THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

08 December 2011

Jusco Member Sale Memang Berbaloi

Kalau Jusco buat announcement kat FB or SMS alert bagitau ada Jcard Day aku memang sangat suka melompat keriangan...aku suka soping sini...tapi idak la aku terjah sampai luar dari KL...macam today ada Jcard Tebrau City, JB...jauh berbatu nak redah semata ..keje giler la tu kan...setakat Jusco area KL ni ada kelapangan dan berfulus aku pegi la...tak berfulus tapi masa lapang tak guna gak..habis kan boreh je nengok cuci mata barang murah..sakit jiwa raga sentap...baik jangan pegi...pasti kan fulus fulus mencukupi...dikhuatiri akan meroyan termimpi balik umah kelak

Dengar je Jusco Mid Valley (1-2 Dec) buat Jcard day terus je mengajak geng geng Ika dan Yani menterjah di tengahari...harus laaaa...aku pegi hari kedua sales...hari pertama sales konpom ramai...hari tu pun aku nak gi call teksi payah benor nak dapat...cakap je nak gi MV... teksi takde...hangin je...apa hal la...nasib baik cari punya cari...akhirnya ada teksi sudi nak pickup...ahh lega...adrenalin soping naik....rupanya teksi banyak tak mo masuk MV sebab jalan masuk MV adalah super jem...Jcard nya pasal la kott...memula sampai agak lambat jalan jem melampau kan..kul 1.30 baru la sampai MV..hhuhuh..hamboi tak ingat opis ke?? takpe bos cuti..itu hari kita rileksss ...yeahh

Kasi terjah Burger King makan dulu pastu berangkat ke Jusco untuk acara sopingan lupa diri...sopingan lupa diri kali ni lebih untuk si kecik my baby...untuk aku takde makna la sangat..eh macam ni la rasa ibu ibu soping eh...semua untukmu anak...yer aku dah rasa ..padahal baby lum keluar lagi.....walau more to anak tapi mama nya kalau nampak benda murah mata di atas tangan di dada...rembat la baju murah melampau 70% less...dah fullstop...bayor dulu...


Then terus ke tingkat atas bahagian kanak kanak ngan Yani....itu tujuan utama nyaa...berpecah ngan Ika masih tak berganjak di bahagian ladies...Yani jadi jururunding..apa patut beli apa tak patut...maklum orang ada experience...ikut aku semua nak beli huhu..itupun kena stop!! jangan!! membazir....thanks yani...ikut nafsu semua nak borong ...geram ngan barangan baby...comel comel belaka....khusyuk sangat soping...kul 3.30 ptg baru masuk opis...hujan lebat wooo... takde hal sekali sekala kan....memasing sms bos bgtau lewat masuk...


hamik kauu...beratur panjang bahagian babies...sakan orang borong kat sini...hasil sopingan untuk anak...ini pun tak cukup lagi tau...tengok list ada yang takde lagi tu....beli apa yang patut dan penting dulu...EA berbajet tu...huhuhu..


Yani dikerah tenaga tolong bawakan 2 plastik borongan mak buyung...berat hokehhh...tak larat aku nak kendong....hahaha kesiann Yani...gigih bawak...takpe ada upah dalam plastik tu ada baju untuk anak dia si Mya Bobo...

Adeh hujan lebat pulak...beratur panjang tunggu teksi...adehhh sapa nak tolong bawa 2 bungkus plastik ni...berattttttttt...Yani ooo Yanii ...mana ko tolong angkat...Ika lak tolong angkat naik ke opis...untung jadi ibu mengandung...ramai bantu..hihihi

Takkan soping untuk anak je kot...lalalala...mama nya tumpang membeli gak...konon pejam mata tengok je..tapi tak tahan sale 70%...contoh baju bawah ni...harga asal RM69.00....after less jadi RM20.70..owhhh crazy....nak !! nak !!...

dan jugak baju ini...baju kontrobersi aku panggil...tetiba lak EA menegur baju ni over katanya...dah la seksi..erkkkkkk...oh tidak baju hitam kosong je pun tapi aku suka sebab potongan dress...harga asal RM79..after less jadi RM23.70...akhirnya bincang hati ke hati bersama EA....rupanya dia tak marah ngan baju ni...cuma rasa tercabar sebab aku macam nak melawa je lately..dah la perut makin naik...tak suka orang pandang...terasa rasa....ohh gitu rupanya...ok la...baju ini akan ku pakai hanya bila keluar ngan EA saja...legaaa penjelasan dah jelas

Inilah best kalau soping Jusco time Jcard Day...dapat la voucher RM20...Alhamdulillah leh topup soping apa yang patut...setiap pembelian RM100 akan dapat satu voucher bernilai RM10...berbaloi kan...



DAH PUAS SOPING JUSCO ...PUREEN WAREHOUSALE AKU TAK PEGI...EA BISING...UDAH UDAH LA TU...JANGAN KEMARUK ...HEHHE APAPUN KU TUNGGU JCARD SALES WANGSA MAJU DAN AU2 LAK..BILA??





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

19 comments:

CidaZam said...

tilam baby dah siap? jangan beli span... nanti ko tention anak ko termasuk... beli kekabu... barang2 mandian tu beli trial pack plus kang banyak la kawan2 bagi sok... tapi aku tetap beli gak wakaka... bangsa degilkan? suke buang duit?? botol susu pun beli 2-3 botol, dan suggest beli evant. Tetap terbaik kot. walaupun plan nak bagi susu badan, tapi tu kena stand by. ko sakan shopping, beg gi sepital dah ready??? jeng jeng jeng...

NanieZara said...

huh penat kerah tenaga tlg mak buyung ni shopping mopping...hahahha...tp best apa dah lah brg baby comel2 geram2 jer tgk rasa mcm shopping utk anak sndiri plak..nnti baby dah kuar kita pulun shopping sama2 lagi ek.

Girl Girl said...

Nyesal hari tu xdpt pegi.. huhuhu... Bencikk..

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

manyaknye shopim =)

daela said...

Ala tomey tomey mama baby ni...ko semakin comel la nok...mak sokaaaa...berseri2..:) mak tumpang happy...muaahhhh...:*

ratusiput said...

em kalau tgk brg baby mmg gila meroyan.slalu tak terkawal sume nk bli.geram.hehehe...tp aku pun ske shopping baju kat jusco.murah kan.cantik pun cantik...mmg cntik baju yg ko bli tu.berbaloi2.

Queen said...

sakan mak buyung bershopping ye..besok anak dah keluar..lagi la sakan...budak dah ada depan mata kan... =)

Qhaifa Nur said...

jarang gi jucso ni....
tapi sekali sale shopping borong semua he..he..

amal said...

aaaa besnye. sabah takde jusco wuwuwu

Nadine said...

I kan Mimy, nama je ada JCard..time Jcard sale tak pernah pegi...blum ade kesempatan lagi sbb BZ la on weekdays. Huhu.

BTW, best kan sopping brg baby?!

Cho Zila said...

baru balik ni ha dari ioi mall.. tapi sebab sejamjer tak dan nak shopping banyak2..

Liyana said...

whoaaa manyak nye soping kak.... x sbr nk soping brg bby gak ni... hehe

Bitt (double IS) said...

shopping time sale memang the bestt!!!

Ann Ishak said...

asyik barang baby je...barang utk confinement dah ready ker?!!!

NeenaAnuar said...

berbaloiii kan shopping time sales.. skg year end nie memang sana sini on sales so better just grab it!

semua baju2 yg ko shopping to seriously nice on you beb!

aTy _faRed~ said...

waktu j card saye suker beli comforter..!! :)

Pepel BoNda AmaNi said...

xsabar nak soping hujung minggu nie...

mamyharraz said...

suka tgk mimy berfesyen.mmg kena gaya..baju pun semua lawa-lawa.

beli-belah time sale mmg berbaloi..lagi2 kt jusco..kalau takde sale mmg bapak mahal..especialy tang baju.jd mmg tak rugi beli baju kt jj time sale.

Softtouch [Hanim] said...

haah sy pun suka tgk mimy dressing..cntik sgt...pndai bergaya...

Google