THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

12 December 2011

Kudapan 3 Negara ...Mekah, Indonesia, Jepun

Hari ni masuk je opis pagi dah meriah...kawan kawan yang bercuti lama dah kembali bekerja....dan bila pulang harus la bawa ole ole dari negara diorang pegi...seronok pagi dah dihidangkan makanan dari 3 Negara...Mekah, Indonesia, Jepun...depend la selalu kalau bercuti ada yang bagi souvenir ..ada yang prefer makanan....memana pun okeh...souvenir leh simpan..makanan lak leh makan beramai ramai...

Pagi pagi sambil berkudapan kepoh la kejap dengar pengalaman sorang sorang kat tempat orang...macam macam citer...seronok hokeh...bermula ngan cerita jemaah haji yang baru pulang dari Tanah Suci Mekah..oh ini paling lama tak jumpa...rasanya dah 1 bulan lebih...berseri seri muka hajah kita...Selamat kembali Kak Hasrinda....Alhamdulillah dapat makan kudapan dari Mekah...Kak Azni lak baru balik berlibur Bandung, Indonesia....haiyokk buk soping la tu..seminggu kapan nya disana..eh aku lak speaking indon.....dari Jepun lak oleh Haliana yang follow husben keje sana sambil makan angin...ni pun bestttt...sebulan kat sana...kebetulan tiga orang ni baru masuk hari ni...macam berjanji jek....tu pasal penuh makanan 3 Negara...leh makan sambil buat keje kannnnnn..sila sila


Kasi susun dulu kudapan 3 Negara...belum buka lagi ni baru teaser...malu malu kucing je nak buka bagi owner yang bawak la rasmi..baru tak malu

Kudapan dari Mekah : Kurma Nabi, Kacang Gajus/Almond, Kismis....Alhamdulillah santapan di pagi hari sambil buat keje...kurma elok ok untuk penghadaman..ini kurma dari Mekah tak sama rasanya dengan kurma beli...

Kudapan dari Bandung,Indonesia : Brownies Kukus femes Kartika Sari 2 buku dan Kerepek Pisang Salai..sedappp wooooo...memasing tak benti asik la pitt stop ngup ngap makan ....terbaekk..

Kudapan dari Jepun : menarik ada Pek Biskut, Keropok, Coklat tulisan jepun..macam takut nak  makan..nasib ada sorang dak opis pandai baca tulisan jepun..dia kata okehh...semua balun...sedap sedap gak...

Hehehe kemain aku tak tau malu hangkut satu satu kan....melampau....biasalah buat kudapan sambil buat keje.....lalalala..keje ke...asik duk hadap jekkk...



BILA MUSIM CUTI HUJUNG TAHUN GINI LA OPIS AKU..MERIAH MAKANAN UNTUK BERKUDAPAN...REZEKI KAWAN KAWAN KAN BERCUTI DI KONGSI BERSAMA...TIMA KASIH KAWAN KAWAN...MEMOGA DENGAN BERKUDAP DAPAT LA FEELING BERADA DI 3 NEGARA TU..AHAKSSSSSSS












Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

11 comments:

Gieyana said...

Bestnyer..murah rezeki uols..

Softtouch [Hanim] said...

murah rezeki..opis sy pun sama...byk yg habiskan cuti n bercuti ke obersea..mesti dorang bwk balik souvenir atau mknan..

POSH76 said...

beb mmg rezeki babyla....lepas ni lagi murah rezeki insyallah amin
brownies kartika tu mmg sedapkan!!

Liyana said...

murah rezeki dorg sbb berkongsi dgn kwn2 kan..

mamyharraz said...

bestnya dpt mkn mknan dr 3 negara berlainan..yg penting sy teringin benar nak rasa pisang salai tu :")

Eri-chan said...

dah lama tak mkn brownie

Ann Ishak said...

brownies kukus kartika sari tu memang meletop sedapnya...alahaiii teringin pulak

Mommy_Cha said...

murah rezki baby tuh....

Pepel BoNda AmaNi said...

dari bandong tue peberet...

PUAN SUE said...

murah rezeki bb kan

Bitt (double IS) said...

alhamdulillah....suka rasa makanan unik...hehehhe

Google