THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

28 December 2011

Hapdate Cerita Terperap Beberapa Hari Yang Lalu

Salam dan Hola....huii kejung bukak blog sendiri terbiar sepi ngan citer lapok tak berupdate...mood swing ni...walaupun tak cuti kan...tapi hati tetap rasa cuti....cuti yang ada pun balance 3 hari je...bawa la ke tahun depan...opis aku hari ni pun agak kosong...adalah beberapa kerat...tapi takpe seronok hokehh...wehooo...memang takde keje la ...big bog bos semua cuti...suka hati la kannnnnnn...uwekkkkkk.....kat umah walau ada tenet online 24 jam takde makna la aku bertenet...nak on laptop malas...on by BB aje...itupun tengok FB aje...nak update pun dah tak kuasa...ntah napa...serius mood hujung thaun swing la...banyak citer nak update..tungggu lain tahun la...ngeh ngeh....

berderet team opis cuti kat papan board....huhuh ...nama aku gak takde dalam senarai...sebab tak apply cuti kannnnnn...seronoknya leh cuti lama macam diorang ni

Cuti agak panjang straight lak tu...sabtu sampai la isnin sempena krismas...aku memang tak kemana la....nak jalan keluar jalan tu memang tak larat jauh jauh ni kecuali ukur soping mall....huhuhu...itu memang semestinya la...walau ngan jalan terkangkang senget tetap jugak nak berjalan cari last minit barang baby yang ada aje benda tak complete....makin aku nengok checklist...ada je benda aku rasa tak beli...huhuhu...sudahh jangan belek checklist lagi...bising Encik Awak...apa lagi la tak setel ni....tunggu la baby keluar dulu ...itu la kata orang laki kan....huhuhu...ibarat soping barang persiapan kawen la ni...sama aje...kita orang pompuan selagi tengok cantik dan menarik beli dan beli...pastu tengok berlambak banyak....membazir sudah...coiii tu yang EA duk bebel ngan aku ni...

apa lagi la ko beli ni...dah cukup EA sound...tengok checklist apa tak beli ...oh pampers belum ngan rak baju ..hangkut bayar...dan masuk troli

Mak join sekali so bertawaf together la ke Carrefour Wangsa Maju...ala dekat aje...bawa tok mak best mana tau dapat offer..hukhuk

Dira nak ikut lak ....so join sekaki...dia tu ikut bukan apa nak makan luar...lapar aje memanjang.... 

aku pun lapar gak...lapar nak PIE TEE Chicken Rice Shop punye.....terbaekk...lama tak pekena

dan ini jugakk Butter Chicken by Chicken Rice Shop...blogger Muzalifah Hanim nya feberet ni....sebab terliur dia selalu makan...aku nak try gak la....ok la...sedap tapi makan banyak muak..kena perabih sorang....semua tak mo makan..bencikkkkkk laa

makan makan chicken rice shop...dira kelaparan...nah makannnnnnnnn....licinnnnnnn ko 

saja snap nak nampak muka sendiri makan kat Chicken Rice Shop beramai di hari weekend....

nah akhirnya pilihan emak aku tak leh sangkal dah....tier ni akan jadi laci simpanan baju baby.....mak aku yang beria suh susun dalam ni......katanya kemas, tersusun...tsunami dalam pun orang tak nampak...hahahaha...dari bakul 4 segi tu mak aku cakap dah leh agak ko sure bikin tsunami bersepah....opssssss...hahah...bakul merah comel tu buat simpan baju kotor baby...ewahhh semua mak aku la...yang depan tido tu dia sekadar perhiasan...si kucing mimie leh pulak dia landing sini ...takde tempat lain

Aku tak apply cuti pun untuk hujung tahun ni...cuti tinggal sikit sayang giler....aku carry forward jek...then semalam kebetulan ada check pakar Neurologi.....dah check hampir setengah hari gak la kat situ...aku minta la MC...ngeh ngeh...malas la nak gi keje...malas meresap tau aje la....memang bermalasan la duk umah...seronok duk umah ni ada baby utena...semalam baby utena dah datang :))...tepuk tepuk suka...memang melekap ngan aku je la....dia pun mengada....then kucing Mimie pun sama mengada..selalu siangnya dia merayau ...agaknya jeles kot aku duk melayan baby utena...dia pun ada join sekaki...tak kuar umah lak semalam...dia pun join sama main sama ngan baby utena...haishhh tengok kucing pun pandai tau....sudahnya pagi tadi aku dah kemalasan berganda nak gi keje...alahai...baby utena in da house...ala ni malas nak gi keje...kucing mimie pun sama...pagi tadi nak melangkah gi keje baby utena nak ikut...kucing mimie pun nak ikut.....alahai......langkah malas jek...hmm nak tak nak aku keje hari ni walaupun macam tak keje....heheheh...

 yeayyy baby utena in da house...lama cuti yayang mummy ni...cuti sekolah 2 bulan kan...tu pasal tak datang....bila datang tu aku sakan la duk kepit ngan dia ni

Owh dah pandai diri jalan sikit sikit yayang mummy ni...aloohh kurus je mummy nengok skrang...tapi makan kemain selera....

ok baby utena ...mummy nak gi keje...tinggal eh...jangan buat muka monyok....iskkk budak kecik ni ada buat aku malas nak gi keje tau....oh yer pada yang tertanya sapa baby utena ni..kot baru baca blog ni kan...ini adalah anak baby sitter emak aku...sebab jaga dari lepas pantang kan...tu pasal sayang benor...dan sebab aku dan EA asik la duk ralit ngan dia dari baby kecik lagi ...aku rasa salah satu penyebab aku melekat baby sendiri....hehhe..kebetulan je....

ni seekor lagi buat aku malas gi keje....si kucing mimie manja gedik nakal...geram rasa nak tampar....hahaha..dia ni suka wat aksi manja bagi orang layan dia...iskkkkkkkkkk

melepak landing aje la kejenya...haiyoooo aku geram ni...makn tido makan tido aje la

sudah mengeliat ketiduran....aku snap time nak gi keje...kang aku melangkah keluar mula la nak ikut...

tengok tengok kan dah kabor...nak ikut !!!!!!!...








Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

14 comments:

Liyana said...

sy pun alahai malas giler nk p keje.....boss semua cuti. smlm balik kul 4, suke hati je cabut awal, kekeke

kucing jantan mmg selalu nye gedik terlebih kot.. hee

aTy _faRed~ said...

jalan pon tak berpe jam sebab akhir2 tahun ramai yg abeskan cuti tahun..:) tak per..nanti beranak ley cuti panjang..lagi panjang dari derang tu..;p

Girl Girl said...

Bestnye diorang cuti... tpi best jugak sbb kite dtg opis takde kije. hehehe... :)

Emynz said...

Geram betul si stoking putih nih! Nak ujung taun best sbb jln lengang + parkin pun lenggang jek kat situ tiih- heeh

wahida said...

tetiba lapar chicken rice shop...

Qhaifa Nur said...

senang tengok bila dilist cuti gitu...

mood keje pun dah kureng ni...tak sabor nak cuti panjang hujung minggu ni..

Kella said...

hamboi... ramai nya cuti beb..
aku pun tak cuti mana.. pakai guna cuti yang tm kasi je..

syok nya tngok ko jalan jalan je.. hati senang.... aku tumpang gembira... =)

Bitt (double IS) said...

aura u kuat tu mimy....tu meow tu suka ikut...hehhehe bakul merah tu jadikan bakul mainan je nanti tu mimy akekkekee baju kotor baby pakai baldi jek coz baby selalu kena muntah susu baju2 kotor dia tu kena basuh selalu nanti bersemut... hehehe

Bitt (double IS) said...

aura u kuat tu mimy....tu meow tu suka ikut...hehhehe bakul merah tu jadikan bakul mainan je nanti tu mimy akekkekee baju kotor baby pakai baldi jek coz baby selalu kena muntah susu baju2 kotor dia tu kena basuh selalu nanti bersemut... hehehe

Softtouch [Hanim] said...

bestnya mimy n family soping2....banyak lah brg baby mimy kan...

butter chicken tu sy suka..sedaps...

alololo baby utena kemain melekat ngan mummy mimmy yer...

Ann Ishak said...

seronoknyaaaa bercuti lalalala

Eri-chan said...

bahagia tau cuti2 ketika tengok org kena pakai baju kerja, aku pakai jeans & t-shirt lepastu rilek je jalan2. hehehee

Nadine said...

bestnya cuti akhir thn! jeles you.. :)

I ada baki 9 hari cuti thn ni. tp x dpt nak cuti sbb kena support keja org2 yg bercuti dlm my project *sob*. bawak ke dpn je la cuti ku..huhu

ratusiput said...

em anak2 aku pun guna rak2 camtu utk simpan baju.senang.byk compartment :)

Google