THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

05 December 2011

Dress Pelangi Uniform Pertama Preggy

Sepanjang pregnant belum lagi pakai dress labuh...dulu sebelum pregnant berangan nak beruniform pregnant...teringin ringin....tengok mom to be pakai...aduhai cumellll...ada yang 4 bulan dah rasmi uniform...aku je 4 bulan perut still maintain...menginjak ke 7 bulan baru la nampak besor sikit...perut aku memang kecik sebab tebal banyak lelemak tu pasal tak nampak...tapi baby membesar dengan cukup size nya kat dalam perut mama dia...dalam luas...bila scan nampak dia kuak lentang renang berirama..

Aku bukan nak citer pasal progress baby..belum ada checkup terbaru pun...ni nak citer pasal baju uniform preggy mum...aku tak ada pun uniform preggy ni...teringin nak beli masuk butik Maternity kos harganya ...uihh mak aiii mahal bebenor...lupakan la hasrat tu...walau teringin..sebab pakai nya time pregnant je la..tapi mahal giler...lagipun since tummy tak besor sangat...selagi leh pakai baju dalam almari tu pakai ajeee la...cuma tang baju kurung surrender...muat lagi tapi nak kancing kain terus jadi senteng macam ke sawah

Masa aku gi FullHouse ngan the sibling...aku buntu nak pakai baju apa...nak pakai seluar baju yang sama ke opis la gamaknya...tak mo la...asik ulang tayang itu la baju nya...sesekali nak tukar baju lain kann...adik aku suggest suh berdress labuh ....suh pakai dress pelangi kesukaan..tu pun asik ulang tayang je...hahaha..itupun lama punya dress tahun 2008 ko....lama sungguh..time tu beli harga murah je dalam RM50 kot camtu...beli pun kat Uptown danau kota...now nak cari kem salam la ...dah takde dah patern pelangi gini..nyesalll lak dulu tak beli banyak...nah now skrang berguna di masa depan...satu nya dress pelangi ni lah ko duk hadap pakai...:))...


uniform pertama satu satu nya yang ada pun as mom to be telah ku pakai @ 7 bulan pregnant....adik adik suh akaknya pakai...so akak nya pakai la...kalau tak seluar ajeee pakainya...eh pasal pa aku nampak macam gemuk pendek je ni...

tak dinafikan pakai dress adalah sangatttt selesa....dan senang nak bergerak kesana kemari.....patutla ramai preggy mum beruniform kannnn....

jalan jalan membawa baby inside....dengan berdress mama selesa anak pun selesa di dalam berenang...eh macam iklan pampers pulakkk.....




DRESS INI TELAH DICOP SIRIM OLEH LAKI KU EA...KENA TANYA WEHH KANG KENA KOMPLEN BERTUBI TELINGA..ADEHHH





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

19 comments:

-oP_ida- said...

serius chantik lah kamu kakak....

aah kak, nida la ni asyik memutar pakai jubah...memang rs selesa ya sangattttt..... senang baby nak kick dlm perot...heheheh

xLama dh kak, nak pakai uniform ni..tinggai beberapa puluh hari ja lagi...wahh nebes

amal said...

akak comey! hehe.. pakai baju kalerful macam ni nampak ceria. berseri2 hihi..

saya pon takde baju maternity. nak beli tak mampu. mahal tak hengat. cuma sekali je beli skirt maternity. itu pun rege dah puluh2. aiya napela mahal sangat brg for preggy mummy nih...

NanieZara said...

cantek sngat k.mimi pkai dress....nnti klu peknen lagi nak try pkai dress plak lah.

Natasha Farina Arifin said...

ha..dress pelangi nih awesome! kaler nya lawo...naik seri dan boleh terbuntang mata i memandang sebab i takde dress cenggini *dengki* hihihihihi!

Deqna said...

serius.. dress pelangi memang sesuai ngan ko... walaupun bukan baju maternity tapi nampak cam selesa jer..

POSH76 said...

ni yg untung pakai dress...badan turun ke naik menten boleh pakai....mmg masa tu dress ni pofularkan...cuma aku jer takde

Riri Yoorin said...

sungguh chumel kak mimy nie :P

Liyana said...

comel nye kak mimy beruniform preggy,x sbr nk pakai jgk. ehe

aTy _faRed~ said...

tengok orang dah pakai baju pegnen..memang jeles..!! nak pakai sangat..tapi langsung jadi comot..sebab besar..perut ai kecik jer lagi walaupon dah 5 bulan...jadi biler pakai baju pegnan..tak sesuai..*sigh

Nadine said...

comel mcm lollypop! hihi...
I baru beli dress pelangi, tp short dress. hihi :)

Cahaya Puteri said...

cantik + comel..;)

mamyharraz said...

serius awk nampak cantik dlm dress ni.sesuai sgt.patutlah EA approve ;) sbb mmg lawa.

ReYNa said...

cantik pakai dress ni!sesuaiss utk preggy juga:)

Ann Ishak said...

boleh simpan ulang tayang pakai selepas bersalin nanti

MaRyD said...

aku lak nk g cotton on nk rembat dress.selesa kan..

noradzlina.kamdani said...

cute la...

Pepel BoNda AmaNi said...

cantik nok...ai likkee....

Bitt (double IS) said...

cantekk ok jarang ada dress labuh y berharga cenggitu....tu pasal kite dulu banyak dress senteng sampai lutut tu pon mengeribak mahal...

NeenaAnuar said...

aku sukerr giler biler org preggy pakai dress sweet camgini.. cantekkk sangat2.. I loikkee!!

Google