THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

20 December 2011

Fenomena Ustaz Azhar Idris Sampai Ke Menara TM :))..Wowwww

Sapa tak kenal Ustaz Azhar Idris...rugi kalau tak kenal dia...dia la ustaz yang telah mencetuskan fenomena nya tersendiri...setiap ceramah dia sure dapat sambutan hangat...sapa ada FB sure like pages dia...fenomena UAI semakin menjadik jadik...Alhamdulillah satu perkembangan positif...tarikan kita untuk mendalami ilmu agama di dunia akhir zaman penuh mencabar ni...aku sendiri pun banyak kekhilafan dalam dunia seharian....

Apa yang menarik ...sambutan ceramah dari UAI adalah sangat sangat mengalakkan...orang ramai dah awal serbu seawal kul 12 tengahari...macam biasa la sambutan dia kat masjid masjid luar ...sama je...kat opis aku Menara TM pun sama...sah memang fenomena...rasa seronok sangat...tengok orang berpusu pusu...kerusi pun tak cukup sampai bentang tikar dalam dewan..itupun sapa lambat jawab nya duk luar la...tak dapat masuk...dengar dari luar je...

Kenapa dia dapat sambutan?? pada pendapat aku..penyampaian UAI ni bersahaja dan dia adalah seorang yang kelakar dan menambat hati pendengar......so far aku pernah dengar ceramah dia ngan Encik Awak kat Masjid UIA....Encik Awak opcos la suka...Ustaz senegeri ganu kite kan...siap beli koleksi CD ceramah UAI..dalam kete kalau pasang konpom terbahak bahak dengar...apa yang kita musykil terjawab ...takde keraguan...contoh macam semalam topiknya takde yang specific cuma "Tanya lah Ustaz"..yer segala soalan dia jawab sampai tak sedar dah habis masa...itupun orang tak berganjak lagi...ada kata sampai kul 5 ptg pun tak pe...tengokk penangan UAI ni...dasat tak??? UAI kata nak datang lagi...yeayyy....di sini aku nak ucapkan tahniah dan syabas kepujian pada majikan aku opcos la TM sebab bawa UAI datang bagi ceramah terbuka pada pekerja ...


Email yang di keluarkan pada staff ...haruslah peluang yang tak leh dilepaskan....wajibbbb

Get ready bertudung nak dengar ceramah ...Insya Allah..doakan aku jugak satu hari :))

Eh tengok muka sendiri bertudung gini rasa insaf selubung diri dah ke 3 series...Insya Allah doakan lagi terbuka hati aku amin...

Seawal jam 12.00 tengahari dah penuh ...errkkk ...ingatkan awal lagi...kerusi sudah penuhhh...duduk bersila je la yang lambat tu..

tak muat sila duduk bawah bersila yer....penuh...kasi rapat kan saf semuaaaaa..ramai lagi nak masuk belakang  tu

Aku dan Ika bersila saja...nasib dapat bersila agak depan jugak....sampai kebas la kaki aku...tapi UAI nya pasal ..tak de hal

Ustaz Azhar Idrus dah ready sampaikan ceramah agama ...sangat seronok dengan penyampaian nya dialek Tganu kite yang pekat sokmo...aku paham la sket dah laki aku ganu kan..ayat dia sebut sebutir macam EA cakap...

 ada skrin besar macam tengok bola di paparkan..baru puas hati semua dapat tengok dan dengar dengan clear ceramah UAI...tanya ustaz banyak persoalan mengenai suami isteri,dan kehidupan seharian hidup kita yang kadang kala kemusykilan

alaaaa kejap je dah habis waktu..kul 2.00 pm..itupun ada tambah sikit 15 minit...UAI nak beredar dah...soalan tanyalah ustaz adalah sangat banyak belum berjawab..UAI kata lain Insya Allah dia datang Menara TM lagi....

 Tengok betapa ramai nya orang datang dengar ceramah...ini memang fenomena di Menara TM tau...paling tak sangka kaum lelaki adalah ramai hokeh selalu diorang la paling kurang..:))..syabas
  

BOLEH LIKE FACEBOOK PAGES USTAZ AZHAR IDRUS  DAN TANYA JE APA SOALAN...INSYA ALLAH ADA JAWAPAN SEGALA YANG MUSYKIL...






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

12 comments:

Liyana said...

best kan... mmg fenomena ustaz ni.. x ngntuk lgsung, cuma agk rimas sbb ramai sgt org, berhimpit2 jugak kitorang yg duduk kt kusi..huhu

Mommy_Cha said...

amboih lawa dia pakai tudung eh...manis2..

InaAchik said...

semoga dibukakan hati kita untuk menerima dan mempraktikkan apa yg disampaikan...
aaminnn...

POSH76 said...

Insyallah sama2lah kita memperbetulkan apa yg patut....glemer gak ustaz ni

amal said...

suka jugak ustaz azhar ni.penyampaian dia memang bersahaja :)

comel akak bertudung :D

Softtouch [Hanim] said...

kenal ustaz ni dr blog ina Achik...teringin nk dgr ceramah dia..kdg2 dr blog inaAchik sy dptlah blajar n sgala kemusykilan sy terjwb...

cntik mimy bertudung

mamyharraz said...

first nak bgtau : cantik manis mimy bertudung :)

kedua : bertuah sgt dpt dengar ceramah dr ustaz tersebut..kalau ada kesempatan sy takkan lepaskan peluang.

ok,nak p klik page fb dia skrg jugak :) tq mimy bg info :D

aTy _faRed~ said...

waahhh..maintain tercomel jugak walaupon bertudung..:) asben saye minat giler ngan ustaz ni.. tapi saye tak paham sangat ape yang ustaz ni cakap..;p

PUAN SUE said...

teringin juga nk jumpa face to face..asyik tgok video je

Eri-chan said...

oh aku tak kenal ustaz ni. aku kan dah takde FB. huhu

Ann Ishak said...

habis ceramah tak buat solat zohor secara berjemaah ker...?!!!

Hunny Kitty said...

hari ni pun ada....

Google