THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

08 August 2012

Berbuka Puasa Luar Mengimbas Kenangan Berdua Kini Bertiga

Dulu masa single aku rajin gak la berbuka puasa luar...kejap set date ngan geng kelas la..geng opis lama la...geng opis baru la...geng g19 la...geng kolej la...memang boleh kira la kalau weekend tu nak berbuka rumah...memang fully booked la weekend...oh yer even aku single dulu walau ada pakwe lama pun aku jarang la berbuka bersama diorang...hohoho ...aku suka datang sorang je...pakwe pakwe ai (huh macam ramai sangat..hahaha) dulu pemalu tak macho lalalala...mementang la dah ex kan berani ko kata gitu...AAK!!.. till i met/kenal Encik Awak...my boipren kesayangan sejak tahun 2009..aku kenal dia bulan puasa kan..so first date kitaorang memang dalam ingatan di bulan puasa...sebab tu aku merasakan...hikmah bulan puasa kenal terus jadi suami now..**wink wink**..how sweet...lempang kang...

Now aku dah bertiga...dah ada anak...anak aku kecik lagi pun...belum paham erti nak berbuka puasa luar tapi dia paham nak berjalan ke luar...hehehe...so kesempatan tu...nak mengimbas memori zaman manis perkenalan di bulan puasa...baru baru ni...masa weekend pertama bulan puasa...kami laki bini berbuka puasa luar bukan berdua tapi sudah bertiga...kebetulan je kot nak gi Parenthood Expo 2012 @ Mid Valley...then lepas tu jalan window shopping ...boleh berbuka luar sekali...yeayyy lama nya tak berbuka puasa luar...kali ni bertiga...experience nak berbuka bersama si kecik sorang Fayel...macam biasa Fayel kalau dapat berjalan kan suke...takde songeh pun...

Cuma waktu berbuka kami kelibut sedikit ada sesuatu peristiwa telah berlaku waktu aku nak ke blik changing room @ The Garden, Mid valley...peristiwa Fayel menangis keras ...mungkin bilik tu agak keras or dia da nampak something...hmm tapi bulan ramadhan kan...ntah la.....keluar je bilik tu dia ok...tersedu sedu menangis..baca selawat sikit..4 Qul baru ok....mula la tak senang nak makan..so kitaorang makan lite lite je la..tempat semua penuh fully booked...makan Nyonya Colors je..aku tak makan pun tak de selera...minum air je..terkejut kot tengok Fayel nangis keras semacam...aku biarkan kan EA makan laksa then nak ke Dunkin Donut sebab nak makan sandwich saja..

Berbeza dulu dan sekarang....makan, solat semua bergilir...kena tolerate...ko makan dulu aku kemudian gitulah kekdah...tapi menyeronokkan soping baju raya semua untuk Fayel..mak pak nya tengok, letak balik...tapi anak punya tengok  hangkut...mengalah...takpelah "untuk mu untuk mu "....



Hari berbuka puasa ada parenthood expo kat Mid valley..penuhnya stroller sana sini

 Tujuan ke Ekspo nak beli benda alah ni..Playmat...Fayel meniarap kemain suke...

Fayel yang suka berjalan ketiduran aje dia kalau gi soping mall


Plan nak makan lain...lain di makan nya...silap tak book tempat konon nak redah..semua fully booked so makan je la kat Nyonya Colors...aku tak makan pun teman EA nak pekena Asam Laksa je

 Bergurau dengan Fayerl sementara tunggu waktu berbuka...time ni sebelum kejadian 

Kemain gelak gelak eh...


Selepas peristiwa ...masih sempat lagi aku bersnap gambo hahaha..Alhamdulilah Fayel dah ok lepas tu...dia terkejut kot...

Akhirnya tertido lagi dengan sendiri...leh la singgah makan Dunkin Donut

Coffee Ice & Choc Ice...

 Croisant Sandwich Dunkit Donut yang sedappp

2012 mama dan papa Fayel :))







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

12 comments:

Mommy_Cha said...

hahahaha. kelakau siap ade lagu tu time ending. fayel ade tenampak 'sesuatu' lah tu..aduyai la anak kan?

mamyharraz said...

bila dah ada ank ni semua shopping utk ank kan mimy..lagi pun kita lega je kalau keperluan ank sentiasa bertambah.

~ NANA ~ said...

hai catriona ross! hihi

huwaaaa jelesnya! i tak berpeluang lg puasa sama2 dgn hubby tahun ni :(

kuat berjalan fayel ni...hehe

Riri Yoorin said...

sweet imbas kembali :)

AIN NAZRI said...

mimi review laa pasal playmat tu.. murah ke? dapat harga apa n brand apa? tebal tak playmat tu? brape mm?

Mrs. Norrie said...

baju mak pak harga RM30 cam rasa mahal jer...baju anak RM80 ..."eh murahlah...angkuttttt!!!

SURIA AMANDA said...

sama ngan along dulu la...semua utk anak,ni dania dah ebsar pun semua utk dia..utk diri sendiri pakai baju tahun lepas pun x pe

Girl Girl said...

Sronok kn shopping utk ank.. ikut hti nk bli smua. Msti fayel nmpk something sbb dia bkn jnis suke mlalak x tentu psl... Sian fayel...

Emynz said...

kan...sekarang kalo g mall, mesti tempat babies yang di singgahnye dulu ...kalo tak baju toys...kalo tak toys baju ^_^

mia-ina said...

wah makin kuat fayel berjalan..bertuah tul la dia kak...sy pun x sempat berbuka pose dgn suami lg nie

noradzlina.kamdani said...

bagus la..klu dh ade ank, klu bole ms g jenjalan bwk ank skali...gilir mkn2 dan solat tu mmg betul la mimy..bagus EA dgn ko ada sikap toleransi tu...

aTy _faRed~ said...

aku ni nak beli tikau macam fayel nyer tu tak terbeli2...tak teringat lak kate expo tu mesti ade jual kan..hari tu dah nak gi dah..tapi sebab pikir tak de rase nak beli ape2..jadi tak ar pergi...rugi lak..

Google