THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

31 December 2011

Sorotan Kenangan 2011

2011 sudah sampai masa untuk meninggalkan kita semua...owhh kejap nya masa berlalu...12 bulan berjalan dengan pejam celik ..bermacam perkara suka duka dah di lalui...ada pahit dan manis tercipta di tahun 2011...biarpun setahun sudah.....setiap detik telah menjadi kenangan dan memori dalam hidup....so bersempena pengakhiran tahun...aku nak flashback apa yang terjadi dalam hidup aku sepanjang tempoh 12 bulan 2011...so kita sorot satu persatu mengikut per quarter la...ewah macam announce keuntungan company lak...hahaha ...sekaliharung senang citer....sebuah entri yang agak panjang.....layannn...aku kan kuat bebel kat blog sendiri...ada aku kesah orang baca ke tidak....syok sendiri kannnnn....ini kenangan untuk aku jugak hokehh



QUARTER 1 (JAN- MAC 2011)

- Jan masih berada dalam mood pengantin baru...huhhu pewitttt...manis manis hisap madu masih terasa...auwww...inai di jari pun masih ada....belajar menjadi isteri ...kekok jugak aku...umur 30 tahun baru jadi isteri kann...cuba mencuba belajar memasak sikit demi sedikit...segala masakan aku cuba buat...jadi tak jadik nasib...belasah padahal EA pandai masak...disebalik itu ada pahitnya belum sempat nak pindah sepenuhnya rumah EA kat puchong kena masuk pencuri..banyak hadiah kawen kena rembat..sedih tak de rezeki...rezeki lain EA dah tukar ke site project Hotel Bukit Bintang...senang la pegi keje sama....bukan duduk ofis..hmm tapi membosankan sudah tak leh YM...tiket honeymoon ke Sabah pun burn :((...super duper bzz EA...

- Feb pertama kali celebrate besday EA as suami....aku hadiahkan kasut bola...hobi paling utamanya.....now EA dah ada geng main game bola...so bermula rutin aku setiap weekend follow EA main bola...selain itu start Feb aku dah start plan nak mengandung...umur pun dah 30 tahun tak nak la merancang lama sangat kan...mula la cuba makan ni makan tu...isk meroyan jugak la...ntah pape....period time tu pun mengila lagi buat aku stress..padahal baru kawen kan...aduhaiii tak menyabar tul...rileks la EA kata baru 3 bulan kawen...ini semua rezeki Allah..tawakal,sabar dan doa yang penting sebenarnya....bukan meroyan macam haku tu..hihi

- March majlis kenduri bertandang selamat sudah...lega walau sepatutnya december ..tak leh nak elak faktor cuaca..terima kasih keluarga mentua...march juga bulan berdugaan aku...sentap sekejap merajuk closed blog kejap...setiap apa aku citer jadi bahan kepoh ngan EA kat chat FB..sampai sekarang aku tak tau sapa...puncanya pasal ketelusan ayat aku secara direct dalam blog...tak pasal EA lak terbabit..siot tul...tak puas hati ngan aku sorang je la...haiyaaa babit laki aku lak..okeh lupakan..EA dah bagi keizinan berblogging semula...


QUARTER 2 (APRIL- JUNE 2011)

- April menjelma...Minggu Setiausaha kembali ...tahun 2011 kat Marriot, Putrajaya aje...april dah mulai rasa seronok sebab aku kegilaan mekap menjadi jadi lak ...siap ada kelas mekap kat opis...pastu kemain galak kumpul barang mekap...kemain galak borong sale mekap STAGE..hahaha...asikla aku mentry mekap gini mekap gitu ...bulan april jugak edisi percutian bersama my geng G19 bermula...saja suke suke 2 Hari 1 Malam gi A Famosa Melaka..walau sekejap tapi best...sebab pertama kali aku dan EA bercuti as suami isteri...agak payah nak bercuti EA adalah super bzz ngan keje site project nya...

- May mendatang yang ditunggu...percutian keluarga cum honeymoon juga la...kami semua ke Langkawi ...weehoo 4 hari 3 malam..posing gambar berdua baek punya...kali kedua bercuti bersama as suami isteri....booking flight dah setahun yang lalu..finally dapat juga sefamily bercuti kecuali abg aku...dalam seronok  aku sedar aku sudah pregnant 3 weeks...tapi akibat lalai leka aku bleeding kat sana..bukan rezeki..salah sendiri lasak sangat....redha...

- June sudah tiba...eh kejap nya dah 6 bulan setengah tahun...teruskan kehidupan macam biasa...yang aku ingat bulan ni fenomena drama Nora Elena hehehe..terjebak jugak...selain itu tak de apa selain makan makan dan makan..yer bulan june aku adalah kuat makan..tengok gambar balik pipi tembun.....june jugak emak aku baby sitter dah  baby utena...ntah napa tertarik ngan baby ni..setiap pagi aku duk ngulit baby ni..perasaan nak baby semakin meluapp...dengan harapan cepat la lekat nak anak sendiri..



QUARTER 3 (JULY- SEPTEMBER 2011)

- July yang bagi aku bermula la sebuah episod kegembiraan sebuah kebahagiaan kami...Alhamdulillah aku disahkan mengandung...bermula dari tak sedap badan...kena paksa pulak ngan kawan opis check UPT...macam malas je takut frust...paksa buat jugak la...tak harap apa pun...but jeng jeng...Ya Allah mengigil..syukur...check klinik rupanya aku dah 9 minggu..agak lambat dapat tau....bermula la penceritaan kisah serba sedikit progress mengandung di blog sendiri....harapan aku tak de la yang terasa hati...risau nya ada yang terasa jelik...harapnya tidak la yer...bulan july rezeki buat anak jugak...satu berita kegembiraan aku di opis....memang betul setiap anak ada rezekinya...murah rezeki baby dengan berita gembira yang diterima...Alhamdulillah rezeki gaji naik dan confirmation keje ...


- August bulan Ramadhan/Puasa umat islam...satu peristiwa tak mungkin aku lupa dalam ingatan....belum sempat nak menikmati puasa pertama...aku mengalami pendarahan di usia kandungan 12 minggu...pendarahan yang agak banyak....bermula dari kekerapan mimpi keluar darah rupanya betul terjadi...cuak...peristiwa berdarah tengah malam jam 12...bergegas ke HKL untuk tindakan selanjutnya...semua yang ada dah menangis sama ....tak tau nak cakap apa perasaan..tak nak pisang berbuah 2 kali..cukup la sekali...rezeki masih ada...syukur setelah scan baby selamat bersama kantungnya...Alhamdulillah menangis teresak esak aku teringat kejadian ini...berehat 2 minggu..sesungguhnya kuasa Allah taala...selepas itu serik dan berhati hati...sangat particular bab makan dan langkah kaki berjalan...puasa pun miss 30 hari...lepas bersalin aku ganti berserta fidyah..tak lupa jugak bulan ini kami decide untuk beli rumah...lokasi dijumpai di Laguna Biru..masih tunggu proses ...kunci dapat pindah la..

- September bulan Hari Beraya Aidilfitri ...tahun ni giliran ke Terengganu...balik umah mentua buat pertama kali...huhuh syahdu syahdan berpisah ngan keluarga sendiri...tahun pertama beraya suami isteri...dapat la bersedondon pink color di pagi raya....masih tak dapat nak menyesuaikan diri raya di tempat orang...asik la menangis sampai raya ke-4...lain tempat berbeza dari segi makanan...rindu lontong woo...orang pantai timur menu nya berunsur nasi...kebetulan mood mengandung swing..tekak tak leh terima...mabuk pening terus kat sana


QUARTER 4 (OCTOBER - DECEMBER 2011)

- October bulan gembira hari aku dilahirkan..tahun ni adalah ke 3 series...woo sudah 30 tahun maaa....iskk sudah tua tapi hati tetap muda belia...EA celebrate makan malam kat Manhattan Fish Market...takde suprise hadiah pun..hanya sekeping kad ucapan penganti diri..takpe itu dah cukup diingati di hargai...no hard feeling bab ni...cukup la dengan kasih sayang berpanjangan seorang suami..ceh wahh...hadiah bermakna celebrate time mengandung pun dah rasa hepi sangat sangat....october jugak bercuti cuti ke PD ngan family...besday diraikan sefamily kat sana..EA suprise kek tengah malam...terharu

- November bulan raikan cinta kami...ulangtahun pertama perkahwinan sudah dirai ....dalam keadaan mengandung aku dan EA memang tak plan nak bercuti kemana....tak berani nak jalan jauh takut sakit pinggang....so kami decide raikan cinta makan dinner...tak kisah janji bersama...aku berdoa semoga ikatan kasih sayang kami akan berkekalan hingga ke syurga...setahun menjadi isteri yang penuh cabaran...setahun sudah melayari alam rumahtangga tak semudah di sangka...banyak gelora, badai kena tempuh..tak kuat iman..memang hanyut...berdoalah selalu semoga sentiasa di tetapkan iman untuk yang ke seterusnya...

- December bulan terakhir dan penghujung tahun...finally umur panjang Alhamdulillah melalui tempuh setahun yang penuh suka duka kehidupan...saat ini aku berdebar menunggu kelahiran anak pertama...ikut EDD bulan depan...cepat pun kebarangkalian so kena berjaga jaga ni...standby apa yang patut..bulan december ini jugak la sana sini buat jualan sales sana sini..kesempatan ini aku lebih banyak menyoping keperluan orang baru yang akan lahir...kepentingan diri sendiri dah tak berapa penting sekarang...doa dan harapan ku menjelang saat bersalin ni...semoga Allah mempermudahkan laluan bersalin...amin....selamat tinggal 2011 ...kita menjemput 2012 untuk tahun yang baru....







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

12 comments:

Deqna said...

Itulah suka duka 2011. Semoga 2012 membawa kebahagiaan buat kita semua.

ratusiput said...

smoga 2012 akan lebih happy utk ko dgn kehadiran buah cinta ko n megat :)

mia-ina said...

banyak kisah cite akak dgn senyum,,ada tangisan di sebaliknya..namun bahgia di akhirnya..smeoga 2012 buah hati cinta yg dinantikan menjelma hendaknya.

http://adin-mia.blogspot.com/2011/12/hepi-1st-wedding-anniversary-setahun.html

wAhIdAjAnUdIn said...

seronok nk masuk thn baru ni...mesti tak sabar2kn menanti ketibaan ahli keluarga baru...hehe...Selamat Tahun Baru...

*kita copy doa kat blog kak limy tu...hehe...tq

NanieZara said...

a'ah lah k.mimi sama plak cer citer nya yer...pic google tu pon sama hahhaha...perabihkan saki baki before naik thn baru nasib baik sempat...

Delicious-Cuppies said...

baru dpt berBW lepas seminggu takda internet... mcm2 2011 kan... semoga 2012 lebih baik utk kita semua! inshaAllah... :-)

amal said...

banyak kenangan 2011 ni kan. hopefully tahun baru ni, hidup akan menjadi lebih indah dengan kehadiran baby :)

Bitt (double IS) said...

best jek baca..

happy new year mimy n family...

i rasa tahun ni i betul2 rapat dengan blog u ;)...happy to know u dearrie...wish u happy and happy always...owhh tahun depan ada baby baru kann ;)

QasehnyaRania said...

Tahniah yer ...tsk terasa hati tapi suka membaca jadikan pengajaran..doakan saya juga yer sis spya cepat dapat bb dah 4 tahun ni ;)

Eri-chan said...

aku tak rajin nak merumus kejadian 2011. hehehe.. anyway best of happiness in year 2012 dear!

Ann Ishak said...

anyway selamat tahun baru...

Liyana said...

smg bahagia smpai ke syurga.. :)

Google