THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

30 December 2011

Peh Rekod MC Sepanjang Tahun 2011

MC atau dikenali dengan nama Medical Certificate...ala lagi senang  Sijil Cuti Sakit.....tapi MC lagi femes kannnnnnn....sepanjang aku bekerja selama 10 tahun....memang jarang la guna MC...kecuali kalau betul betul sakit....kadang sakit period period pain pun aku belasah MC.....MC rehat rumah tapi aku ke lain...opsss....hehehe...dah kata entittlement kan....rugi la pulak ..kengkonon baik la tak nak amik MC langsung...puii ....ala berapa kerat je la kalau amik dalam setahun...tak de maknanya nak habis kan...nampak sangat la kaki MC ...huii effect prestasi KPI...takuttttt

Pecah rekod untuk julung kali nya 10 tahun bekerja tahun 2011 ni..MC adalah memang fully utilized...fuhhhh..rekod rekod...MC yang diberi 14 hari memang betul betul digunakan...hehehe...nasib ada balance 1 hari...itupun ikut hati nak MC je...tapi malas la pulak nak amik....opis hujung tahun pun best je datang keje....orang tak ramai...pegi keje ala lenggang kangkung la...kalau bukak rekod file MC memang penuh la MC aku hahahaha...ada aku kesah...tu pasal la memang guna berhabisan...since tengah pregnant ni...orang tak leh nak argue...yes bebeh EXTRA CARE..i likeeeee....inilah kelebihan ibu mengandung...asal checkup je minta MC di layan..ngeh ngeh....NO ARGUMENT bebeh

Bukan senang nak MC tanpa sebab kan...kecuali pegi klinik tipu la...bayar seploh hengget leh dapat MC....aku tau kat ner.?? jeng jeng...tapi sini jangan memain ada panel...MC pun kena dari panel...jangan harap nak menipu kannn...pegi klinik meragukan konpom ada tindakan tatatertib so jangan la memandai yer buat di company besar....MC rekod aku pun kebanyakan dari Kerajaan dan Klinik Panel tetap tak berubah itu aje la aku pegi...malas nak pegi tempat lain...pegi klinik panel yang sama doktor dah kenal so tak minta MC pun dia bagi...lalalala....dah MC 14 hari je kan...kalau lebih mau aku habiskan asik MC aje..selain dari 14 hari MC...aku banyak amik Time Slip untuk tahun ni...banyakkkkk....ahh tak kisah la...apa apa hal pun tahun ni MC dah guna sehabis pulun...time slip pun banyak...orang tak argue pun...huwaaa tahun depan memang tak la kan nak dapat peluang gini...
 

dalam sistem dah tertera sepanjang tahun 14 hari MC...balance 1 je...kalau la boleh carry forward kan....ahhh mengarut aje...memang berhabisan guna ni

Selak belek fail MC ...nah ko MC sepanjang tahun yang telah di gunakan...most MC aku dari Kerajaan dan Klinik Panel ...mana lagi kalau tak feberet Klinik Famili...yeahhhhhhh terbaik...kalau tak kerana pregnant memang payah la nak MC berlambak gini...

Ni pulak Time Slip sepanjang tahun...asik ulang alik checkup pregnancy kan...uihh tak sangka...banyak rupanya time slip aku....semua dari HKL...kenangan jugak ni.....betapa kerapnya follow up aku masa pregnant...huhuhu rinduuuuu la nanti tahun depan nak dapat gini


TAHUN DEPAN 2012 TAK MUNGKIN SENANG BER-MC SEMUDAH 2011 KANNN....MC 2011 NI SEBAHAGIAN KENANGAN PREGNANT GAK NI...HIHI





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

7 comments:

aTy _faRed~ said...

mc aku pon habes..tapi cuti tahun aku tak habes lagi..ade 3 hari..nak habeskan pon dah tak sempat..huhu

mia-ina said...

pergh rekod betul kak mimy...just nak tanya..klu pegi cek up klinik kerajaan..leh dpt MC ka...ada kwn yg preggy kata

'doktor x galakkan nk bg..dia bg time slip je,"

hm...

ps: hehe..jgn lupe save my new blog ye..x nak hilang kwn dgn akak..huhu

http://adin-mia.blogspot.com/

Bitt (double IS) said...

perghhhh lama dah tak MC nehh...heehhehe kalau doc nak kasi pon tak tahu boleh approve ke tidak...boleh bebas ke tidak dengan kerja dibuat nehh...alangkah bahagia ok dapat MC dapat berehat...yup, mimy masa ni la kenangan yg tak dapat dilupakan...

NanieZara said...

daku tahu dimana klinik beli MC 10 hengget itu...nun disana...hehehhe

Ann Ishak said...

aku baru guna 3 hari je MC tahun ini...tahun depan tak tau lagi banyak mana nak guna pulak

ratusiput said...

tahun dpn kalau ade anak mmg susah nk MC tp kerap kena emergency leave :)

Eri-chan said...

aku mc belen banyak tahun 2011. haha macamla boleh carry fwd

Google