THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

16 August 2012

Iftar Wajib dan Mesti Bersama My Geng G19@ GXIXG

Ok last last nak citer pasal berbuka puasa...mood raya lepas ni ek...berbuka puasa wajib dan paling ditunggu tunggu...pasal pa..pasal nak bergedik, bergelak ketawa...ini berbuka puasa bersama aku punya geng G19...geng sekolah aku..but till now kami masih geng lagi...dan tahun ni adalah tahun ke 18 kami berbuka puasa reramai...sejak dari sekolah berbuka MCD, up sikit berbuka Buffet dan now akhirnya dah kawen beranak pinak ramai pilihan lokasi menjurus ke pot luck berbuka rumah...tahun ni giliran berbuka rumah Ogy nun di Bangi...

Kali ni plan dah tak susah sejak Whassap...hari hari berwhassap...memang tak jemu...kalau tak payah la nak janji temu..kang ada yang tak baca sms la...tak receive call la...nah now 2012 hello whassap...takde sapa excuse kata tak dapat eh...dah tentu hari hari berwhassap...tak kira waktu la...hahah kadang macam orang hapa je aku ngadap whassap dek citer geng aku ni..sampai Encik Awak "ayg kalau dah ngadap henpon ada la tu citer gosip pompuan ngan geng dia ..."..huhuhu..kadang dia berebut henpon nak tengok apa topik bualan..heppp no way...ini gosip ladies only....man not allowed..sorry....

Kalau dah siang malam 24 jam asik berwhassap je..janji temu nak berbuka puasa harus la plan dalam whassap gak...perancangan nak berbuka puasa kat mana...punya la pilih tempat sana sini...vote sana vote sini..at last kita rumah ke tumah sajo...yer sedia maklum ...kitaorang ni jenis bising...kalau dah jumpa mana reti cakap slow...asik nak gelak jek..hubby memasing dah sedia paham...maklum la bini bini kalau dah jumpa...cerita lama berkurun pun bukak balik...memang diorang tak campur la...anak anak sila bawa diri eh...ni mummy mummy nak bercerita..yer anak anak kitaorang dah biasa ...diorang main la sesama sampai penat...hahaha...memang penat la sampai surrender balik kul 11 malam..

Berbuka puasa kitaorang aka Pot luck..sorang plan nk bawa apa ...main dish sepakat pilih Nasi Briyani Pakistan melor masak...pehh sedapp wo..so memasing amik peranan la apa nak di masak...Aida bawa Coeslaw dan Ayam Sambal...Tuan Umah ogy sediakan air dan Ayam Berempah...Jijah bawa Udang Kerutup dan Sotong Padprik...AKu bawa Dalca...Bai bawa Fettucini .Syira Brownies, kacang, cekelat bebudak dari MAS, Farah Aiskrim, Jan Puding Karamel, Diana Mamat Puding Koktel.dan yang bawa diri Mas, Nifah, Diana Meri..campur campur nampak banyak...puas la makan ...enjoy giler melepak..kali ni geng g19 agak ramai yang join..itupun ada gak yang tak leh datang....sesekali berkumpul sesama  yang dah macam adik beradik ni memang meriah...lagi meriah anak anak buah dah ramai..bergema bising la rumah riuh rendah....sayang korang semua ketat ketat...18 years friendship since 1994...


Lepas berbuka puasa...suami suami yang ada anak kecik kena amik turn jaga anak...hehehe....

Suami yang ada anak besar sikit dan belum ada anak leh rileks melepak ...hahaha

Tuptup Fayel buat ganas ...dia pegi tolak bekas keropok habis berterabur..sian uncle uncle kena tolong kutip

Makanan pot luck kami...licin ..yang penting makan reramai naik selera..sedappss

Anak anak sila ke bilik yer...hah main la apa korang nak main..bising ke apa..mummy mummy nak bersidang

Dah nak start dah mau bersidang...ngeh ngeh...

Aktivit wajib kami the G19...bergambr la ...payah nak snap gambar ada je kekacauan..heheh.. Aqeef lalu lak

dan sorang lagi lalu..Zikry...aduyai..bising mummy mummy oii

Adam pulak cuba nak enteprame....haiyaa penat mummy mummy posing

Aqeef lalu lagi !!!...kali ni Kimi pun join..tepi nakkk..sakit dada mummy mummy ko nak gelak ni

Apa la yang lawak bebenor tu....

Payah tul la nak cari gambar cun...korang asik nak buat lawak aje

Tu diaaa syira sampai ternganga ...cepat la oi bila nak ready ni...yang pasti laki laki kami kena jadi photographer ...memasing pegang henpon nak snap muka bini memasing

dan akhirnya....ready smile cheese...dapat jugak berposing gambar sempurna setelah bergelumang dengan gelak ketawa..kah kah

Edit sikit bagi cantik ceria...G19 @ GXIXG sudah 18 tahun ...sayang semua....

Fayel dan kawan sebaya nya Haiqal...beza seminggu je umur...macam janji je pakai baju hijau ...

Mari kita meniarap sesama...::))

dan juga bergomol bersama...

Generasi baby boy 2012...Rizky, Safiy, Haiqal, Fayel...

Geng Bas Sekolah....hahahaha....


LOVE OUR FRIENDSHIP TILL THE END...GXIXG FOREVER....




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

7 comments:

SURIA AMANDA said...

nampak fayel lagi beso..

Jen Jen Izaicun said...

bestnyer... baguslah kak mimy... kekalkan... all the best.. take care.. selamat hari raya

aTy _faRed~ said...

waaahhh..semua lebih kurang same besar...tapi fayel paling besar..!! paling ceria jugak..!! :) comel ar gambar 2 terkahir tu..:)

POSH76 said...

bessnyer ada geng camni...satu kepala.....salam aidilfitri dan maaf zahir batin kalau ada salah silap harap diampun

mc laa said...

fayel paling chubby .... comei

Mrs. Norrie said...

fayel paling besar

mrs kayrul said...

bestnya mimy..dapat kawan sekepala, sampai sekarang still contact2...

Google