THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

06 August 2012

Fayel Checkup 6 Bulan

Seperti biasa bila Fayel gi checkup aku mesti nak update kat blog...untuk tatapan progress nya kelak...last week selang 2 hari celebrate besday 6 bulan nya...mesti la ada checkup pulak...checkup untuk 6 bulan ada injection imunisasi untuk Hepatitis Dos 3...last injection untuk tempoh 6 bulan ..selepas ni next jap setelah umur 1 tahun...fuh legaaaaaa...lega untuk aku jugak...dah tak payah pikir risau kalau kena inject takut takut anak demam...perkara paling merisaukan sejak jadi mak ni...kesihatan anak diutama kan...Insya Allah...dalam pada tu kita berjaga jaga la apa yang patut...baby bawah 2 tahun memang sensitif dengan persekitaran..dengan batuk nya, selsema nya..itu ini...dalam proses nak membesar....so kita tawakal aje la sebarang kemungkinan..sabarrrrrrrr ..itu lah cabaran menjadi ibu :))

Fayel masih checkup di Klinik KK...Free je pun cuma timing mak pak bekerja ni la...takpelah aku korban cuti ku ...cuti sekarang khas untuk anak je...untuk diri sendiri selagi berdaya keje...keje la kiteeeeeeee....setahun tak banyak pun...ada 14 hari jek...kalau ada checkup aku biasa amik cuti half day..jimat la sikit next half day leh topup next appointment pulak...gitulah sayang cuti punya pasal......simpan sikit la mana tau next emergency kan...nak raya lagi ni...nak simpan carry forward tahun depan...penting !!...agenda bercuti tak de ke??...cuti sabtu ahad saja la ekk...bercuti gak tu...dan lepas ni checkup nya pun dah berubah setiap 3 bulan ..next 9 bulan baru datang...so dah rileks leh simpan cuti yang tak banyak tu lol...


Eh sapa tu :-p...mama Fayel la..hehehe.....rutin mak mak bawa anak checkup klinik ...Fayel pagi je bad mood lol..

Fayel yang morning bluess asik kena paksa bergambar je...dia pun boring

Hi abg besar ...heheheh

Pagi yang cerah di KK...best hari tu tak ramai orang...amik no giliran kejap je dah panggil....so next datang la hari khamis yer

Try baringkan Fayel yang masih berbaju berkasut.....hui penuh badan dia je...kaki dah tak muat...big bam mama ni...

Ok kena buka baju, pampers yer..ready nak timbang...


Adoyai nak angkat Fayel yang kussssss semangat duk dalam penimbang pun aku tak larat tau...

berat naik lagi ..cecah 9.2kg.....dah macam beras sekampit...

Waktu diperiksa nurse.....cehhh baik je Fayel duk menghadap nurse tu...tak tau lepas ni nak kena inject...

Berdoalah Fayel jangan nangis kena inject...hihihi...nan ado...dia ni hero menangis...kuat giler...hahahahaha...tak malu ..shame laaaaaaaaa

Balik umah keletihan yang amat...menangis macam hapa kena inject...tengok Fayel tido berkata dalam hati...dah besar anak mama ...tears.....




Summary Checkup 6 Bulan



Berat - 9.2 kg

Panjang  - 69 cm

Ukur Lilit Kepala - 47 cm

Tindakbalas - Aktif, Respon,

Imunisasi - Hepatitis Dos 3


**next checkup di umur 9 bulan..boleh la plan cuti...** 




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

14 comments:

Kyra said...

"TEARS"
best kan bila tengok perkembangan anak kita..nyway..ur bam bam cute mute mau gigit..berkasot bagai gtu x tahan...comelllll...lepas ni mesti penuh lemari kasot dengan kasut dia yang comel2..

Mommy_Cha said...

mikha pon riau mcm kena rasuk ke hape aritu time cucuk 6mons. hadoi dah le pegi single mingle tanpa baba disisi...cuak dah si omaknye nih hahahahah :)

Mrs. Norrie said...

bam-bam betul dia.....
sampai 9kg baru 6bln...huh terkejut betul aku...

dia takk lasak yerk?
dah pandai meniarap, tak guling2 ker merata tempat...

Alin Marlini said...

debabnyer Fayel...bulattt

Girl Girl said...

Sekejap je dh bsr kan baby fayel... k.long nana ckp baby fayel ni comel... :)

Riri Yoorin said...

fayelll geram kakak tgk awk ni tau

Halimaton Hanafee said...

ayoo fayel 9.2kg..kus semangat

PUAN SUE said...

dah besar dah die..mumtaz aqilah raya ke 4 dah 6 bulan..kejap je rase

Emynz said...

kannnn...bile tgk dorang dah pandai memacam rase cam alahai kejap jek dah besar, tak puas gomol! *tears*

Emynz said...
This comment has been removed by the author.
safiyyah osman said...

Fayel encem boy..tinggi la dia..dh 69..adelia bru 62...heheh..adelia xpnah nangis lgi spjg kna cucuk..hehe..

Fayel nnt kita set date utk dating ok! :)

Bitt (double IS) said...

mak aiii tebamnya fayel! alhamdulillah nice hijab... :)

aTy _faRed~ said...

9 kilo ++ ...peerrggghhhhhhhh..aku si qaleef 3 bulan ritu 7 kilo aku menggigil tangan nak dukung tau...tak tau ar kalau anak aku nanti besar fayel...

mamyharraz said...

rindu nak bawak ank check-up begini..
redho je muka fayel hehe.
dah hantap badan fayel..lepas ni mesti mengah nak dukung.

Google