THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

08 November 2011

Sogokan Kedondong Suami Nak Balik Kampung

Main sogok sogok lak yer...macam kes rasuah lak ..hahaha ni tak main la ngan wang ringgit...ni lagi best dari wang ringgit....baik punyeee !!!ni citer pasal Encik Awak la...malam before dia nak balik kampung tu...aku sebenarnya merengek nak ikut....emo jugak la...dari petang jumaat balik keje...dalam kete aku tak de mood....sangat bengang sebab tak dapat balik kampung...EA kata tak boleh..keta tak servis...takut apa apa hal ...biar dia je balik sorang...lagipun tumpang lori kawan dia..save bajet sikit....

Sampai je umah dah nak kena cepat packing baju EA balik kg...hukhuk...nangis lagi..haihhh hover la pompuan ni....EA dia buat tak tau je la dia tau aku dah cengeng emo...tau sangat la dia peel bini dia ni...dalam hati banyak taman bunga...drama lebeh...uhuhuh...EA ajak aku makan sama ...aku tak mo..takde selera makan konon nya...tapi memang betul pun..selera hilang...tak lalu...

EA paksa suh teman jugak...ok la..aku pun turun kendian...EA sogok aku ngan buah kedondong hokeh...dah siap kupas bersih...ahhh ni selera aku naik mencanak ni...lagi lagi cicah asam boi...pehhhhhhhh layan bebeh....iskkkkkk ni mood mari balik ni...mula la aku mengada...sedap weh buah kedondong...nyum nyum...makan cicah je terus automatik hilang perasaan EA nak balik kampung...giler la penangan buah kedondong ni....alang alang buah kedondong banyak....EA nak buat Jus Kedondong Asam Boi...Asam boi tak de tambah perisa serbuk asam boi sudeh...menjadik lalalalala....

Resepi mudah sajoo kalau nak follow..EApun follow dari blog member aku ni..blog MATHARI...


JUS KEDONDONG ASAM BOI versi sogokan....(hehehe)

Bahan2 nya..
Beberapa biji buah kedondong
masin boi putih (aku ganti serbuk asam boi)
gula pasir  (EA letak air gula)
air masak

kisar semua buah kedondong yng telah di buang kulitnya tu bersama air masak
kisar sekali dengan gula..atau buatkan air gula asing pun boleh..
rendam asam dalam air panas pun ok gak, cepat sikit dia meresap..campur je semua tu dan tambah la ais ketul...dah boleh minum...


sogokan dah mula...hehehe...penambah selera pekena buah kedondong cicah serbuk asam boi...pehhhhhhhhh sedapp giler...

edisi nak buat air kedondong....dah start menyogok ni

Kasi blender semua...EA mau bikin Jus kedondong sogokan buat bini nya

siap....yeszaaa ini air JUS KEDONDONG VERSI SOGOKAN  baekk punye....hahahah...terus hilang sentap



 SOGOKAN LAIN PUN DAPAT JUGAK....ERRRR...HAISH...WANG RINGGIT UNTUK BINI KENA TINGGAL LE...INGAT APA ..NGEEEEEEE






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

12 comments:

SURIA AMANDA said...

bergenang air liur along..eh..bergenang? apekah?

Riri Yoorin said...

heheh besh nye sungguh suweet!

kak mimy nnt jwb tag eh http://ririlicious.blogspot.com/2011/11/me-kena-tag-oleh-madam-lala.html

Riri Yoorin said...

heheh besh nye sungguh suweet!

kak mimy nnt jwb tag eh http://ririlicious.blogspot.com/2011/11/me-kena-tag-oleh-madam-lala.html

Riri Yoorin said...

heheh besh nye sungguh suweet!

kak mimy nnt jwb tag eh http://ririlicious.blogspot.com/2011/11/me-kena-tag-oleh-madam-lala.html

POSH76 said...

bab kena tinggal ni walaupun sekejap mmg tak menahan....sedap air ni aku pun suka

InaAchik said...

telan air liur oke mak yung tgk ko nyer buah kedondong ni!

Shu Shinju said...

sedapnyeeee...

mamyharraz said...

ini sogokan kasih&sayang ;)

bestnya kedondong..jus tu lagi lah buatkan terliur..nnt kalau rasa nak buat boleh amik resepi kt situ :)

Liyana said...

eee nak jugak! hehe

Mia-Ina said...

pergh best meleleh tgk air tue...sbnrnya best ble suami lyn isteri...wp sedikit nmpk..kan kak??

Pepel BoNda AmaNi said...

maktok amani nyer peberet nie air nie...

Natasha Farina Arifin said...

humang aih sodap nye...bubuh lak asam boi sikit..perghhh terliur kak...

Google