tegur you. Muka you mcm garang. Tp mmg suka sgt tgk korang punye friendship. Ramai satu geng tp kekal kawan sampai beranak pinak. Susah nak cari ok!

Bagus tul ade internet. Dpt kenal you ni, kelakar n sweet orgnye. takla garang sgt pun :)

Friends forever eh dear? :)

liyana said...

ada blog mmg sgt best! caiyok kak mimy! teruskan berblogging.. hehe

cik xxx said...

mimy,
samasama kasih kembali.

Iena said...

krn blog kite bertemu...
krn blog aku mula dipanggil dgn nama cik kaki...
kesimpulan: suka blog sebab leh gebang suka hati... weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee~

farahfatihah said...

best kan dunia blog? ramai kawan!!! walhal xpernahjumpa pun

Shu Shinju said...

wow.... saye pon suke berbloggin..dengan berbloggin sekelip mata dapat kawan berduyun2...& dapat kenal & bertemu ngan blogger2 yg gorjes belaka... u too dear... sgt teringin nak jumpa kamu...

kak mimy.. shu baru dapat baca kisah anon tu.. mmg giler keji dia tu kan.. ade dia ganggu lagi x sekarang ni?

Liyanaroxx said...

Saya suka blog akak sbb akak sempoi & tulis straight dari HATI takde cover-cover dah...mula2 kenal akak dari blog...pastuh baru tau kita keje 1 bangunan,boleh kawan (akak byk bg nasihat dlm relation) & at last akak siap jemput gi wedding...syukur sangat kita kekal berkawan sampai skang & thanks pada blogspot kerana merapatkan persahabatan ini~ ;)

Just Call Me Bitt said...

saya kawan baru awak...saya berlog pon ikut mood...memang cenggitu kannn tapi jgn risau saya jengok sini selalu jugak lepas ni ;)

POSH76 said...

blog dah jadi sebahagian dari idupku...wah sehari tak berblog macam tak lengkap hidup ni hehe

kella said...

nadine ya... hehehe... oooo.. :)

Google