THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

23 December 2011

Mak, Kakak, Adik Sakan Menyerbu Jcard Taman Maluri...

Seperti yang di kepoh kepoh kan kat FB...semalam jugak adalah hari aku menyerbu Jcard..dah kebetulan cuti kan...dalam otak pun plan baik nak serbu Jcard Taman Maluri...aku pegi hari ke 2 sale nya...siap racun cucuk   adik aku Ekin cuti jugakkk...lalallaa...sebab nya aku malas nak drive boleh gitu...dia ada senang sikit...suka bodek bodek sikit ...leh belanja...hahahah...yer dia termakan cakap hasutan akak dia ni...diapun cuti daaaa....aku suh angkut aku kat Hospital then terus kita ke Jusco Taman Maluri...together sekali ngan emak aku....mesti kena bawak jugak...cuma Dira je tak ikut..semalam kan PMR..nak amik result..hmm result dia biasa biasa aje...takpe cuba lagi SPM nanti...

So semalam kami 3 beranak...emak, kakak, adik ke Taman Maluri semata nak habiskan duit ke Jcard...suka bebenor la Jcard Day ni aku target nak collect point je...point besar point besar....masa nak ke Taman Maluri boleh pulak tersesat...hahaha padahal dah banyak kali pegi...excited galak sangat kot....nasib baik ada GPS...akhirnya jumpa setelah berpusing 10 kali tempat yang sama...kul 12 baru sampai..risau cuak parking takde ni.....beratur panjang nak masuk yer...rezeki agak baik nak je parking pusing tingkat..nah ko ada orang keluar...amin...tak payah sesak nak tunggu orang...i like...so misi menghabiskan duit anak beranak ni pun bermula yippie....

Memula masuk harus la galak pegi bahagian Baby...hahaha apa saja la ko nak beli lagi ni..bukan dah cukup ke?? yer bagi aku dah cukup tapi bawa Emak...lalalala kali ni tok mak nya nak belanja cucu baru ...yeayyyyyy ni yang seronok bawa tok mak...dapat la tambah sikit sikit....menumpang tuah...terima kasih tok mak...nanti belanja la barang besar pulak...yang sakan soping adalah Ekin...dia semalam jadi shopaholic ...mentang la kurus kan...size baju harus la berlambak...dia pun borong la...head to toe okeh..kasut aje dah 3 pasang...baju aje dah 6 pasang...bra sepender 4 pasang...pastu beli langsir, comforter..hamboiii...aku juga yang tak baper nak beli....mood dah prepare ke arah bersalin...no mood...yang penting point besar jadi hak milik aku la....best best....dan aku bernasib baik jugak Ekin belanja Uniform mengandung...yeay yeayy....tengkiu sis...tak sabar nak pakai laaa :))....


Semalam jugak hari menyerbu Jcard Taman Maluri..2 hari tapi aku pegi hari last je...

Emak kesayangan dan anak kesayangan nya yang besar giler dari dia....hahahaha....bodyguard ni

Terus tuju bahagian baby...sebab tok mak nak belanja...yeayyyyy,..baby terus menendang sukee

Hah amik mood baju longgokan bahangian kanak kanak...70% beb...ni baju besor sikit la dah 2-3 tahun..

Tok Mak pilih masuk bakul dan tukang pembayor...hehehe...tengkui tok mak...nanti belanja barang besar lak yerrr

Troli penuh...kebanyakkannya adalah barang kepunyaan si Ekin...ini lah buat point besar bertambah ni...sukeeee

heppp no camera emak cakap...hahaha...tunggu turn nak masuk lif...orang super ramai gak...apa lagi nak borong tu

Ekin si pemborong terbesar dan Emak...kami berebut emak semalam...memasing suh emak minta teman memilih jugakk...terpekik panggil emak sini...eh emak sini...hahaha...tu belum dira ada sama berebut

serius giler dah pancit tak tahan...jom la balik...jangan nak berkampung kat Jusco oii...time ni dah kul 9 malam hokeh....giler tak soping 3 beranak...Ekin yang salah sangat cerewet

Wahh hebat laaaaaa dah sampai umah menayang harta benda la...barang ini Ekin yang punyaaaaaaa....

Tengkiu tok mak...barang baby yang tok mak belanja....tambah la sikit sikit....eh Johnson Purple tu wangi eh...bagus la taste tok mak ni

Point besar point besar....kemain semalam pulun dapat la 8 keping...campur sekali redeem kad kan..so dah ada RM80..kasi kumpul lagi


JCAR NI MEMANG BERBALOI BALOI LA.....WALAU KEPENATAN TAK HENGAT SEMALAM...NGAN SAKIT PINGGANG , SAKIT TONGKENG VONTOT....SOPING NYA PASAL....REDAH JEKKKKKKKK...PADAN MUKA JALAN PUN TERKANGKANG SUDAH...HAHAHA





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

17 comments:

Mymie Sein said...

kadang2 bila shoping ni penat sakit semua hilang...lepas settle soping tu naru terasa kesengalan, kelenguhan tu...padan dekat muka sendiri kan..hehehe..orang pompun shoping memang no 1..

Mommy_Cha said...

bab soping tuh best bace tapi paling best bab jln terkangkang tuh part paling terbest! hahahah!

Bitt (double IS) said...

perghhhh sakannn.hehehe a;a mimy color purple bedtime tu best..urut baby pakai lotion tu nanti lepas mandi..senang dia tidur tapi kalo powder kite suka lagi yg coloe pink blossom tu.. hehehe

aTy _faRed~ said...

time jcard aku suker beli comforter jename elok2 dan murah..!! aku pon kalau jalan shopping lebih sikit muler ar tulang montot aku pon sakit..jalan pon tak betul gak..huhu

suriadzul said...

waaahhhhhhh!!!terbaik kak mimi...mmg jimat sgt soping ms ni...p kita pon xlarat nk...time nk membayo tue..omakkaiii...kemain pjg nk berator...suke la tue, mak tok banje soping!!!!tambah lg brg bb...

Ann Ishak said...

semua dah ada..apa yang mummy ann nak bagi nih?!!!

Liyana said...

whoaa byk nye soping... dh lame x soping... sobb..sobb

Kella said...

hamboi.. ko kan.. dari dulu kan.. suka dengan jcard day nih! heheh.. tegar nih! dah sarat sarat pun mahujuga.. hehe...
ok la mak pun join... murah rezeki beby kan..

take care ya mimy.

eLLy said...

wah sakan mengumpul cash vchr :p
cepat lah bonus tak sabar nak shoooopingggg ...


In conjunction of my 4th Blog anniversary … Nak RM40?

Nadine said...

Makin berseri i tgk u mimy..seri baby! comel sgt ibu mengandung ni :)

wahida said...

mak datuk...byk giler hasil shopping korang...

jonhson pepel tu bau lavender ke nok?

mamyharraz said...

hadoiii tgk hasil shopping mimy kejelasan tauuuu hehe

banyak tuuu mmg untung cucu pertama ni tau sbb banyak dpt sponser ;)

POSH76 said...

time JCard ni mmg berbaloi nak soping...rezeki baby ni beb

Softtouch [Hanim] said...

Perghhhhh semua jcard sale awk pgi mimy....bestnya.....byk plak tu memborong...jeles!!

Eri-chan said...

byknya shopping. banyaknya kupon....

mrs_nazir (Maz) said...

tabahnya g jacard day...pnah gak dlu masa sarat menabahkan diri p jcard day..malam tu habis lenguh2..hahaha, en somi la jadi mangsa...kui3

ratusiput said...

paling suke bli baju anak2 time jcard ni.slalu bli stok simpan utk raya :)

Google