THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

15 December 2011

Ubat Gigi Penyelamat Tekak Pagi Hari

Dah mengandung 8 bulan pun tetiap pagi masih mual mual loya....yang pelik tu time pagi sebelum nak gosok gigi...belum start memberus dah..teruwek uwek...bukan keluar apa pun...keluar air liur je...tak tahan tekak nak beruwekk...sakit tekak perut oiii....apa sebab musabab nya pun aku tak sure maybe pepagi badan aku berangin kot....

Sampai la baru baru ni aku dapat sampel Pureen Maternity Tooth...ubat gigi khas katanyee untuk ibu mengandung...aku takde masalah gosok gigi...cuma sebelum memberus tu je mual loya....emak aku la suggest suh cuba gak...yer ar pepagi je dah bising umah dengar suara dari dalam bilik air bergemaaaaa.....tu la awal preggy tak mo mencoba...dapat free terhegeh la kan....2 tiub kecik jeeeee...

Setelah mencuba ala ala testimonial gitu...aku dapati kadar mual meloya agak berkurangan....ada la jugak mual meloya tu...tapi tak la teruk sangat...ubat gigi ni best tak de rasa florida...aku buh banyak pastu terus memberus...eh sedap la smooth je rasa mulut.....alaaa 2 peket tiub kecik je kot..takpuas arrrrrrrr....hihih...napa la aku tak try masa awal preggy ek....nyesal tak guna dahhhhhhh..eh sempat lagi dalam masa sebulan ni untuk mengunakannya....so pada yang awal preggy mum yang kerap meloya muntah belahak ni sesuai la tukar ubat gigi pada yang ini...no florida gitu....thumbs up ubat gigi yang sedapppppp ini....Iklan ini tidak berbayar dari Pureen...sekian


2 tiub kecik Pureen Maternity Tooth telah habis menjadi testimonial...dannn apalagi dah suka pasni gi beli tiub besar ....jangan harap FREEEEEEEEEEE....




TERIMA KASIH UBAT GIGI PENYELAMAT......I LIKEE 200%...TIADA LAGI MELOYA MUAL DI PAGI HARI ....






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

12 comments:

Mommy_Cha said...

aritu dah guna kan pureen toothpaste nih..tapi gusi asik berdarah...last2 guna colgate balik baru okeh!

yana lyana said...

semoga tak loya2 lagi pasni.. :)

Deqna said...

aku dulu ada gak dapat sample ubat gigi nie... tapi sbb ok jer pakai ubat gigi biasa, maka aku tak pakai pun ubat gigi nie..

takpe sempat lagi ko nak abiskan satu pek ubat gigi maternity tuk sebulan nie..hehe

Bitt (double IS) said...

lohh sian u mimy...hehhehe saya pon masa mengandung iskandar sampai nak bersalin masih muntah pagi2...akekekekke walaupon start pakai ubat gigi pureen tu masa 5 bulan...kie pakai sebab gusi kite gatal masa 5 bulan... ;)

suriadzul said...

siggah tgk mimi..xleh nk 4low ur belog pon babe...cuba la mkn epal hijau....take care mom to be...kita ecxhg link belog mimi yeh...thx

Eri-chan said...

bagusla ko jumpa yang sesuai. masa pregnant macam2 pantang..lepas beranak pun sama ek

amal said...

saya salah paham bila baca tajuk entry akak. ingat akak makan ubat gigi hahaha.. sorry!
nasib baik ada ubat gigi ni kan. no more loya2 :D

PUAN SUE said...

alhamdulillah..su xde masalah gosok gigi..rasa biase je

ratusiput said...

la..ade jugak ekk..aku baru tau ni ade ubat gigi utk maternity..

Ann Ishak said...

kalau dah sesuai tu belilah satu yang besau punye...manelah tau lepas beranak pun boleh guna lagi

POSH76 said...

1st time aku tengok bagus yer ada untuk pregnant lady...

Softtouch [Hanim] said...

xtau pun ada ubat gigi has utk pompuan peknen...mesti sedap je kan rasa dia...heeeeee

Google