THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

16 December 2011

Pentingnya Stereng Kereta Di Keadaan Sekarang Ini

Lama tak bawak kete...tapi kena gak bawa bila time terdesak ....sebenarnya dah lama tak bawak since 3 bulan pregnant kena bleeding akibat cubaan bawa kete...pastu terus stop sampai la dah 8 bulan ni...aku suka la tak kena drive...leh buat taik mata....cik abg EA  hantar balik gi keje...rutin manja kena berantar berubah bila EA kena keje site Cyberjaya...uiihh jauh tuuu...tapi tetap berhantar jugakk kann cuma tang manja hilang bila ada hari checkup gynae...maklum la yer aku ni banyak follow up sana sini...checkup je dah kerap seminggu sekali oii...so suka atau tidak ....aku kena drive sendiri...ingat lagi ke tak aku ni bawa manual...haiyoo...tapi tak pe masih still berhantar lagi keje lagi kecuali waktu checkup saje...

Biasa bila checkup EA memang tak ikut....memula dulu rutinnya just hantar pickup bila habis waktu checkup...now dah boleh drive....aku drive sendiri....masing masing bawa kete la..senang kan...dia pun ada keje yang kena setel tak perlu la buang masa tunggu aku checkup.....setakat checkup KK aku leh gi sendiri...dekat sekangkang kera ngan umah emak aku....kesian dia menunggu tercongok..dia dah la banyak keje..checkup ONG HKL pun tak payah jugak...walaupun ada doktor check tapi bukan pakar gynae...doktor pun bertukar tukar...checkup yang sama jugak so tak payah...yang aku suka kalau dia ikut adalah Pakar Gynae MFM HKL....sini specialist..ada details scan..boleh tengok development baby...dan pemantauan nasihat dari pakar gynae...maknanya wajib ikut...

Lagi satu dah berdrive semula dapat pulak pegang stereng memang panjang langkah aku kan...nak kehulu kehilir...kemain....lagi pulak ke soping mall...tau je la kan bawa orang laki ni....penat keje takde makna la nak ngajak kuar ..takpe aku takde hal...yang penting now aku dah dapat kete aku semula setelah bermacam dugaan di lalui.....dan akhirnya dah boleh drive...selagi perut tak cecah stereng lagi bermakna masih boleh drive huhuhu...agak kalau perut dah tak lepas stereng tu memang tak dapek la...kena la susah kan EA jugak..huhuhu....



Selagi perut masih steady lagi  8 bulan ni leh laberstereng kete lagi...agak dah cecah perut ke stereng nak pusing pun takleh...memang tak drive la...huhuhu...yang penting drive manual still tak lupa key....lupa habis la aku...ada chance minta kete baru auto ni..hihihi





KETE SENDIRI JUGAK TETAP TERBAEKK  BIARLAH KETE KATEGORI LAPOK TAPI KEPUASANNYA PEHHH SENDIRI FEEL LA...YANG PENTING HABIS BAYOR SUDAHHHH....JADI ASET SENDIRI BUKAN HUTANG









Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

16 comments:

aTy _faRed~ said...

saye pon sejak bleeding mase 2nd month pregnan aritu..dah tak pernah drive sendiri..gi balik keje atau nak kemane2 asben yang drive..even sekarang rase dah ok nak drive sendiri gi KK tapi asben tetap tak kasi jugak..macamane bertekak sekalipon..keputusan tetap satu..takley drive sendiri...rimas gak sikit..sebab sebelum ni dah biase berdikari..tetibe ade orang nak control..nak bawak kereta sendiri beli dan bayar pon tak dapat..!! gggrrrrr...

Delicious-Cuppies said...

aku pun drive sendiri pi keje masa pregnant 7 tahun yg lepas... hahah... manual la jugak... ada masa tu berulang pulak melaka segamat... perghhh... akhirnya, 7++ tue doc bg aku mc dok umah sbb baby bertingung dlm perut tak pusing... jalan sikit je aku pitam... huhu... take care yer bebeh!

ratusiput said...

ehehe..dah mencecah peyot...pepel dah beranak.pasni tunggu turn ko...nida...plak... :)

Kella said...

nampak o perut kamu mimy..... =)
ada beby tu..
hehe.. dah beca dah dia..

mekchu said...

tarik lah napas... agak2 bleh kempis sikit tak? hahahaha...

aku dulu hari nak banak pagi tu masih bawak keta lagi.. ate katanya dapat anak pandai membawa diri :)

wahida said...

cutenya perut....

Bitt (double IS) said...

memang ada kereta panjang langkah...ehehehhee perghh dapat pulak time gandung banyak pulak warehouse sale...akekekkekekeke haeven...tapi mungkin mood tak mau bawa time baby dah keluarr sehingga baby pandai dok diam2...akekekkeke

Nadine said...

Hehehe, teringat masa I preggy kan d twins. 8 bulan dah tak bleh drive dah you. Perut dah kedepan sgt, bila kebelakangkan seat plak, kaki tak sampai pedal. Hehehe :D

hana said...

cutenya perut dia..chaiyok la mimy, redah je ye sementara boleh ni..

Qhaifa Nur said...

nasib baik muat lagi...berhati2 memandu

comellah perut dia..

Cho Zila said...

drive sendiri memang best sesangat kalau nak pegi tempat yang hubby tak suka pegi esp shopping mall.. tapi kalau nak jalan2 saja2 yang lain best der driver leh buat taik mata.. tau takperkan... cutejre gambar.. camner amek yerk...

POSH76 said...

tp kalau nak deakt hari bahaya gak....apa2 pun ko kena ati2 tau...kalau rasa dah tak leh pass balik pada EA....

CidaZam said...

heheh cute je peyot ko... nasib baik baby boy eh... org kata baby gurl lagi la ko sedih nak tengok badan sendiri... sob sob (kenang nasib sendiri) dah macam bawak buah tembikai ko tahu... lebar ke tepi je aku dulu.

Ann Ishak said...

ohhhh kereta itu pun banyak berjasa kepada ku jugak...pergi vacation bersama2, masihkah mung ingat

Softtouch [Hanim] said...

apa2 pun hati2 tau...sy pun ms peknen drive sndiri kete sbb masa bkerja n tmpat keje xsama...

sy esk bsalin ari ni masih drive lg tp sbb tmpat keje ngan umah dkt je tu lah gagah jgk bwk kete. Alhamdulillah xde yg xelok berlaku..

betul kete sndiri jgk yg best..sama jgk sy wpun kete sy ekcik kete tu jgk yg sedap bwk..dah abis byr juga...

Eri-chan said...

huhu aku keta lagi 5 tahun setengah la baru habis bayo...adoi hati2 nok bila next time drive

Google