THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

20 December 2011

Tidak Menangis Lagi Kerana Doyan :)))

Awal pregnant aku lah orang paling sedih tak dapat makan doyan...yer ingat lagi masa tu sebelum puasa...http://nurmimy.blogspot.com/2011/07/musim-durian-buat-aku-meroyan-la.html...kepingin giler weh nak makan doyan...tak dapekk :((..serius frust...bertabah hati...aku memang hantu doyan...dapat makan berbiji biji doyan leh belasah..selamba...time pregnant je...semua dah duk kata JANGAN!!!!!..memang pendam la tak makan....takpe tunggu lepas pantang kekdahnya...huhuhu...doyan ni dikatakan panas so tak sesuai ngan ibu mengandung...yer nasib baik tak makan masa awal pregnancy...tak makan pun kena bleeding gak kan...

Musim doyan tiba lagi sekarang ni...sana sini doyan jual berlambak lambak....hati teringin rasa nak...kot kot boleh la makan kan..memula tu tahan tekak..tanya advise dah sesuai makan ke belum ni?? ramai kata boleh tp jangan banyak seulas dua pun bereh...hmm boleh ke aku makan seulas dua motip?? kang jadi sebijik dua bijik lakkk..takpe lah aku pendam ...kang terlajak payah...aku ni makan satu benda kesukaan berghantu...kononla bertabah...tak leh kontrol la...cakap ngan emak nak doyan sikit...emak kan pantang la dengar anak manja gedik minta ni...kebetulan gi pasar malam sesama kan...so mak beli 3 biji RM10..takde nya nak musang king..D24..sudehhhhhhhh kang aku yang melahap hover..beli murah buat syarat tekak ibu mengandung semata lepas kempunan...itu tujuan asal yer...yeayy dah tak nangis lagi keranamu DURIAN 


beli 3 biji doyan RM10 sudehh....buat syarat je ni

EA kena bukak kan doyan..psttt pecah rahsia EA kureng makan doyan...iskkkk rugi la dia ni

hover nak doyan terus muka tak menangis..kalau tak sengal aje...bang buka cepatttttttt

kasi bukak makan reramai....aku kena catu 2 ulas je...eh mana boleh tak adill

belum sempat buka ngap seulas dulu lepas kempunan...lama wooo tak makan doyan ..

Apa rasa doyan skrang eh..masin ke masam ke...maklum la jakun ..lama tak pekena kann

melampau tak catuan doyan ibu mengandung...ada ke 3 ulas jekkkk dapat??

pehhh masuk mulut..rasanyaaaaaaaaa aummmm..manis ranum lazat berkrim..oh doyannnnn napa la ko sedap

kegembiraan hati terserlah kerana doyan..dengan umah bersepah..hahahaha...abaikan semua dah galak berdoyan

lepas makan kena minum dalam kulit doyan kosong...muka aku macam kena paksa je...hmm haaah memang pun terpaksa rela

Hirup jangan tak hiruppp....buat penawar kata emak aku takut panas badan..ko tu mengandung ...

hanya 3 ulas...percayalahhhhhh...takpe catu pun catu la...tengok ar lepas bersalin aku pulun habissan ..10 biji pun takde hal



LEPAS KEMPUNAN DURIAN DOYAN ...ADA LAGI AKU NAK AIR KELAPA MUDA...EH DAH BOLEH MINUM KE HAH 8 BULAN NI...





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

13 comments:

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

dapnye durian.baby ngidam ea.hehehe~

POSH76 said...

ko jgn makan bnyk sgt...berkipas baby dalam tu...sedapnya doyan

ratusiput said...

takpe walau 3 ulas janji ko dpt ilang kempunan.nanti pas baby kuo abis pantang sume 30 ulas pun takpe :)

SURIA AMANDA said...

akhirnya..moga anak tu air liur x meleleh pas ni

Liyana said...

akk ni mcm hasben sy la, hantu doyan, hihi
sy pregnant ke tak pregnant ke, same je, plg byk pun boleh mkn 2 ulas je, wakaka

InaAchik said...

bila teringin ni bkn nk mkn byk pon... dpt sulas dua jadi la kan...

Qhaifa Nur said...

rasalah cikit jangan kempunan sudah, sian kat anak nanti leleh air liurnya...1 ulas cukup buat saya banyak tak berani..masa ngandung dululah..

Bitt (double IS) said...

perghhhhhhhh doyannn...slurrrppp...tapi tak buleh makannnn sob sob sob..betul naaa 3 ulas jek bukan 3 bijikkk kannnn akekekekee nanti lepas bersalin kena tunggu habis pantang tau...yup, mimy minum air kelapa dah skang nehhh...tapi jangan kasi air gula tauuukkk nanti kena tambahan air gula dalam spital...

Mommy_Cha said...

perghh..akak layan bebenor tuh...ai takut nak mkn yu..takut panas....peluh kuar sebaldi celah ketiak hihihihihi...

kayrul-shah said...

ciannya takpe lepas bersalin balas dendam..kayrul masa awal pregnant teringin nak makan durian, terus bantal berbiji2..mujur la takde apa2...sekarang tengah dalam pantang teringin sangat nak makan durian tapi terpaksa pendam dulu..tinggal lagi seminggu nak abis pantang..kena terus bersabar untuk durian

amal said...

huu nasibla saya bukan hantu doyan. kat sabah ni mahal. sekilo pun dah berbelas2 ringgit...

yg kelapa muda tu dah hujung pregnancy bleh dah kot sebab time ni la sesuai. untuk bersihkan baby bila keluar nanti. saya 6 bulan pun dah minum ahaha *buat2 berani* tapi alhamdulillah takde pape...

Ann Ishak said...

air kelapa muda bagus minum masa dah nak bersalin ni...baby keluar bersih je nanti.

Eri-chan said...

sian ko mimy...musang king tadi nampak jual kat tepi ampg point 2 biji RM10. tapi kecik2 ajer...kawan aku yg beria2 citer tapi aku takdela nak kejor..

Google