THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

09 December 2011

Rutin Weekend Ku Kembali Semula....Arghh Benci Lipat Kain

Weekend datang lagi ..macam biasa aktiviti rutin pun bermula..apa yang rutin tu ?? mendobi, mengemas, melipat...adehh perkara aku malas sikit nak buat....hahahaha hamek kaww..sekarang dah kawen kan...apa ingat kawen nak tiket tittle ke...haluuu dulu masa single mengada leh la lepas tangan bagi alasan penat keje...nasib ada emak kesayangan aku tu la yang duk tolong buat keje rutin....itu dulu la...even masih duk umah emak pun..dah takleh mengada...

Sekarang berani ko nak cakap malas ngan sang somi.? walaupun basuhan baju untuk seminggu ..kuang kuang...alasan aku pregnant...lalalala...tengok lepas bersalin...memang tak relevan dah.....jgn memain EA tu dia kalau komplen spotcheck berapi pedasssssss....sedas kena serik...EA cerewet bab baju...dia main panahan mata je...aku dah paham..okeh okeh segera laju aku gigih buat keje rutin...EA jenis sabun pencuci pun teliti oii...bab lipat baju pun sama nak sama rata cantik je...ewahh apa goyang kaki la EA ni...oh takde makna...EA nya rutin masak yang sedap untuk bini mantop dia ni...lalala...laki mak pandai masak uolls...mak sukeeee

Weekend pun masa untuk keluar..tapi hari Ahad je la...tapi dah malas la pulak..baik golek depan tv ...walau hati memberontak nak keluar kan.....pastu nak bersiap lagi..serba serbi malas...Sabtu payah EA keje lak...kadang petang ada game bola kena temankan...bila keluar tu satu hal la...baju mendobi dah jadi segunung intan untuk dilipat...adeh tu pasal bertangguh tangguh ..ahh masuk je dalam bakul...sok lusa buat...takde makna...pentipu jekk..

Motip jangan la bertangguh konpom jadi segunung intan...mana tak segunung intan nya kala 2 minggu je baju baru berlipat..kuang kuang...bocor rahsia.....aku tengok tak sanggup...nyampahhh..eh ni belum baju kecik kecik si baby nanti...lalala....yer aku mengaku ni...aku adalah benci lipat kain walau dalam keadaan terpaksa rela...relakan je la diri..sapa nak buat wehh keje ni selain itulah nama nya ISTERI...



baju segunung intan minggu lepas aku dah berjaya aku lipat....erkk datang balik minggu ni ..segunung intan lagi la....




DAH JANGAN MENGELUH DAPAT PAHALA BERGANDA...HEPI WEEKEND UOLLS...


P/S :OH ADA PLAN BAEKK NYA TRICK OMBAK RINDU MINGGU NI..MENJADI ATAU TIDAK...TUNGGGUUU...






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

11 comments:

ratusiput said...

ahaha aku pun sama.ikut mood nk lipat kain.basuh rajin.nk lipat mak ai...psstt smoga dating mengejut ko menjadi.ehehe.

FieZaLieSa said...

sy pun same malas nk lipat bj..basuh hari2 x pe..nk lipat 2, tggu time rajin je..eppy wiken..=)

PUAN SUE said...

alohhh..su pya baju pun dah bergunung..xlarat nak duduk lelama lipat kain..hehe...lenguhh..hehe

mamyharraz said...

mmg malas lipas mahuk lipat baju samalh kita..sbb tu rmh sy banyak hanger..selagi boleh sangkut..sangkut sampai rebeh :")

ehh sy lg teruk tau jemur baju pun tak suka sb malas nak fikir space utk jemur baju bajan tu semua...

pokoknya semua malaslah..tp jalan-jalan cukup suka :) tihehehe

Eri-chan said...

aku pun suka tangguh sampai 3x basuh baru nak lipat. memang banyaklaaa

Ann Ishak said...

stail aku pulak...setiap hari aku cuma lipat 5 helai je hihihihi, memang tk pernah kosongnya bakul baju bersih lalalala

POSH76 said...

samala paling benci lipat kain & ironing.....

norosmawati mat noor(waty,rose) said...

huhuhu mimy waty br lepas seksa lipat kain td hua...hua....tp malas pulok nk susun nie ...eiii knp x der ,esin lipat bj yer...

abah khalisha said...

hehehehe..biasalah tu week day tk sempat sbb keje kan

Thanks Yuyu Zulaikha Sebab Sudi Makan Bersama

Softtouch [Hanim] said...

sy pun sama xsuka lipat kain.....benci!

Pepel BoNda AmaNi said...

aku skrang lagi stress nok..anak dara aku tue..aku lipat dia g angkut...aku lipat dia angkut...arrgghhhhhh sentap bonda ko amani...

Google