THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

05 January 2011

Aku Mentry Buat Puding Triffle

Angin rajin memasak dah tiba.......ngeh ngeh...blog resepi la pulak eh skrang...huhuhu..layan...biasalah aku kalau dah duk umah weekend tu...tekak lapar la pulak meronta nak sesuatu disumbatkan dalam tekak dan perut...dah sudah habis makan nasi..nak pulak benda manis..menyampah kannnn..ngengada je perut ngan tekak ni...mana nya aku tak melampau debab ni..okeh okeh selak balik blog NEENA ANUAR nak cari Puding Triffle resepi dia...buat desert la .....

Aku tiru satu persatu resepi dia...nah sapa nak tiru boleh gak...gigih hari tu jugak aku ke Giant beli segala bahan...nak makan punye pasal kannnnnn...redah je....Encik Awak dia makan jugak..tapi ciput la...nak jaga hati bini la tu...hehe...dia bukan penggemar manisan...kalau kuih muih tu memang la..hmmm nanti one day aku buat eh demi untuk laki ku tercintaaa...waicehh....

Puding Triffle




sila dapatkan bahan bahan dibawah ini di kedai berdekatan...tepung kastard, jeli segera, susu sejat, kek swiss roll, nenas dlm tin

memula..potong swiss roll dan penyekkan dalam loyang...

bancuhkan tepung kastard 3 sudu campur ngan susu sejat Ideal...dan kacau atas dapur sampai likat sambil tu masukkan gula halus sesenduk atau ikut suka la..nak manis ke kurang manis ke

ini rhopa nenas dalam tin...aku dah buang air dalam tin tu..manis bebenor...jgn lupa basuh yer

bancuhan kastard yang dah likat dituang atas swiss roll


susun kan nenas pulak..ikut suka nak nenas kiub ke...nak koktel campur ke...tak kira la buah apa


final ..letak jelly yang dah di masak tuang sekali...jeli ikut suka nak color apa...aku pakai strawberry sebab swiss roll aku vanila...alamak...kat bawah ni aku tuang main hantam je...tu yang jadi bercapuk ngan kastard

tak payah bakar ..masuk dalam peti ais ...sejukkan bg keras sedap untuk di makan

dah sejukk tu..apa lagi potong la nak makan ni..........yummy pummy..tima kasih neena anuar sharing resepi


jemput makan semua....tekak dah meronta nak benda manis ni...semanis senyuman ku gitu....hehehe....jangan kencing manis sudah..kurangkan gula yer..gula mahal skrang ni







SEHINGGA BERTEMU LAGI DI EDISI PERCUBAAN RESEPI DI NEXT ENTRY....










Important :Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.MIMY HAMID

13 comments:

daela said...

nok....sedapnya...ko pindah putra high harus aku serbu rumah ko...

NeenaAnuar said...

sama2 kasih beb! percubaan yg menjadik kannnn.. well done babeh! ;D

cik xxx said...

mimy,
hosmet aku suke buat ni.aku pnggil puding hotel sebab kat hotel je aku jumpa puding2 gini.

puding sama tapi versi lain
yg bawah dia pki kek marble
yang atas dia pakai buah cocktail

sedap je.
tahniah ko rajin masak skrg
:)

Zallyna said...

KAT DAPUR ADA SUSU DUTCHLADY...SAPA YG MINUM TUH...NGEH3X

Mia-Ina said...

rajinnya kak mimy sejak kahwin ni...ke dapur je ye...

Kaseh said...

rajin ko masak skang beb.. trifle mmg sodap..lama dah tak buat..salu aku buah buh mix fruit..tapi betol ko ckp..takleh mkn salu..kencing manis nati..nak tunggu next resipi ko utk megat lak..hehe

farahfatihah said...

waahhh sedap n senang je ye rupanya..ok2 boleh try

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah aku jerk yang belum try lagi beb..walhal dah lama aku print resepi nya...

Myrilicious said...

WOW marvyy yee.harus di coba~

Farah_W said...

i pun nak try la!!! :)

kella said...

amboi makin banyaknye resepi ko cuba ni.. mimy.. jom ah lepak umah aku pulak bila2 ko free ko kol la aku bgtau je bila nak datang.. :)

noradzlina.kamdani said...

lin dh pernah cuba puding ni..best mkn cuaca tgh panas2...sejuk jek ank tekak

POSH76 said...

cayalah beb mmg nampak sedap hehe

Google