THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

19 December 2011

Sangat Berbesar Hati Dengan Pemberian

Kata pepatah rezeki jangan ditolak...musuh jangan di cari.....yer betulll...cari musuh apa ko dapat....hapa pun tak de diknon....kalau tak cari musuh tengok dapat apa....memang rezeki depan mata...kawan opis aku Haliana ..baik nya hati datang lenggang kangkung longlai gemalai ke meja aku bawa paper bag GAP...cecita tinggi la konon orang nak nak bagi barang GAP la...hihihi....tidakkkkk walau bukan GAP tapi dalam paper bag tu ada supriseeeeeeee...yeay aku suke suke...rezeki jangan tolak depan mata dah ni...syukur Alhamdulillah...tengok baby sayang ...rezeki orang bagi wahai anakku...kita kena ucapkan terima kasih banyak banyak yang tak terhingga...moga murah rezeki yer aunty Haliana....terus hati jadi besarrrr....aku terima dengan hati terbuka sangat ibarat seluas angkasa...

Pernah la sembang kosong ngan Haliana borak borak...pasal baby stuff ni...lagipun Haliana ada experience baru je tahun lepas dapat sorang anak..so ada la benda yang di sharingkan...apa patut dan tak patut beli...borak pasal CD - Cloth Diapers...patut ke tidak..setiap orang ada pendapat masing masing kan...ikut aku yang pemalas ni..rasa tak ajar kot..lagipun anak duk hantar ngan emak sendiri..tak mau la susah kan orang tua..takpe rela la aku ber pampers pakai buang ajeee...rentetan bualan itu Haliana ada bersuara dia ada CD anak dia yang pakai 2 -3 kali je ...dia tanya nak ke kalau tak kisah...dia beli je sayang tak pakai...kalau nak apa salah cuba kan...ok aku takde hal barang pre- loved ni...lagipun dari tak pakai membazir...sememangnya bagi mummy baru macam aku ni sangat la si alu alu kan :))...mesti la mau....tu pasal Haliana bawa satu paper bag macam macam ada...eh banyaknya u bagi...so supriseee....bukan barang baby je..barang untuk mama pun ada tauuuuuuu......terkujat aku..dan tanjat boboy gak..


wahh paper bag GAP ko...paper bag je...dalam bukan barang GAP yer...nak GAP beli sendiri la

Segala mala barang pemberian disumbat dalam paper bag GAP ini untuk baby dan ibu jugakk

Meh tunjuk apa dapat untuk baby...dapat 2 Cloth Diaper , 5 lampin moden semuanya dari Luna Tots..brand Mother Care hokeh.... dan puting Tommee Tippee ada 4 ketul ...wow memang kebetulan baby aku nya botol dari Tommee Tippee....suka semuaaaaaa

Untuk mama nya pun ada...dapat breast pad...dan tungku dari mak dara......haruslaaaaa lepas bersalin nak mak dara gak niiiiiii....


TERIMA KASIH HALIANA .....I LIKEEE SEMUA BARANG 200% DONT WORRY ...TAK KISAH LANGSUNG BAB PRE LOVED KE HAPA....SAPA GAK SUDI NAK BAGI ..HOHOHOH...WAHH TAK RETI MALU LA AKU MINTAK BAGAI KENNN....=))






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

17 comments:

mekchu said...

rejeki.. rejeki.. :)

Deqna said...

rezeki jangan ditolak kan.. musuh jangan dicari...:)

Liyana said...

wah.... rezeki baby ni.. untung nye kak :D

eLLy said...

Yessszaaa Rezeki jng di tolak :)
ini lah yg dinamakan Rezeki Mak buyung' hahaha

POSH76 said...

rezeki baby ni...

Queen said...

barang bb memang mahal.. takpe.. preloved pun sangat2 ok.. nik dulu pun dapat beg GAP mcm ni jugakla..2 bag..full of baju2 baby semua..sampai skearang tak habis pakai nok.. =)

and ada sesetengah dah bagi2 kat orang dah

Kyra said...

syioknyaaaaaaaa rezki baby

ratusiput said...

mmg rezki sgt2 ni...byk lak tu...

Bitt (double IS) said...

alhamdulillah....rezeki mimy n baby :)

mimie1678 said...

alhamdullilah... rezeki2...

Qhaifa Nur said...

rezeki anak..

amal said...

alhamdulillah rezeki baby. saya pun dapat banyak barang preloved dari kawan opis dulu.. baju, seluar, barut, playpen, stroller. banyakla. semua preloved dan saya tak kisah pun :) yg penting rezeki jgn ditolak..

NeenaAnuar said...

besttnyaa.. rezeki babyy kann... tak lama jek lagi ko pun dah due dah.. aku lak yg dup dap dup dap nie hah.. hehehe..

Softtouch [Hanim] said...

rezeki awk n baby..untung nya....best tau mimy brg2 tu semuanya sgt berguna...

aTy _faRed~ said...

ai pon tak nak pakai CD..sebab malas..hahaha..walaupon ade niat sebenarnyer..tapi biler memikirkan banyak bende..so..tak yah llar..cume kalau teringin nak merase pakai kan sesekali tu ley ar kot..[tengok mud] ;p

Ann Ishak said...

alhamdulillah...

Eri-chan said...

dapat brg2 keperluan baby ni seronok kan..cloth diaper tu setahu aku mahal jugak.

Google