THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

02 December 2011

Mereka Adik Beradik Makan Makan FullHouse


Sambung citer bab makan pulak...gambo banyak kena citer berpart part...panjang la entry ni...biar lah bila lagi nak promote muka adik beradik masuk blog kakaknya kan...bukan selalu pun dapat keluar macam ni...best tau hang out ...sebelum keluar dari Pavilion sempat singgah menapau memasing Subway sorang satu...sebab tapau tak snap la gambar kat situ....memasing kemain memilih nak itu nak ini..tang bayor...sapa lagi..Kak Ngah bayorkan...erkkkkk...takpelah sekali sekala...

Lepas decide tak mo makan kat dalam Pavilion...lagi lama baperla kena parking...hari tu 3 jam pun dah lebih kurang RM8...memang mahal..tengok la tempat nya camner pun...ada kelasss uolls....jom keluar dari Pavilion...hapa pun tak do...tak tau nak makan mana..ingat keluar tu main serbu je memana tempat...sekali aku suggest jom makan FullHouse...Ekin n Dira memang tak tau...aku la penunjuk arah...aku bawa makan kat FullHouse, Jalan Yap Kwan Seng..ala depan Old Town dan Tony Romas tu...situ parking senang dan saja nk try tempat yang kalau tengok dari luar macam cantik je...

Aku pertama kali try makan sini...so far bagi review aku tempat ni cantik kalau berposing..huiishh agak nasib baik la aku adik beradik pakai baju yang cantik la nak posing hoverrr......dalam FullHouse ni konsep macam restoran dan ada jualan soping baju, aksesori...ramai datang sini stylo bebeh...kemain ngan baju macam nak gi party koktel ..restoran ni limited seat..orang sentiasa ramai datang keluar masuk..so kalau datang beramai lebih dari 3 orang tu baiklah booking...itupun aku nasib baik ada seat ngam ngam untuk 3 orang...kat belakang nun tempat orang buat air...

Malam tu banyak seat under reserved...sesuai ngan nama la FullHouse!!...oh yer parking kat sini macam ala ala jockey ada orang tunggu dia yang pegang kunci tolong parking kan...ko turun gi makan je la...pastu bayor la baper RM pun...Ekin waswas nak bagi kunci tapi dia kata semua orang diorang parking kan..oklah berserah..takde apa pun..memang dia parking then balik tu just amik kunci kat jockey situ..maybe area Jalan Yap Kwan Seng pack terhad kot....


Dinner adik beradik di lokasi FullHouse, Jalan Yap Kwan Seng...

Seat jauh nun kat belakang tempat orang buat air..takpe lah janji ada seat...ok ready menu semua

Buku ala ala menu...sini tak banyak sangat variety food...so tak tau tanya je apa yang speciality..

air air sampai dulu...yer la duk pun ceruk orang buat air kan...Dira- Ice Blended Cappucino, Ekin cawan tinggi Iced Korean Citron Tea ..rasa macam ginseng masam..erkk tp sedap...aku nya bekas kecik sket tu Honey Lemon with Aloe Vera...wooww tak sia aku pilih sebab slurppp sedapppppp..suka sedut aloe vera tu..rate air lebih kurang dari RM6.90 - 9.90...standardd

Dira nya food dah sampai dulu....tapi pandai dik aku pilih dish...sebab terbaekk

Vongole Spaghetti (Butter Base) - RM16.90...sedapppppppppppppppppp

Aku dah tak tau nak makan apa...waiter tu rekomen makan ni..konon tak mo spaghetti...rugii

Schnitzel Breaded Chicken Cutlet - RM16.90...ala chicken chop garing cicah sos aje...sedapp leh tahan

Ekin dan pilihan makanannya....oo lalala..sempoi je aku nengok

Wok Sear Chicken Chop - RM16.90...lebih kurang macam chicken chop curah kuah blackpepper la tp tak rasa blackpepper..

side dish aku pilih tamakkkk konon takut lapar....cehh tak habis wehh Deep Fried Calamari Onion Ring Combo Wasabi Mayo - RM10.90....erkk muak ko sos wasabi tu

Sila sila makan bagi perabih ...melantak la korang...kelaparan kann

kat sini ada service caj...alang alang ada service caj sila la guna waiter untuk tolong amik kan gambar bagi semua masuk...

onion ring tu tak larat nak habis buat bergambar la......waiter tu kemain gelak sakan part gambar ni

eh eh ni pahal nak terberanak ke??? ahh sudah..ini nama nya kekenyangan ular sawa....


kenyang tahap tak larat tersandar kat kete....hehehe....kesiannn



TEMPAT CANTIK TAKKAN DATANG MAKAN JE KOT.....AKSI PEPOSING GEDIK LUM TAYANG LAGI...NEXTTT





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

14 comments:

Natasha Farina Arifin said...

amboih sedapnye akak aku nih mkn...huhuhu adik beradik kak lawo2 eh....tgk full house nih tingat jejariruncing dating ngan kfcm hehehehe

NanieZara said...

mcm best jer tmpat ni k.mimi.rest nmpak mewah tp rate dia standard jer.

Liyana said...

kelasss la kak tmpt die..hee

Cho Zila said...

memang full houseni bukan hanya makan nak posing sekalikan... memang best...

PUAN SUE said...

tak pernah masuk lg kat sini..semlam dpt mkn chiken chop..auwww...sedapnyeee

Alin Marlini said...

baby ngidam ye...sedap2 makanan kat situ..cantik plak tu..

Deqna said...

hahaha.. lawak tau ko.. agaknya camnie lah ko bila nak beranak nanti kan...

eLLy said...

fuyooo sampai tersandar hahahhaa

akak tak pernah lagik sampai FULLHOUSE :( *sodeh*

Qhaifa Nur said...

cantik tempatnya...
makanannya enak - enak belaka..

SURIA AMANDA said...

penah makan kat sini..ngan cik abg x jadi...hikss...

Nadine said...

i pun suka makan spaghetti at Fullhouse. Wah mimy, bolatnya ur tummy, comel ok!! :)

POSH76 said...

suker aku tengok baju ko kaler2 camtu santek!!!wajibla bergambo kat fullhouse ni tempat ala2 fairytale gitu

Ann Ishak said...

hohoho Fullhouse, my fav too

Pepel BoNda AmaNi said...

sedapnya nampak nok....

Google