THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

30 August 2012

Cerita Bergambar 1 Syawal 1433

Okeh aku nak sambung kisah raya ni...hamboi...mementang raya belah keluarga aku kemain la gambo memang banyak tak hengat...lagi pulak Ekin dah ada DSLR kamera..memang snap sana sini...tukang snap rela sukarela sapa lagi Encik Awak..sudahnya dia je la pegang kamera...sebab adik adik ipar termasuk bini nya sangat la mengedik asik muka nak masuk kamera...sekali ngan Fayel kena heret bergambar...disebabkan gambo kamera adalah banyak giler...aku citer by caption la eh...setiap gambar ada cerita nya...ini kisah hari raya pertama...mari kita beraya dengan cerita bergambar ni....


Di pagi raya 1 syawal budak ni bangun awal....ok ready kena mandi sejuk eh...sejuk kampung lain macam...gigil

Wah ceria nya dia nak sambut 1 syawal...orang baru nak merasa raya ni...

Apa apa hal siap kan dia dulu...bagi segak hensem...pastu pas baton kat bebudak jaga....turn aku lak nak mandi

Hai saya dah ready nak ikut gi surau kutip duit rayeee

Pepagi baru la nak gosok baju raya backup ni...ala simple je tahun ni baju kurung ...nasib ada tau sedondon color ngan baju melayu bapak anak...kalau tak monyok la aku..ini konon nya baju untuk gi keje...

dah siap siap laki bini nak pegi solat sunat aidilfitri bersama

Budak ni pun sama dah ready nak ikut....jap eh mama papa nak berposing kamera jap

Macam biasa serius giler laki aku ni....hahahah

Jom ke surau...eh Fayel solat ke tu

Amacam ada macam hero malaya tak??

Solat sunat Aidilfitri bersama mak ...syukur...

Fayel duk dendiam eh...mama nak solat..


Aku biarkan dia meniarap depan...apa dia nak buat..suka hati...behave pulak tak menangis..2 rakaat je pun kan...

Sempat nak susu tu...tengah berdoa dia nak membotol

jadi tumpuan kat surau...melasak aje dia ni...habis berpeluh

Ketiduran dalam surau...letih ni bangun pagi

Masuk kete pun tertido kena la papa dia berdukung nak bagi sedar

Setel bersolat semua berkumpul umah atok ...nak bersalam salam

Sepupu berdua couple ni sedondon pulak...kebetulan...

Nak duet raya...

alololo sepupu berdua sedondon ni....kemain ngam baik

Selamat hari raya Atok Mak....sian tok mak hari tu tak berapa sihat..so kena bersalam dalam bilik dia...

Budak pertama bersalaman ngan Tok Nyang dia...amin toknyang...

Ampun maaf zahir batin tok mak...sayang tok mak...satu satu nya atok yang masih tinggal

Seisi keluarga aku lak...so kita naik atas umah...bersalam dengan suami...maafkan daku suami..bini sengal banyak songeh...

Ngan Ekin

Maafkan salah saya mak

Dan pada abah jugak...maafkan salah saya jugakk

Dira salam kak ngahnya...aku selalu bertekak ngan dia ni degil bebenor..budak remaja kan

Semua duk menyakat Fayel...jangannnnnnn !! jangan tak usik...hahaha

Bergambar bertigaan di umah atok dulu

With my kazen biras...baby kami sebaya umur...dia gegirl ...aku boy..kebetulan baju tema sama lak...tak plan pun 

Gelagat budak bujang dan anak dara dapat duit raya...kemain sandar menyandar

nak upload gambar kat Facebook gak macam mama hehehehe...

masa ni dah ke rumah mak sedara aku..sebelah umah atok je...kepanasan lari kesini...cari kipas hahaha

cakkk...Fayel dan atok

Budak kesayangan mak lang nya..tak leh berpisah...

Duduk umah mak ndak nak bergambar sekali lagi..heheh...manis la gelak kan laki ai...

Raya raya jugak....Fayel nak makan jugakkkk

Masa untuk makan Fayel...

Senang pakai botol travel ni...memudahkan...yang belakang tu apasal kira duit raya ke hehehe

Fayel dah tukar uniform...biasalah nak melaram baju melayu

The askar boy...hehehe ready nak beraya

Yeayyy jom raye...aku yang eksited sebenarnya


Raya umah tok alang......dia dah start mengonyoh buat mukaa

Sempat tido la ...nyenyak bebenor

FB FB tak ku lupa di hari raya..ngeh ngeh

Eh tukar baju lagi...yer dia memberak pulak..takpe baju raya banyak kan...bila lagi :))

Rumah Tok Ngah pulak...amik angin sepoi luar....



CITER RAYA LAGI TAU LEPAS NI...TUNGGU




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

11 comments:

CikNaa said...

mase peknen ritu suke sgt tgk muke fayel ni..dlm hati selalu doa dpt anak ensem mcm anak akak.. hehe.

SURIA AMANDA said...

fayel sgt comel la...

QasehnyaRania said...

alolo..comeynya bb nih..nk cubit sikit boleh?

salwana nordin @ che'wa said...

fayel sgt2 comel dan ensem ok :)

kulit putih apa warna baju pun sesuai aje..

tgk fayel buat saya rasa nak peknen lg sorang bb boy hhhheeee

Jen Jen Izaicun said...

makin ensem fayel.. geram...

Riri Yoorin said...

waaa memang sakan.. happening.. best2

Mommy_Cha said...

pesal tgk muka budak ni rasa nak gigit idong jer eh? geram pulak ku nengok budak montok nih..eeii geram,geram! dgn songkok senget dia...alahai fayel oiii :)

Emynz said...


geram betul nengok si fayel. sib baik jauh, hish!

aTy _faRed~ said...

okeh...so aku dah tau nape fayel suker gak buat muker ketat..heheh..;p

mrs kayrul said...

geram tengok fayel..makin besar makin bertambah2 encem...mimy nak tanya, botol travel tue beli kat mana???ingat nak belikan juga untuk hadif, senang nak kasi makan

Kella said...

selamat hari raya mimy.. aku sempat update blog baru hari ni... =)

Google