THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

15 August 2012

Kasut Mama Kasut Fayel

Dulu aku adalah pengemar kasut...asal membeli je rembat sekaligus banyak time sale...sekarang masih lagi tapi tak la sawan macam dulu..sekarang berhemah sikit....uwekk...tapi tak jugak...sekarang aku penggemar kasut flat...dah rasa kertu ni..kasut pun nak tapak rendah jekk...senang meredah bersama baby Fayel...kang bertumit aku pancit...now pun dah banyak jual kasut tapak flat harga pakej...kat Vincci ada...Brand Outlet ada...ada yang 2 for RM70...2 for RM60...dan aku dah terminat beli kasut secara pakej begini...so now trend terbaru aku adalah berkasut tapak flat sajo...i likee...gi opis bercolor color merah gitu...


murah je...2 singgit 2 singgit...hahaha idak le...beli sale 50% berbaloi la...satu kasut RM24.50 jek...murah beli 4 terus...

Tengok kasut ku...merah nyeeeeee auuwwww.....baju hijau kasut merah...baru lah color block...






Kegilaan kasut sekarang dah beralih ke kasut Fayel lak...walau anak aku lelaki...patern tak bling bling macam girl...tetap la suka nak collect kasut bebanyak...sampai kena sound la ngan Encik Awak...beli banyak banyak wat pe kaki cepat besar...ntah la aku suke...lagi tengok size kaki kiut miut...lagi kalau melaram kan Fayel ikut baju...alahai memang hover lak mak ko ni ...since Fayel umur 1 bulan lagi dia dah ada kasut...aku sukee yang amat..lagi mix n match ngan baju ...smart la sikit kan anak bujang...nak melaram kasut reben bling tak dapek la..kena baby girl la...now i am BABY SHOES ADDICTED!!!geram jer rasa tgk kasut baby...aku tak kira la branded ke tak..asal aku berkenan memang aku beli la....nak beli kena belakang apaknya...kang bebel kuasa dua ...tak kose aku.... kasut baby apalah sangat kotor nya...nanti leh simpan untuk adik adik Fayel...opsss verangan...eh pasni nak baby girl la...kuikui..so raya ni Fayel tak payah beli kasut ...pakai je apa aku dah beli...now size kaki dia dah jadi 18-24m lebih kurang size 3 la.....kasut dia kecik dulu sudah simpan ...ketat sendat tak leh sarung stokin...


Koleksi kasut Fayel ...yang ni pakai msa umur 1-3 bulan ..masih boleh pakai lagi tapi tak leh pakai stokin la...


Koleksi terbaru...ok yang ni pakai raya eh...size besar sikit utnuk 18-24m


Masa ni baru nak masuk 2 bulan..orang kecik kasut besar


Melaram awal kasut konon untuk raya..kasut ni aku suka sbb tinggi tutup buku lali...rugged la sikit

Baby boy pun nak melaram gak eh....bagi smart smart sikit...tak lah terasa rasa jeles tengok baby girl nya outfit kebabom





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

16 comments:

veesakura said...

fayel nampak hensem! and kasut merah tu comel! hehe

~MakLady~ said...

bergaya di pagi raya :)
selamat berhari raya buat mimi sekeluarga dari MakLady & Family

comey nye fayel dgn kasut baru. Siap ada jam raya tu.. so cute ;)

ciksuen said...

hamboi3..enshemnye fayel melaram..meh auntie nk babab sket!

♥ ROS ♥ said...

Amboi mak dgn anak melaram kasut la nnt..hahahha :p

Mrs. Norrie said...

wah mama fayel...kemain!!!!
kasut mak ngan kasut anak klu blh nak berlumba sapa banyak...hehehhehe

Nana jugak takder kasut, setia pakai stokin jer...takut kasut tercicir punyer pasal...hahahhahaha

Siti Shuhadah said...

alalala...kasut fayel smart... mama dia juga.. suka gak kasut flat..selesa kan..

Mommy_Cha said...

arini kita last berblogging....selamat hari raya fayel & family fayel..momy cha loves u. nanti pas raya kita jumpa tau. nanti momy cha kasi wit raye ke fayel eh...tata!

aTy _faRed~ said...

mimy..aku semalam baru jer borong kasut kat vincci 5 pasang...satu jer aku beli nett price konon nak pakai raye..lagi 4 aku borong yang 50% discount tu...flat shoes 2 jer..aku ni pendek..tak suker pakai kasut tak de tapak..rase diri lagi pendek nanti..huhu..

mi..t nak raye umah kol jer ek..aku pon ley jer ke gombak tu...bukan jauh pon...[tapi aku tak de no tipon ko lagi]..so ko ar kene datang umah aku dulu...muwahaha.. ;p

Liyanaroxx said...

Ya allah fayel comelnyaaaaa kamu nie...akak kalo saya dapatlah pipi dia tuh mmg siap ler kena cium sampai lemas! ;p

~ NANA ~ said...

mak oiii banyaknya kasut fayel...kalau tak muat bagi farish je la...kahkahkah

mekchu said...

aku pun rindu nak pakai heels.. sob sob..

encem fayel.. tp nak melaram anak lelaki ni tak byk pilihan sgt pon.. cuma design t-shirt ngan kaler je mainkan peranan..

Ann Ishak said...

jangan kata gitu...anak lelaki pun boleh melaram apa, kadang2 tu lagi hebat dari gegirl2 ni tau, contohnya dari kasut2 nilah...habislah lepas ni penuh almari kasut :)

D Yatie said...

amboi2 la ensem dak fayel nih...arissa kasut 3 pasang pun auntie rasa mcm banyak sgt..mama fayel terbaekkkk~! fayel mg anak mama lah kan. ;)

Girl Girl said...

Hamboi... melaram btol Fayel raya nanti.... :)

noradzlina.kamdani said...

aku pun mmg minat kasut baby...

FlatShoes Murah said...

Kami dari UMKM Pegasus Aesthetic Zone yang menggunakan Benang Polyester berwarna-warni yang diperuntukkan khusus untuk Bordir, dengan teknik sulam Dekoratif merupakan kombinasi sempurna dari unsur Budaya dan Seni Asli Indonesia Banget.

Selepas mengeluarkan beberapa varian model kasut bersulam, sekarang Fajar Suplier Kasut kembali membuat inovasi dengan produk Kasut Bersulam yang khusus untuk anda:

diantaranya:
1.Wanita 18 s / d 45 th
2.Instansi Sekolah, Pemerintahan, Hospital, Kumpulan, Komuniti (Haji, Arisan, Sosialita, Hijaber)
3.Membuat anda selesa ketika di pakai, Fleksible, Kuat dan Trendy
4.Mencegah kecederaan kaki akibat kasut berhag tinggi
5.Lebih cassual, Chick n Simple, boleh di gunakan di Pejabat, Reseption, Mesyuarat, Acara Keluarga dan Cuti

Selain diperbuat daripada bahan-bahan pilihan, proses pembuatan kasut bersulam dilakukan secara manual (home made​​) kerana Kasut bersulam ini termasuk dalam kategori Home Industri, namun dari segi permintaan yang banyak untuk kualiti bersulam saat ini menggunakan Mesin, tetapi mutu tetap Manual:
Bahan Kasut Flat bersulam:
1 Kain Satin, Tempat Motif Bordir
2 Kain TWD (Kain Taiwan)
3 Kain Kapas, Mudah menyerap peluh
4 Solex
5 Pelapis sintetic
6 Eva / Spons
7 Sol Dari Bahan Getah Anti Licin

Kasut bersulam pengeluaran kami berbeza dari pada pengeluaran yang lain (SILAHKAN UNTUK DIBANDINGKAN). Dari segi mutu dan kualiti kemurniannya, kami menawarkan kepuasan kepada anda, terhadap produk kami:

Head Office: JL.Kunto Basworo VIII No.16 A Malang
Website: RajaGrosirKosmetik
http://fajarsupliersepatu.blogspot.com

Ibu.Zubaidah
+6285.64.9937.987 (M3)
+6283.81.1252.524 (Axis),
WhatsApp: +6285.64.993.7987

Google