THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

07 August 2012

Fayel Vroom Vroom Bersama Atok

Adoyainya pun..tepuk dahi...nak bebel banyak pun payah ...Fayel dah ajar naik motor..sapa lagi ajar..ATOK!!!!!...aduhai atok neh...ni kesukaan baru Fayel setiap hari ..kebiasaan atok bawa round satu pusingan setiap pagi dan setiap petang....tanjat aku tau...bila dapat tau Fayel dah naik motor..memula tu tak percaya...sekali tengok depan mata ..nah ko...rileks je dia duk diam ...sedap la tu kena angin...Fayel ni dah kesedap naik motor...asal lalu je dukung mesti nak pandang motor..motip???

Harus la ada motip ...apalagi nak bervroom vroom kan...tak pasal pasal kann..nah hamek atok..cucu nak berjalan tu...ala atok tu kalau Fayel sanggup je kan...Abah aku ni memang suka bawa anak , cucu, anak baby sitter naik motor.....aku dari kecik sampai besar sampai la dah kahwin ni pun still naik motor boncengan abah...yerlah abah aku dulu ada motor je...itu lah satu satu nya transport utama kitaorang dari kecik sampai la aku dah keje...dulu malu malu je..sebab naik motor saje...apapun kini aku tak malu..dengan motor abah la ...aku ke sekolah, ke kolej ..malah abah la hantar aku interview keje naik motor...motor boncengan abah amat bermakna buat aku...kenangan berharga tuuu...

Now boncengan motor dah beralih ke cucu nya....cucu lain dah besar....bawa cucu kecik Fayel la ke hulu ke hilir...dia siap sound tu...nak tunggu Fayel 1 tahun la ...mesti dah pandai pegang handle...sedap la abah bawa meround...tengok tu...kemain panjang akal kan atok...oh atok...sebenarnya EA tak nak ajar Fayel naik motor...selain dari papa nya sendiri pun takde motor hanya ada kereta saja...memang saja la kan cari pasal suh papa nya beli motor...dan satu lagi nak bonceng baby/budak kecik rasa macam merbahaya...kannn...hmmmm...tu la aku ni serba salah nak cakap...atok nya cakap "ala bukan bawa jalan raya pun...abah bawa pusing sekitar taman...abah pun tau anak ko baby lagi...pusing seround dua je".......itulah penangan atok kepada cucu kan...kang aku cakap lelebih terasa pulak hati orang tua ...oh no tak baik tak baik...so bak kata EA ..kita positif je la...sayang cucu la katakannn....:))..Fayel pun satu hal gak...haishhhhhhhh dah suka nauu naik motor....ee gerammmmmmmm



Fayel dengar bunyi motor ..kemain lagi kan....ready la tu nak pusing seround dua...

Baik baik yer atok.....Fayel pun sedap naik motor dia pandai pulak tak renyah...sedap kot kena angin

Haah yer sebab atok dah ajar kan....dia ajak papa vroom vroom.....lalalalala...job baru papa setiap petang....ada harapan la papa ko beli motor...




STROLLER DAH TAK LAKU LA SETIAP PETANG...HMMMM 





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

9 comments:

Riri Yoorin said...

hahah memang2 nanti dia ketagih nk berjln jeerrr hehe

noradzlina.kamdani said...

amboi2..kecik lg dh pandai tok ajo jenjalan yek..nasib la tok..esok lusa tetap ptg dia kan mengaruk nk ajak tok nek motor...
org tua syg cucu mcm tu la mimy...doa yg baik2 jek.

aTy _faRed~ said...

laki aku kate nak beli motor..aku tanyer kenape tetibe..die keje bukan ley bawak motor sebab kene gi site..laki aku cakap..'nak bawak jalan waleef petang2 naik motor'..eerrkk...

Alin Marlini said...

amboi Fayel...suka naik motor ek

Mrs. Norrie said...

masak...masak....
hehehhehehe.....

kene beli vrom2lah pulak papa dia...
tak lama lagi mama dia pun naik vrom..vromlah gi keje...hehehhehe

mia-ina said...

lps ni edisi fayel dan motor la pulak..suke la pulak dia t, leh panjat motor..hehe

mamyharraz said...

mesti fayel suka angin kena kt muka dia..heh comelnya fayel.

Mommy_Cha said...

fayel ade iras atok lah kak mimy...hahahah :) atok junior lah fayel..comel jer dgn rambot sejemput dia tuh kihkih!

~ NANA ~ said...

uiks nampak mcm bahaya jugak kendong fayel naik motor camtu...hehe

tp nenek/atuk kan, mmg sayang cucu lebih la...my mom suka je bawak cucu tido dlm bilik dia...huhu

Google