THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

09 August 2012

Berbuka @ BaliFeel Fefeeling Kat Bali....

Ya ampun...hari ni puasa dah hari ke-20 baru aku teringat cerita berbuka tajaan ni...jemputan minggu pertama puasa tau...serius lupa seh...maafkan saya pihak penaja...tapi takpe belum terlambat lagi untuk sesiapa yang masih mencari lokasi berbuka puasa yang best dan sedap...meh aku rekomen makan kat BaliFeel..kat mana tu...di area Bangsar... The Sphere, Bangsar South...serius teruja aku nak cuba berbuka dengan makanan indon dari Bali...aku memang suka makanan indon lelebih lagi ada Ayam Penyet...kesukaannnn sangat...kalau dah jejak tempat gini nak ajak laki aku pun takde sentap menyentap sebab memang kena dengan selera tekak pedas melayu dia...Encik Awak kan memang anti makanan western muahahahah...kalau ikut selera bini nya nak western memanjang....hahahah...so kali ni ajak berbuka puasa @ BaliFeel...makanan indon..tak banyak cakap...siap amik aii kat opis tauuuuuuuuu..see seee...punyala suka makan makanan edisi bukan western kann...

Apapun aku nak ucap terima kasih kat geng blogger..Diya Nadia @ Pinky Mama...akhirnya kami bertemu realiti...sebab ingat kat aku yang keje area Bangsar ni berbuka puasa sama di BaliFeel...yeayyy jumpa lagi kawan blog..tambah lagi kenalan aku...oppsss bulan lepas aku banyak jumpe blogger tau...alamak tak story lagi..nanti eh..kami berbuka puasa bawa hubby memasing...Nad bawak 2 hero dia..hero aku sorang tak bawa...lagipun aku dari opis...first time jumpa Nad...aku macam dah biasa...selamba je terus aku sembang mambang...oh yer sapa pernah jumpa aku tau kot ...aku jenis selamba tak kose kaber kaber ni...camana mulut aku dalam blog ni..gitu la kat luar...kalau rasa eh minah ni baru kenal dah gini...sorry der...ini la aku...tak payah memalu ngengada kucing...buat biasa sudah sembang..eh citer macam ada orang nak jumpa ko pulak...puiii...dah sambung balik citer BaliFeel...jap kalau nak tau Nad ni adalah kuat gelak..sikit gelak..hihihi kelakar nok...mak sooka la jumpa ko Nad...windu windu la nak sembang gelak lagi..bila la yer..oh raya meh kita ziarah menziarah eh...

Ok sambung berbuka di BaliFeel...suasana makan kat sini adalah cool, tak sesak dan menyenangkan...parking pun tak mahal...RM1 aje...BaliFeel ni walau kecik je...tempat dia marbeles...fefeeling kat Bali ...hahaha...rasa nak menikmati makanan Bali tu meh la datang sini...macam macam hidangan ada...kat sini femes ngan Air Serai, Nasi Kintamani dan Chicken Chop ala Bali..camana rasa nya..kena la jejak kaki ke sini...ini menu kalau hari biasa...di bulan Ramadhan ni special sikit...pihak restoran sediakan set khas berbuka puasa...harga amat la berpatutan...nak tau...layan gambar je la eh..aku tulis pepanjang ni..bosan pulak baca..kot ada tak baca..suka nau nengok gambar kan...meh..saya wartawan melaporkan....zaaaassss


Berjumpaan Diya Nadia..blog Pinky Mama...memula sampai aku dah nampak dia...kemain gelak ko eh...comell..Nad ni ceria ..gelak la memanjang...aku pun terjangkit gelak..**pening kepala** ..comel kan hero abang ..anak sulung Nad..si kecik ngan papa nya

Inilah BaliFeel terletak di The Sphere, Bangsar South..ala lokasi senang ya amat...sapa tau nak pergi Pantai Dalam sure tau...takpun google map yer...

Tengok dari jauh pun dah rasa tempat ni cool, rileks, tenang, damai...tak sesak...buka puasa pun hati senang

Antara hidangan biasa yang terdapat di BaliFeel..owhh dah dekat ngan opis aku..lunch harus aku jejak

Suasana dalam restoran...kan dah kata tenang...so meh la masuk

Wowww ..masuk je set berbuka puasa dah terhidang...ni buat aku tak sabar nak menikmati ...

Set sini bukan Buffet tapi Ala Carte yang berbaloi...ada dua Set disediakan Makan Makan Set (RM120++) boleh makan untuk 5-6 orang... dan Riang Ria Set (50++) boleh makan untuk 3-4 orang...berbaloi kann..sesuai la kalau nak buat gathering

Kami disediakan Makan Makan Set...so menu nya adalah Empal Oepuk Daging..sedappsss...daging lembut kenyal je makan..

Tauhu + Tempe....pehh cicah sambal belacan perah limau...terbaekkk

Seafood TomYam...feberet Encik Awak...dalam ni memang banyak isi udang, ketam, sotong...

Paling kesukaan aku la...Ayam Penyet...memenyet la kita makan dengan sambal penyet...mengalir air mata kesedapan tak hengat

Ni pun sedap Thai Country Fish...rasa dulu baru tau...aku sorang duk perabih ni je tau

Udang Sambal...harus la makan ngan nasi panas...mengila la jadi nya...

Sayur Campur mesti la ada....ada jugak satu menu lagi aku lupa nak snap Kerabu Mangga...

dan tak lupa satu lagi Seafood Tauhu...sedap weh...macam fishcake rasa nya tapi lagi sedap..mesti try..dan air lemon tea yer tu

antara air yang dihidangkan...Sirap Cincau


Laici Cincau...ni aku punyaaaaaaaaaaa....slurpp best ada laici

Apalagi mari kita mulakan edisi JJCM merasa rasa makanan...

Tengok pinggan aku amik...berderet...kombinasi food di atas...yummy...merasa rasa la kita...

Masuk la waktu berbuka....Bismillah, doa buka puasa, doa makan...

Kami makan makan sambil gosip cerita...2 hero nad kemain buat meja macam dapur aje..hahaha...biarkan janji mama korang nak sembang ngan auntie ni..citer hal pompuan

owh jangan dilupa desert disediakan Es Cendol...tapi dalam tu ganti buah...

dan tak sedor aku menghirupnya sluprrrrrrrrr

Tengkiu my boifren sebab teman kan your gelfren..feeeling couple sebab berdua..ahakssssssss

Mekasih pada kamu semua di dalam gambar...terutamanya si baju hitam Mr Felix...nice to meet u...

Edisi nak balik.haruslah berpelukan dengan Nad...bye nad...tengkiu atas pelawaan ajakan mu..kami laki bini makan sedap kenyang..Alhamdulilah

Apalagi jom la ke BaliFeel..tak yah gi jejauh ke Bali..sini pun dah suasana Bali..i tell u...makan sedap puas hati...



BaliFeel (the heart of Bali)
Lot G5, Ground Floor, 
The Sphere, Avenue 1, Bangsar South, 
Jalan Kerinchi, KL
03-22473188





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

10 comments:

mamyharraz said...

lazatnya food tu mimy...serius tergoda!

seronok dpt tambah kenalan ni kan..berborak sambil makan mmg tak terasa masa berlalu :)

Mommy_Cha said...

hadoiyai. sakit mata scroll-scroll asik nampak makanan...jeles nyer! aduhai lahai....

SURIA AMANDA said...

harus masukkan dalam list JJCM along ni...

noradzlina.kamdani said...

mknn nye nmpk sgt menyelerakan.

youramirah said...

haiya, dkt sgt dgn vista ni. mmg best situ. hihi. bila ntah k jumpa kak mimy. =p

Ina Khairina said...

mak aihhh makanan!semua nampak sedap2 belaka....

aTy _faRed~ said...

ko kalau nak raye umah nad ajak aku..aku tau umah die kat cheras tu...aku pon lame tak jumpe die..last sekali sebelum pegnan dulu..[eerrr..kalau ko nak tau..umah kat rawang aku sewa tu umah die ar] huhu..:) tu yang kenal die lame tu..

Girl Girl said...

nmpk cam sdp je mimy.. Dh la dkt je dgn rmh nana.. Blh try nih...

mekchu said...

kemain baby dlm perut aku berpusing tgk makanan tu... Adoiiiii sodap ehhhhh

PinKy MoMMa said...

kahkahkah..gigih aku check entry ko satu satu tau di waktu 2pagi..hado?

ai memang spesis riang gumbira sperti ribena pink..eh?

mimyyyyy ai lap u tooo..nanti kite ngedate lagi eh..suka dapat berjodohan ngan kamuuu... ;)

sedapkan sambal penyet itu huhu..teringattt!

Google