THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

06 December 2011

Ke- Mengidam-an Dapat dan Tak Dapat

Ni citer last week yang agak mencabar dengan perasaan tekak asik nak makan itu ini je...last week kan laki aku takde balik kg..bila laki takde jadi gitu la...ingat nak makan itu makan ini sebab tak dapat nak makan Encik Awak kan..hihihi..apakah??? tekak ngengada teringin nak makan 2 benda dalam ingatan...ini sebab tido di kesiangan hari la jadi gini...bangun celik mata ingat makanan..haishhh 

Yang paling tak tahan ngengada adalah..pandai pulak tekak ni berkehendakkan bila laki ada ..last week cuti umum awal muharram...EA balik pagi isnin tu secara suprise !!!!...yeayy suka makkk....bagi EA rilek jap...tido dulu...dia bangun je tido terus terjah..."bang, nak makan apam balik nipis dan Nasi Briyani JM"...EA sentap ok permintaan mentekedarah bini dia...katanya celik mata makan je.....eh biarlah kuasa mengidam ibu mengandung mana leh control..huhuhu eh iyer ker??? kan kan kan

Takpe EA tu mulut memang leh tahan..tak tahan memang menahan perasaan la...tapi aku dah biasa....EA camner pun dia sure tunaikan permintaan bini dia yang banyak songeh ni....eh dah bini kan..mestilah....tangguh dulu tengok Tentang Dhia..citer wajib tengok tu tetiap hari 7.00 malam....lepas habis solat Maghrib lak...lepas setel baru la misi mencari ke mengidaman tekak terlampau...kebetulan ada pasar malam isnin umah aku...kasi beli apam balik nipis punyee...bagi RM4 terusss...eh aku punya sorang..no kongsi..Ea siap sound makan habiskan semua..tak habisss siappp...amaran keras sang somi huuhuh..takutt...

Pastu berkejar pulak nak ke selayang mall ..kat situ ada Nasi Briyani JM...tapi malangnya buat aku...sampai je Nasi Briyani habis...yang ada Mee Bandung...tak nak laaa..tekak memang nak nasi briyani tu...gerammmm...EA suh cari kedai mamak lain berlambak Briyani...tak nak tak nak...tak sama...tetap mau JM gak...huhuhu nangessss..serius menangis dalam kete...teresak esak...ntah la bukan sengaja..tapi kuasa mengidam gini la jadinya...sebab benda nak makan tak dapat..agaknya kesian kot nengok aku nanges..EA pulun gak cari tempat Nasi Briyani sedap..janji dpt makan...aku tak nakkk..sbb nak JM..pastu kena sound tepek...makan je memana nasi briyani...jangan banyak pilih...errr tapi memang aku tak nak kedai lain selain JM....isk tak bahasa ke laki aku ni...at lasttt memang tak dapat gi satu kedai lain Nasi Briyani habisssss!!!!!!!!!...hoii apakah malang nyaaaa nasib nak makan tak dapat oi...sedehhhhhhhhhh


misi mencari apam balik nipis dapat....no problem...so beli terus RM4 hengget...

sedap sedap makan panas panas nipis lak tu..berkrup krapp...puas hati RM4 hengget dapat 8 keping...tak leh kongsi...now dah tak rasa pun nak...tak heran dah

Berkejar ke Selayang Mall - JM Bariani...apapun tak dapat...nasi habis !!!!!!!!!!!! frust giler menangis teresak esak....malang nasib ku

EA rekomen restoran ni lak...kat area Jalan Ipoh Sentul...tapi kedai mamak la...EA kata Briyani sini sedappp....dannnnnn malang lagi....nasi briyani juga habis...apakah haritu bukan nasi briyani untuk dimakan oleh aku

makan jangan tak makan...tekak melampau mengidam kan...EA sound ..kasi habis yer....huhuhuhu...semput werh.....lalalala...at last dapat makan apam balik nipis saja..makan kat Restoran Taqwa EA kelaparan....kesian cari bininya makanan kann..nasi briyani tak dapat....nangis la camner pun...memang takde rezeki...



TEKAK MENGIDAM NI BUKAN SEKADAR BUAT BUAT...KALAU TERASA NAK MAKAN TU..NAK TIME TU JUGAK...TAK DAPAT BOLEH NANGIS BEB...GITULAH YANG JADI PADA AKU....ESOKNYA TETIBA TAKDE LAK RASA NAK JM NASI BRIYANI TU...TAK  HERAN ....NTAH PAPE LA...SALAHKAN TEKAK MENGADA KE AKU YANG MENGADA??? HUHU





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

16 comments:

Liyana said...

hehe kdg2 sy pun mcm tu, tp hjg mgu je bila hasben ade, isnin - khamis xde pulak tekak mengada, hahaha :D

Kyra said...

besa la ibu mengandung ni....tapi i pon pernah rasa..hari ni nak makan kalu tak jumpa fine..tapi pulun juga sampai jumpa..kalu dah jumpa lega rasa...

Mrs. Lady's Stylo said...

Khas buat PENCINTA HANDBAGS!
Koleksi yg menarik & stylo serta tips2 berguna.

Kunjungi kami di http://mrsladysstylo.blogspot.com/

TQVM! :)

POSH76 said...

takper EA kena layan...nanti cian baby keluar meleleh jer...yang penting ko mengidam menda yang senang nak cari...jgn ngidam merapu meraban sudah

Deqna said...

seb baik gak lah ko tak mengidam yg bukan2.. cer ko nak makan sabun ke apa..mau pitam en. EA...hahaha

Mommy_Cha said...

kak aritu kan..time raya haji tasha mengidam makan sup ani utara. giler mencari merata tutup pulak kedai nye...lakiku siap guna gps dok carik kat area selayang tapi haprak takde...time tuh tasha balik umah mama kat Magna ville selayang tuh...yang hado JM Beriayani lah kat selayang mall but time tuh tekak takde selera mkn nasik beriani...tak jumpe sup ani tuh sampai teresak2 orang nangis..kuikuikuikui

aishah jamrek said...

memang macam tu kot..i dulu pun camtu masa pregnant..nak time tu jugak..tak dapat sure nangis..huhu

aTy _faRed~ said...

saye kalau mengidam selalu bende2 kecik jer..macam tengah2 malam nak makan sugus grape..sugus lain tak nak..hahaha...;p

hana said...

mmg ibu peknen ni kalau nak apa2 mesti time2 nak jugak..dulu masa peknen anak sulung akak duk sabah punya ngidam nak makan laksa phg.selagi tak dapat, mmg tak sng duduk.alih2 bila dah tahu ada org boleh buat, terus rasa nak mkn laksa tu hilang.sgt mengade2 rasa..

hana said...

mmg ibu peknen ni kalau nak apa2 mesti time2 nak jugak..dulu masa peknen anak sulung akak duk sabah punya ngidam nak makan laksa phg.selagi tak dapat, mmg tak sng duduk.alih2 bila dah tahu ada org boleh buat, terus rasa nak mkn laksa tu hilang.sgt mengade2 rasa..

safiyyah osman said...

ish sama la..pnah juga teringin nak mkn nasi ayam bakar skali kedai tutup..menangis terus..ahahahhaa...esk tue rsa relax ja....xteringin pulak..maybe sbb dh menangis kot..hihihihi

Ann Ishak said...

cuba sekali ko mengidam nak pelempang dari EA...mau tak EA tunaikan kihkihkihhhhh, lawak di malam hari

Pepel BoNda AmaNi said...

semalam aku lak nangis kat dedi amani..nak makan prosperity...hahahahah gedik kan...

Bitt (double IS) said...

sabauuuu naaa...tekak org mengandung memang cenggitu...tapi kalao tak mengandung ada gak terasa begitu cuma tak nanges kalo tak dapat..ehehehe emosi mengandung ni memang cenggitu sebab kurang oksigen sampai kepala...otak tak boleh fkir habis yg boleh sedihhh jek kalau tak dpt...hehehhee

NeenaAnuar said...

serious JM Briyani sedappp giler!!!

mamyharraz said...

teringin masa time ngandung mmg lain mcm sikit.jd encik suami mmg kena alert ;)

jm beriani mmg yamiiiii

Google