THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

14 August 2012

Iftar With Auditor Ladies @ Alexis, The Garden

Jumaat lepas after balik keje aku dapat pelepasan untuk berbuka ngan opismatte..yeayy Tengkiu my hubby sebab willing to jaga Fayel coz aku balik lambat...planning last minit jugak...berbuka puasa ngan geng ladies auditor...berbuka time adalah weekdays...sepakat suara ramai ...majoriti nak berbuka kat Alexis, The Garden gara gara terliurkan Pavlova...Pavlova Alexis sedap weh...terbayang bayang rasanya yang tak manis sangat..tu  pasal la semua sepakat nak makan sini...

Alexis pun ada buat buffet ramadhan RM42++..hmm tapi menu makan dia tak memikat halwa tekak...dah datang Alexis sesekali makan la yang best sikit...harga memang mahal dan sedap ...okla tu berbaloi....sekali sekala...bukan hari hari...selalu memang kopak rabak poket...harga kat sini takde nya berbelas hinggit...semua range RM20 ke atas eh...nak sedap lagi memang tinggi la price...tapi takpe ditekan sekali lagi ..sekali sekala ok jeeeww..

hari tu semua sepakat tak nak amik pakej buffet so kitaorang order ala carte...then sesama la rasa menu makanan yang sesama pilih...dalam banyak banyak menu..menu yang paling unik, menarik dan sedap pada tekak kitaorang ialah Duck Comfit pilihan Kak Dilla....hahahha...makanan yang bila semua kena rasa memasing cuak takut nak makan...nah hamik ko sekali rasa nak lagi sedapsssssssssss....daging itik yang rangup, crispy, juicy pastu di makan bersama pear...pehhhhhhh...nak lagiiiiiiiiii...pandai tul la kak Dilla pilih...siap repeat order kali ke dua tauuuuuuu....aku jugak pilih Lasagna..tak thrill langsung...aku Lasagna lover foreber.....



Berbuka di Alexis, The Garden...sesekali ubah selera western..opss aku western hari hari pun takpe..suka aje

Kami terawal sampai...maklum la geng auditor lain lambat sikit..so geng PA datang awal ehhh

Menu khas buffet ramadhan Rm42++..menu tak memikat halwa tekak ku..baik ala carte

Geng Auditor dah sampai...time ni ngam ngam dah berbuka..minum air kosong dulu yer...

Yang ditunggu...Pavlova Celebration everyone..wehoooo

Pavlova Alexis yang sedaps sangat sangat...tak berapa manis meleting..

Mari menikmati pavlova

Hidangan pizza wajib makan kalau pegi Alexis eh...sebab bestt Pizza dia lapik ngan papan pemotong

Pepperoni Pizza

Pizza Nappoleno 

Semua enjoy the meal ....mari kita rasa rasa makanan...

Laksa Sarawak by Ika 

Nasi Kerabu by Fadh

Nasi Ulam by Ell - Reccomended jugak...menarik dan sedap..puas hati

Lasagna by me & kak azni 

Lasagna Lover...opcos...tapi masin la hari tu..naik pening aku makan

Spagehtti Seafood - Pojan


Soba Crab Tempura by Xin Mi

paling sedap dan recommended...Duck Comfit by Kak Dilla

Sangat enjoy makan makan..cerita ceriti...thanks all auditor ladies..

Total bil RM497.65 untuk 9 orang makan dan tax 16%...mahal kann..tapi takpe sesekali nak merasa rasa makan best

Yang pasti balik cepat cepat sebab nak jumpa peluk gomol dak ni.kul 10 malam aku sampai dia masih tergolek kat play pen...rindu mama eh..

How sweet Fayel nak mama nya tido dodoikan dia.....mama bagi penawar susu nenen dia terus lena lentok tak sedar diri...kesiannn dia rindu mama sampai tahan mata..








Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

10 comments:

SURIA AMANDA said...

hurmm..x leh ckp la..terliur..

Mommy_Cha said...

pejam mata tengok harga mahal. janji sedap...aduhai sorgaaa tekak!

Mrs. Norrie said...

bolehlah cuba mkn kat situ nnti...

Pesal fayel tido cam terpaksa jer...hehehehhee

Girl Girl said...

wahhh... Terliur nih........

mia-ina said...

mahal tp berbaloi..sporting nye suami akak ye jaga fayel...baguih..fael kuat menyusu ek..mak ckp kt mia baby laki ni kuat menyusu..

Aida78 said...

pejam mata jerk nak bayo kan...tp x pa sekalisekala jerk....waaaaa fayel besengkang mata nak tgu mama balik cian fayel x dpt nenen yerk...

Riri Yoorin said...

waaa sedap!

~ NANA ~ said...

ahhhhh terliur tgk pavlova tu!

Eri-chan said...

pavlova alexis....

mekchu said...

sedapnya nok makanan western tuu.. aku kalah btol kalo org tayang western food ni..

Google